pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: Telefon do ok. 130$

18 wrz 2017, o 11:55

Przez który WER?

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

18 wrz 2017, o 12:02

boldboy77 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wcale nie trzeba było. LeRee ROM można wgrać z poziomu menu w telefonie i nie wymaga TWRP.

3 paź 2017, o 09:16

FOC napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

tmk10 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A zdarzyło się w autobusie :) Nie znasz dnia a nie godziny kiedy przyjdzie ci do głowy fajny bit. Dzięki temu programowi możesz go wklepac, a później rozwinąć w domu. Co do samej apki w najnowszej wersji poprawili i działa już ok.

6 paź 2017, o 20:46

Cześć Wszystkim ponieważ mój stary telefon wyzionął ducha postanowiłem zakupić telefon tym razem z chin, i tu mam zagwozdkę bo nie wiem co wybrać. Najbardziej zastanawiam się nad Xiaomi Redmi Note 4 lub Cool1. Proszę o jakieś porady i najlepiej linki do najtańszych ofert tych telefonów.

6 paź 2017, o 21:41

Jeśli chodzi o Cool1, to powyższy link jest wciąż aktualny. Dziś go dostałem (z tego linka) i potwierdzam, że w żadnym razie nie da się kupić nic lepszego za ok.100EUR. To jest klasa fonów za 200$, a kosztuje troszkę ponad połowę tego.
Jeśli idzie o Redmi, to trzeba śledzić wątek o promocjach, bo tu jest dynamika.
Oba to chyba najlepszy wybór w budżecie.
Cool oferuje lepsze wykończenie, lepszy aparat i mocniejszy proc.
Redmi oferuje slot SD, proc słabszy, ale zapewniający dłuższe przebiegi na baterii. Same baterie oba mają prawie takie same.
Wybierz na których zaletach zależy ci bardziej.

6 paź 2017, o 21:51

Flyagaric napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dzięki za odpowiedź. Doczytałem że na tym cool1 powinno się zmienić room i czy taki kompletny laik w tym temacie jak ja da radę?

6 paź 2017, o 22:41

Jest to bardzo proste - zajęło mi może 2 minuty - sam software aktualizował się dłużej, ale czynności jest bardzo mało. Przygotowuję krótki manual na ten temat. Będzie w poniedziałek, w temacie o najlepszym ROMie do niego.

Jedyne co mi się w nim nie podoba, to, że brakuje górnego paska ze skrótami - na górnym, rozwijanym pasku są tylko powiadomienia. Zaś pasek ze skrótami jest obecny na ekranie ostatnio otwieranych appek - tym co wyświetlamy lewym klawiszem. To jest ekstremalnie dziwne, ale pewnie można się przyzwyczaić. Aparat jest na nieosiągalnym poziomie dla niczego w tym, a nawet wyższym budżecie.
Jak nie lubisz białych przodów, to trzymaj się z dala od srebrnej opcji, bo srebrny jest tylko tył (przód biały) i od razu nastawiaj się na kolor złoty, który faktycznie jest bardziej srebrnym, ze złotą poświatą - tyczy się to też przodu.

8 paź 2017, o 13:17

Flyagaric napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak rozumiem ten telefon jest bez opcji z B20?

8 paź 2017, o 17:58

Tak, B20 nie ma - niby da się go software'owo odblokować, ale nie działa to. Koledzy na forum próbowali.
Modele LeEco, które mają obsługę B20 są niestety sporo droższe i trzymają cenę.

8 paź 2017, o 20:02

też właśnie stoję przed wyborem między cool 1 a note 4 w wersji 4/64. nie wiem czy nie będzie denerwować mnie w cool ten ciągły proces zmieniania softu. miui jest ładną nakładką na andka, bardzo czytelną użytkową. jednak cool 1 kusi bebechami. ktoś mógłby się jeszcze wypowiedzieć z użytkowników? w wątku o cool można czytać zamiast opinii same posty dotyczące zmianu oprogramowania.
Odpowiedz