Telefon do 250$

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Telefon do 250$

Postprzez Sambek » 13 kwi 2015, o 21:54

Witam forumowiczów :) Kolega zainteresował mnie chińskimi smartfonami, ale jestem jeszcze zielony na tym rynku, więc proszę o radę:
Cena (bez VAT): max. 200$
Wielkość ekranu/Rozdzielczość: do 5 cali
Ilość RAM/ROM/Procesor: ok. 2 GB, może być mniej, nie musi być najmocniejszy
Dual/Single sim: Dual
Preferowane marki: taka, by mieć pewność jakości wykonania :)
Miejsce zakupu(Polska/Chiny): na razie bez różnicy.
Wymagania (parametry, funkcje): jak najlepszy aparat (przede wszystkim chodzi o wideo), płynność w przeglądaniu Internetu i oglądaniu multimediów (jeśli ktoś się orientuje jak to wygląda w praktyce :) )
Opis: Telefon ma mi wystarczyć na długi czas, dlatego zależy mi na solidności (nie ma nacisku na wagę, cienkość); z takich pierdół to: zależy mi na estetyce, więc coś w stylu SGS II ("kwadratowy" kształt) i biały kolor byłyby mile widziane. Dobrze by było gdyby przycisk menu nie był dotykowy, ale to wszystko nie jest najważniejsze, zależy mi najbardziej na tym co w "Wymaganiach" i na solidności.
Sambek

Pochwały: 1
Telefon:: S Galaxy

Postprzez Mild » 20 kwi 2015, o 21:33

Cena (bez VAT): max. 235$
Wielkość ekranu/Rozdzielczość: od 5 cali do 6 cali / FullHD
Ilość RAM/ROM/Procesor: min. 2GB/16+/min 4, chociaż miło by było 8
Dual/Single sim: Dual
Miejsce zakupu(Polska/Chiny): Chiny

Ogólnie przeglądałem różne telefony i zastanawiam się nad okresloną grupą ;)
Lenovo Vibe x2, Lenovo K3 Pro, Meizu M1 Note, ZTE Nubia Z7 mini, Jiayu S3, iOcean X8

Najbardziej mnie ciągnie do Lenovo bo mam już A820 od 2 lat i się sprawuje świetnie. Vibe X2 i iOcean X8 przyciągają wyglądem, lecz reszta bebechami. Co wybrać?
Mild

Telefon:: Nokia

Postprzez eyeti » 22 kwi 2015, o 01:13

Meizu M1 Note. Jak dla mnie świetny aparat i ekran o ekstra kolorach i kątach jednocześnie mega oszczędny dla baterii.

Wysłane z mojego m1 note
eyeti

Postprzez portal » 3 maja 2015, o 12:32

Witam, jestem nowym użytkownikiem forum, choć trochę czasu tu spędziłem bez logowania. Ciężko myślę nad kupnem telefonu, przejrzałem wiele tematów, ale nie umiem podjąć ostatecznej decyzji. Do rzeczy:

Cena (bez VAT): 250$
Wielkość ekranu/Rozdzielczość: ~5cali / HD lub Full HD
Ilość RAM/ROM/Procesor: 2-3gb / 16gb (z SD), 32gb+ (nie musi być SD) / -
Dual/Single sim: single wystarczy, dual byłby zaletą
Preferowane marki: coś z sensownym wsparciem
Miejsce zakupu(Polska/Chiny): dowolne
Wymagania (parametry, funkcje): Do wymagań zaliczam rozmiar telefonu, wysokość do ok. 140mm, szerokość do ok. 70mm. Większych telefonów nie jestem w stanie utrzymać. Gdyby nie to już dawno brałbym Meizu M1 Note. Chcę telefon, który zapewni sprawną pracę przez jakieś 2 lata, będzie miał Androida 5 (może być aktualizacja). Zastosowania: nie zamierzam na nim grać, chodzi o to aby dało się sprawnie przeglądać internet, korzystać z nawigacji GPS. Aparat powyżej przeciętnej, ale nie musi być najlepszy z najlepszych.

Opis: Idealnym kandydatem byłoby Xiaomi Mi4, ale ten telefon zaczyna za dużo kosztować. Wersja 16gb to ponad 1200 złotych z xfs. Gdyby chociaż miał czytnik kart SD to bym się skusił. Poza tym w tej cenie nie wiem czy nie warto rozważyć LG G2? Dlatego też chciałbym zejść z ceną w dół (im niżej tym lepiej). Nie znam się za bardzo na tym, które chińskie marki można brać bezpiecznie, dlatego upatrzyłem sobie Lenovo Vibe X2. Jego cena to do 220$ (znalazłem nawet za 190). Trochę martwi mnie tylko bateria. Może poczekać na Mi4i? Jeszcze coś innego? Ktoś coś?
portal

Telefon:: sony

Postprzez Flyagaric » 13 maja 2015, o 14:07

portal napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja też się strasznie miotam. Bardzo chiałem Iuni U2, ale jest już trochę stary i ma problemy do dziś nie rozwiązane. Jako alternatywę rozpatrywałem właśnie Mi4, ale drogi, a potem Lenovo Vibe X2 właśnie. Uparłem się na dobry aparat, bo praktycznie wszystkie swe fotki robie już tylko fonem. Dobrego aparatu nie mają, ani M4, ani X2.
Wtedy poczytałem o Nubi Z9 Mini i wydaje się, że na razie jest najbliżej moich oczekiwań. Przekracza trochę budżet 250$ nad czym właśnie ubolewam ale ma tyle zalet, że zaczynam coraz poważniej go rozważać.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez INTseed » 13 maja 2015, o 18:03

Zobacz Honora 6
INTseed
VIP

Pochwały: 23

Postprzez Flyagaric » 14 maja 2015, o 19:52

INTseed napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Aparat tutaj jest naprawdę słaby ...
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Postprzez wodzio » 7 cze 2015, o 20:59

Panowie, jaka jest wasza opinia - warto czekać ma Meizu M1 Note 2, czy spokojnie można kupić starszą wersję ??
wodzio

Pochwały: 2
Telefon:: Samsung

Postprzez kuba959 » 7 cze 2015, o 21:08

A czy Nubia Z9 mini ma faktycznie tak dobry aparat, żeby do niej dopłacać? Czy snap 615 ma jakieś plusy nad mt6752?
kuba959

Telefon:: Sony

Postprzez Jacke55 » 7 cze 2015, o 23:59

wodzio napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Przecież m2 już wyszedł i okazał się słabszy od m1 więc moja odpowiedź warto śledzić ceny bo jeden z nich musi stanieć by nie konkurować z drugim
Jacke55
AKTYWNY

Pochwały: 21
Telefon:: opo

Postprzez Flyagaric » 8 cze 2015, o 10:00

kuba959 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Aparat jest ponoć dobry, ale to nie jest rynkowy top. Snap 615, to właśnie nie wyróżnia się niczym. Ani wydajnością, ani baterii łagodnie nie traktuje, więc wybiłem sobie z głowy tą Z9m, bo nie jest ani trochę warta tej kasy. Z7m była chyba atrakcyjniejszym fonem, a jest dziś tańsza.
Flyagaric
VIP

Postprzez kuba959 » 8 cze 2015, o 11:09

Do 250USD lepiej brać Meizu M1 note 32GB czy Elephone p7000?
Raczej nic sensowniejszego z lepszym aparatem się nie zapowiada w tej cenie?
kuba959

Telefon:: Sony

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?