Pozwolę sobie sprostować głupoty wypisywane przez alienv
Tak więc xiaomi vs coolpad f1, ta sama jakość wykonania, jedyna rzecz je różniąca to gorsza klapka coolpada, system tak samo sprawny, no po za częstszymi aktualizacjami u xiaomi(ale w obrębie jednej wersji androida), na korzyść coolpada przemawia lepsze gpu i procesor, 2gb ramu, no i aparat ale na papierze, bo nikt nie robił porównania. Nie widzę sensu kupowania telefonu słabszego i o mniejszej pamięci ram o połowę, gdy dopłata to 32zł
Ja rozumiem, że istnieje kółko wzajemnej adoracji nonamów, czyli jiayu, iocean długo by tu wymieniać.
https://www.youtube.com/watch?v=RH4r4RqNTR8 Niestety filmu z ioceana nie ma bo wszystkie są po poprawieniu nie działającej anteny. Proszę obrońców "markowego" jiayu o wytłumaczenie mi dlaczego, żaden telefon od liczącego się producenta tych problemów nie ma, no i słynne problemy MTK z gps, które nie istnieją, bo występują tylko na niemarkowych telefonach, przecież większość samochodowych nawigacji gps oparte jest na mediateku i to jescze zanim wypuścili te procesory do telefonów. Dla mnie to jest proste, problemy mają tylko te firmy, których nawet google nie zna i nie posiada danych o ich sprzedaży.