Odpowiedz

Re: Odp: Tani laptop do internetu

10 lis 2014, o 11:49

Sprawa jest prosta. Albo tani, albo dobry.

Wysyłane z mojego ZTE V975 za pomocą Tapatalk 2

Re: Tani laptop do internetu

12 lis 2014, o 10:47

ale moze byc tani i w miarę dobry :)
Kupiłem Acera http://allegro.pl/laptop-acer-e1-510-pe ... 44435.html
ładny z wyglądu, parametry jak na ta cenę znośne. Szkoda ze nie dało się wynegovjowac nizszej ceny kosztem tych dodatków, bo akurat torbę, mysz i penka 8gb mam, no ale posprzedaje to na allegro.

12 lis 2014, o 23:37

Troche chyba się pospieszyłem. Okazuje się ze do tego modelu nie idzie wgrac win7, brak sterowników. No i dupa blada. specjalnie win8. Zostaje mi chyba tylko linux

12 lis 2014, o 23:43

A dlaczego nie chcesz korzystać z 8?nie za bardzo rozumiem... Bo kafelki? Instalujesz Classic shell i 8 wygląda jak 7...
słabszego procesora to już chyba ciężko znaleźć
Ostatnio edytowano 12 lis 2014, o 23:44 przez Gravis, łącznie edytowano 1 raz

12 lis 2014, o 23:44

Win 7 się zainstaluje, sterowniki też się znajdą. Chociaż może być malutki problem z tymi od grafiki, bo różne tu wydziwienia widziałem, ale nie jest to też nie do obejścia.

Classic shell jest brzydki, zostaje jeszcze kilka śmieci z 8 i kilku bardziej istotnych braków jak choćby zarządzanie sieciami co czasem się przydaje.

13 lis 2014, o 10:13

no tak, ale win7 mam a ósemki nie,no chyba ze ktoś z Was ma. Ponoc 8.1 ma przycisk start i kilka rzeczy zmienionych.

13 lis 2014, o 10:19

Ma kilka rzeczy zmienionych, ale nie tak jak bys my tego chcieli. Cóż pozostaje Ci poszukać systemu w internecie.. Lub ten Linux...
Ja bym zresztą instalowal 7 skoro masz..

13 lis 2014, o 10:39

Po laaaaaaaaaatach pracy na 7 idzie się przestawić na 8-kę, chociaż pierwsze miesiące to ból :)

13 lis 2014, o 14:05

Posciągałem sterowniki do win8 i tak sobie przeglądam je. Sa we folderach pliki txt, nie we wszystkich ale są i tam napisane win7, win8 a nawet winxp, ale sterownik niby do win8, potem znalazłem takie pliki jak" informacje instalatora" i tam tez wyszczególnione rózne systemy pomimo ze sterownik dedykowany do win8. Zaraz jeszczesprawdze do grafy bo się sciąga i do WLAN, ale reszta ma opisane w tych plikach win8, win7, vista, xp a nawet windows server

No jedynie do grafiki Intel(R) HD Graphics: 15.33.5.64.3349 jest tylko win8 i win8.1
No ale znalazłem sterowniki do Intel HD Graphics dla procesora N3520 http://www.instalki.pl/sterowniki/downl ... ows_8.html
W sumie jest tych sterów mnóstwo dla win7, więc na pewno jakis przypasi.

13 lis 2014, o 21:56

Gravis napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Popieram zainstaluj 7 będzie do gierek a do normalnego używania polecam Linux Mint 17 jako drugi system.
Odpowiedz