Telefon do 250$

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Telefon do 250$

Postprzez Sambek » 13 kwi 2015, o 21:54

Witam forumowiczów :) Kolega zainteresował mnie chińskimi smartfonami, ale jestem jeszcze zielony na tym rynku, więc proszę o radę:
Cena (bez VAT): max. 200$
Wielkość ekranu/Rozdzielczość: do 5 cali
Ilość RAM/ROM/Procesor: ok. 2 GB, może być mniej, nie musi być najmocniejszy
Dual/Single sim: Dual
Preferowane marki: taka, by mieć pewność jakości wykonania :)
Miejsce zakupu(Polska/Chiny): na razie bez różnicy.
Wymagania (parametry, funkcje): jak najlepszy aparat (przede wszystkim chodzi o wideo), płynność w przeglądaniu Internetu i oglądaniu multimediów (jeśli ktoś się orientuje jak to wygląda w praktyce :) )
Opis: Telefon ma mi wystarczyć na długi czas, dlatego zależy mi na solidności (nie ma nacisku na wagę, cienkość); z takich pierdół to: zależy mi na estetyce, więc coś w stylu SGS II ("kwadratowy" kształt) i biały kolor byłyby mile widziane. Dobrze by było gdyby przycisk menu nie był dotykowy, ale to wszystko nie jest najważniejsze, zależy mi najbardziej na tym co w "Wymaganiach" i na solidności.
Sambek

Pochwały: 1
Telefon:: S Galaxy

Postprzez Mild » 20 kwi 2015, o 21:33

Cena (bez VAT): max. 235$
Wielkość ekranu/Rozdzielczość: od 5 cali do 6 cali / FullHD
Ilość RAM/ROM/Procesor: min. 2GB/16+/min 4, chociaż miło by było 8
Dual/Single sim: Dual
Miejsce zakupu(Polska/Chiny): Chiny

Ogólnie przeglądałem różne telefony i zastanawiam się nad okresloną grupą ;)
Lenovo Vibe x2, Lenovo K3 Pro, Meizu M1 Note, ZTE Nubia Z7 mini, Jiayu S3, iOcean X8

Najbardziej mnie ciągnie do Lenovo bo mam już A820 od 2 lat i się sprawuje świetnie. Vibe X2 i iOcean X8 przyciągają wyglądem, lecz reszta bebechami. Co wybrać?
Mild

Telefon:: Nokia

Postprzez eyeti » 22 kwi 2015, o 01:13

Meizu M1 Note. Jak dla mnie świetny aparat i ekran o ekstra kolorach i kątach jednocześnie mega oszczędny dla baterii.

Wysłane z mojego m1 note
eyeti

Postprzez portal » 3 maja 2015, o 12:32

Witam, jestem nowym użytkownikiem forum, choć trochę czasu tu spędziłem bez logowania. Ciężko myślę nad kupnem telefonu, przejrzałem wiele tematów, ale nie umiem podjąć ostatecznej decyzji. Do rzeczy:

Cena (bez VAT): 250$
Wielkość ekranu/Rozdzielczość: ~5cali / HD lub Full HD
Ilość RAM/ROM/Procesor: 2-3gb / 16gb (z SD), 32gb+ (nie musi być SD) / -
Dual/Single sim: single wystarczy, dual byłby zaletą
Preferowane marki: coś z sensownym wsparciem
Miejsce zakupu(Polska/Chiny): dowolne
Wymagania (parametry, funkcje): Do wymagań zaliczam rozmiar telefonu, wysokość do ok. 140mm, szerokość do ok. 70mm. Większych telefonów nie jestem w stanie utrzymać. Gdyby nie to już dawno brałbym Meizu M1 Note. Chcę telefon, który zapewni sprawną pracę przez jakieś 2 lata, będzie miał Androida 5 (może być aktualizacja). Zastosowania: nie zamierzam na nim grać, chodzi o to aby dało się sprawnie przeglądać internet, korzystać z nawigacji GPS. Aparat powyżej przeciętnej, ale nie musi być najlepszy z najlepszych.

Opis: Idealnym kandydatem byłoby Xiaomi Mi4, ale ten telefon zaczyna za dużo kosztować. Wersja 16gb to ponad 1200 złotych z xfs. Gdyby chociaż miał czytnik kart SD to bym się skusił. Poza tym w tej cenie nie wiem czy nie warto rozważyć LG G2? Dlatego też chciałbym zejść z ceną w dół (im niżej tym lepiej). Nie znam się za bardzo na tym, które chińskie marki można brać bezpiecznie, dlatego upatrzyłem sobie Lenovo Vibe X2. Jego cena to do 220$ (znalazłem nawet za 190). Trochę martwi mnie tylko bateria. Może poczekać na Mi4i? Jeszcze coś innego? Ktoś coś?
portal

Telefon:: sony

Postprzez Flyagaric » 13 maja 2015, o 14:07

portal napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja też się strasznie miotam. Bardzo chiałem Iuni U2, ale jest już trochę stary i ma problemy do dziś nie rozwiązane. Jako alternatywę rozpatrywałem właśnie Mi4, ale drogi, a potem Lenovo Vibe X2 właśnie. Uparłem się na dobry aparat, bo praktycznie wszystkie swe fotki robie już tylko fonem. Dobrego aparatu nie mają, ani M4, ani X2.
Wtedy poczytałem o Nubi Z9 Mini i wydaje się, że na razie jest najbliżej moich oczekiwań. Przekracza trochę budżet 250$ nad czym właśnie ubolewam ale ma tyle zalet, że zaczynam coraz poważniej go rozważać.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez INTseed » 13 maja 2015, o 18:03

Zobacz Honora 6
INTseed
VIP

Pochwały: 23

Postprzez Flyagaric » 14 maja 2015, o 19:52

INTseed napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Aparat tutaj jest naprawdę słaby ...
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez wodzio » 7 cze 2015, o 20:59

Panowie, jaka jest wasza opinia - warto czekać ma Meizu M1 Note 2, czy spokojnie można kupić starszą wersję ??
wodzio

Pochwały: 2
Telefon:: Samsung

Postprzez kuba959 » 7 cze 2015, o 21:08

A czy Nubia Z9 mini ma faktycznie tak dobry aparat, żeby do niej dopłacać? Czy snap 615 ma jakieś plusy nad mt6752?
kuba959

Telefon:: Sony

Postprzez Jacke55 » 7 cze 2015, o 23:59

wodzio napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Przecież m2 już wyszedł i okazał się słabszy od m1 więc moja odpowiedź warto śledzić ceny bo jeden z nich musi stanieć by nie konkurować z drugim
Jacke55
AKTYWNY

Pochwały: 21
Telefon:: opo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?