Telefon do ok. 130$

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Telefon do ok. 130$

Postprzez shayk » 30 lis 2014, o 20:51

Apeex napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Umi c1, lenovo p780, zte v5 red bull, inew v3 plus, elephone g6, coolpad f1, zenfone 5
MEIZU MX4 < LENOVO K3 NOTE < MEIZU M2 < ELEPHONE P7000 < XIAOMI Mi3 < MEIZU M1 NOTE < EACHINE M1 < P6i < STAR N9800
Pomagam w zakupach z Chin
shayk
VIP

Pochwały: 41
Telefon:: elephone

Postprzez gniewkooo » 1 gru 2014, o 14:23

może jak wątek nazywa się telefon do 130$ to niech tak zostanie...
gniewkooo

Telefon:: samsung

Postprzez merceli » 2 gru 2014, o 13:39

witam wszystkich serdecznie.
Jestem tu nowy i chciałbym skorzystać z waszego doświadczenia w wyborze smartfona, jestem raczej zielony w tej kwestii.
Mam doświadczenie w zakupach z chin z ali.
Potrzebuję wymienić 2 telefony swój n95 i żony c5 córka ma smartfona huawei i jest zadowolona dlatego padł wybór na Chiński oczywiści cena też ma znaczenie.
Nasze wymagania
cena do 130$ jak taniej tym lepiej (za jeden oczywiście..)
nie gramy w gry
nawigacja bardzo rzadko
muzyka czasami
aero2 było by miło
zdjęcia, filmy bardzo dużo -chciałbym dobry aparat z lampą i AF (małe dziecko i wędkarstwo)
wyświetlacz max 5" (wolałbym mniejszy ale wiem, że 5 to już standard)
dobra bateria

z tego co czytałem na forum(tak czytałem i to dużo) to moje typy to thl6 pro, leandvo L200 , ZTE v5 redbull,

Liczę na waszą pomoc z góry dziękuję za poświęcony czas.
merceli

Telefon:: mi4c

Postprzez tatagenek » 2 gru 2014, o 15:33

Mam od września jiayu g3c i jestem zadowolony ale teraz sam bym się zastanowił nad thl t6 pro
Wymazane na JAJU
tatagenek

Pochwały: 2
Telefon:: Jiayu g3c
ROM: stock

Postprzez szymon_rysiu » 2 gru 2014, o 15:46

merceli napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

ZTE chyba nie pociągnie aero, nie wiem jak reszta. Co do Jiayu g3 to po raz kolejny przestrzegam, zwróć uwagę na grubości! Jiayu to niezły grubasek jest. W tej cenie jest chyba jeszcze iNew V3. W bazarze jest też King Sing na sprzedaż za 450 zł.
Jiayu G3/Star W450/Elephone P6i/iOcean X8 mini/Meizu M2 Note
szymon_rysiu
AKTYWNY

Pochwały: 35
Telefon:: Jiayu G3

Postprzez Zygiert » 3 gru 2014, o 19:28

merceli napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Witam wszystkich,
Dołączam się do pytania kolegi. Również poszukuję telefonu w tym przedziale cenowym. W temacie chińskich telefonów, a i smartfonów w ogóle - jestem kompletnie zielony. Niestety przyszedł czas wymiany mojego starego LG E610 na coś o czym będzie można powiedzieć, że działa.
I teraz czego oczekuję od telefonu:
-coś między 4,3 cala, a 4,7 (5 wydaje mi się zbyt wielka, ale jeśli to standard to jestem w stanie przeboleć)
-nie gram w gry
-telefon będzie używany głównie do dzwonienia oraz korzystania z internetowych komunikatorów typu FB, aplikacyjny bankowych, klienta poczty. Oczekuję możliwe jak najbardziej płynnego działania.
-nie potrzebuję aero2, ale fajnym bonusem byłby dual sim z możliwościa włożenia karty od internetu mobilnego i korzystania jako routera/modemu
-często jestem w miejsach o słabym zasięgu
-przyzwoity aparat i kamerka
-bateria - wiadomo, że zależy od sposobu użytkowania telefonu, ale nie chciałbym ładować 1,5 raza dziennie przy normalnym użytkowaniu (parenaście minut rozmów, kilka smsów, 30 min grzebiąc w opcjach, necie etc)
-gps - używam sporadycznie ale nie chciałbym tu iść na poważne ustępstwa

Na razie z forum wyłowiłem takie modele jak: jaiyu g2f, thl t6 pro, ZTE Q705U które plasują sie w przedziale cenowym. Może coś Xiaomi?
Uprzejmie proszę o propozycje i porady ;)

Ogólnie przydałoby się zestawienie od forumowych speców, topowych i sprawdzonych modeli smartfonów w danych przedziałach cenowych, uaktualniane powiedzmy co pół roku. A może za dużo bym chciał? ... ;]
Pozdrawiam
Zygiert

Telefon:: LG e610

Postprzez zielony14 » 3 gru 2014, o 19:54

Elephone G4?
Pomoc w zakupach z chin, w wyborze telefonu.
Najnowsze promocje telefonów!

Więcej na pw, bądź "zleceniekupna@gmail.com".
zielony14
VIP

Pochwały: 70
Telefon:: IPHONE 11 PRO MAX

Postprzez 4r73k » 4 gru 2014, o 00:06

Jestem aktualnie po dwóch dniach używania telefonu Xiaomi Redmi 1s. Telefon (wgrany Polski Miui) działa znakomicie, szybko, intuicyjnie. Jednak jego gabaryty są dla mnie nie do zaakceptowania.
Przesiadałem się z Jiayu G2S (512mb ramu, 4.3 cala).
Teraz moje pytanie, czy jest coś w okolicach 4.3 cala, co posiada przynajmniej 1gb ramu i sprawny GPS (w jiayu szwankowal) ?
4r73k

Postprzez Gravis » 4 gru 2014, o 00:29

Muszę Cię zmartwić, ale będzie bardzo ciężko znaleźć coś z dobrym GPS i takim rozmiarem w tej cenie. Jednak chyba najlepsze rozwiązanie to to jakie posiadasz aktualnie tj. Redmi S1
Xiaomi Mi6 > Xiaomi Mi5 Prime > Vernee Thor > Xiaomi Mi4c Prime > ZTE Nubia Z7 Mini > Jiayu G4S > Xiaomi RedRice > Lenovo A820 > ZTE Blade
Gravis
VIP

Pochwały: 31
Telefon:: OnePlus 7

Postprzez Malineka » 4 gru 2014, o 12:48

Witam,

szukam dobrego telefonu, nie musi być konkretnie tani, ale żeby zapewniał mi dobrą łączność z Internetem.
Malineka

Telefon:: Dual SIM

Postprzez szymon_rysiu » 4 gru 2014, o 13:52

Malineka napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Musisz uważać...

http://mobtech.interia.pl/news-sprzedali-internetowy-telefon-bez-internetu,nId,705535
Jiayu G3/Star W450/Elephone P6i/iOcean X8 mini/Meizu M2 Note
szymon_rysiu
AKTYWNY

Pochwały: 35
Telefon:: Jiayu G3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?