Telefon do 250$

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Telefon do 250$

Postprzez darck » 9 gru 2014, o 18:03

@HooCairs Nie zgodzę się, że wszystkie smartfony mają takie same aparaty. Różnią się one znacząco.
darck

Telefon:: Samsung

Postprzez HooCairs » 9 gru 2014, o 19:05

darck napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Podaj przykład telefonu do 200$, który znacząco wyróżnia się aparatem i nie jest nokią to pogratuluję. W połowie chińskich smartfonów podchodzących pod tę kwotę montowany jest IMX135 od sony, czyli i tak dobry. Reszta jest tylko minimalnie gorsza, o ile to nieinterpolowane 13mpix. Jedynym telefonem mającym fizycznie lepszy aparat (bo oprogramowanie też gra sporą rolę), nieco droższym od 200$ jest UMI Zero, i tutaj zgodzę się że w swojej cenie wyróżnia się bardzo, bo ten sam aparat jest w praktycznie każdym chińskim flagowcu za ponad 350$ (Xiaomi mi4, Honor 6 i Ascend mate 7 od Huawei'a, One plus one, Nubia z7 od Zte itd).

Zdjęcia w ciemnościach to zupełnie inna kwestia bo tutaj kluczową rolę gra wielkość przysłony aparatu, a ta może być różna pomimo tego samego sensora.
HooCairs
AKTYWNY

Pochwały: 11
Telefon:: samsung

Postprzez vomax » 10 gru 2014, o 15:11

Warto brać UMI ZERO, czy w tej cenie dostanę coś lepszego?
Głównie zależy mi na fajnym ekranie(może być poniżej 5 cali, teraz mam 4,2 i jest ok), dobrym aparacie, wyświetlaczu i baterii(żeby cała radę wytrzymać chociaż jeden dzień, o wydajności nie wspominając).
Z góry dzięki za podpowiedź.
vomax

Postprzez HooCairs » 10 gru 2014, o 17:50

Umi zero spełnia wszystkie twoje założenia znakomicie jak na ten budżet. Właściwie to jego jedyną wadą jest przeciętny procesor, ale i tak póki co pograsz komfortowo we wszystko. Ma świetny wyświetlacz (super amoled) i wspomniany przeze mnie aparat, z przodu ma nawet 8mpix, o ile to ma jakiekolwiek znaczenie. Bateria mogłaby być większa, ma bodajże 2780mah, ale za to dużo szybciej się ładuje (choć i tak jeden dzień wytrzyma spokojnie).
Istotną wadą oprócz wydajności charakterystycznej dla nieco tańszych telefonów jest brak obsługi OTG, czyli nie podłączysz go za pomocą przejściówki micro usb - usb do niczego oprócz komputera. Nie obsługuje też LTE.
HooCairs
AKTYWNY

Postprzez turbodyne » 10 gru 2014, o 20:41

A jak ten aparat w Umi zero wypada w porównaniu do aparatu NOKIA N8, systemów i całego aparatu raczej się nie porówna bo to inne systemy.
Mam N8 i boję się zamienić na coś innego, Samsung Galaxy S3 robi gorsze zdjęcia :(
turbodyne

Telefon:: Nokia
ROM: N8

Postprzez vomax » 10 gru 2014, o 21:42

@HooCairs

A nie wiesz jak z jakością wideo?
Na YT można zobaczyć że jakość jest dość że tak powiem średnia(kiedy ruszamy telefonem), ma problemy z ostrością.
Z tego co wiem akurat ten telefon ma niezłą optykę, może to przez softa?

I drugie pytanie, jak go dostać? Z tego co czytałem na forum chyba nikt jeszcze go nie ma, poza tym wszędzie jest wyprzedany :x
Najlepiej poczekać i zamówić skądś z magazynów w Europie?
I jeżeli zamawiam z EU to muszę płacić to cośtam z TAX'em? Sprawdzałem na jakiejś stronie, i jest darmowa wysyłka DHL'em ale można zapłacić to coś(nie za bardzo ogarniam co to).

Trochę boli brak LTE i ponoć GPS słabo łapie, ale jeżeli nic innego w tej cenie się nie znajdzie to nie narzekam :D
vomax

Postprzez HooCairs » 10 gru 2014, o 21:50

Nie ma stabilizacji obrazu, ale w tej cenie każdy aparat ma z tym problem. Na forum jest kilka osób, które już go mają... nawet w tym temacie się wypowiadały dość obszernie. Na pewno kupisz go jeszcze bez problemu bo UMi ma duże nakłady, a telefon jest nowiutki. Z GPSem z tego co widziałem różnie bywa, ale raczej jest w porządku.
HooCairs
AKTYWNY

Postprzez krauzka » 11 gru 2014, o 15:29

Mógłby ktoś pomóc. Rozglądam się za telefonem na ali, ale ogrom ofert mnie przerósł. Na tą okazję mogę wydać do 250$, zależy mi na dużym wyświetlaczu - może być nawet powyżej 5 cali, trochę lepsza bateria niż w LG L9 (aktualnie mam ten telefon i jej żywotność to dość kłopotliwa sprawa), obowiązkowo system android i jeżeli miałby jeszcze funkcje LTE byłoby super. Z góry dziękuje za pomoc :)
krauzka

Telefon:: LG L9

Postprzez bronekq » 12 gru 2014, o 22:20

Gdzie można znaleźć UMI ZERO za 200$ :o . Wiekszość pewnych ofert na ali jest po około 300$
bronekq

Telefon:: -

Postprzez basa » 12 gru 2014, o 23:18

basa
VIP

Pochwały: 74
Telefon:: OneMinus Two
ROM: RAM

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?