przez basswitek » 17 maja 2019, o 01:01
Może procesor nie tyle co energooszczędny co po prostu okrojony z niższej półki, wydajnością nie powala, ale zapewnia jako taką w miarę komfortową pracę. Energooszczędnym można nazwać Snapdragona 710 bo zapewnia świetny balans między wydajnością a czasem pracy na baterii.
Mówimy o półce cenowej 130$ a SD710 to na razie nie te progi. SD 630 to trochę nowsza i sporo wydajniejsza wariacja SD 625 który jest BARDZO energooszczędny i telefony na tym chipie miały rekordowo wysokie przebiegi na baterii. SD 630 ma wydajność na poziomie SD652 (antutu ok 90 tys.), tylko nie grzeje się tak i mniej zżera baterię. Też się martwiłem o baterię w Sharp C10 (2700mah) ale niepotrzebnie (SOT na razie spokojnie minimum 6h). Do zastosowań poza najbardziej wymagającymi grami SD630 jest zupełnie wystarczający do komfortowego użytkowania. Naturalnie jak ktoś przesiada się z topowego obecnie telefonu to odczuje różnicę na minus, ale cała reszta będzie zadowolona. Dla mnie ważny był mały rozmiar telefonu przy sporym ekranie i dobry aparat i to otrzymałem. Jak komuś nie zależy na dobrym aparacie i wielkości telefonu to wybór jest ogromny w podobnej cenie.