Sportowa kamera

kamery sportowe, rejestratory jazdy, monitoring,
Dyskusje, promocje, pomoc.

Re: Sportowa kamera

Postprzez artiz_ » 21 cze 2015, o 12:38

eremsc napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

xiaomi to najgorsza kamera z wyżej wymienionych a najlepsza sj5000 PLUS a blackview jest tania alternatywa ponoć dobrej kamery, pisze ponoć ponieważ jest to w miare nowa kamera i jeszcze nikt z forum jej niema . A filmiki na yt nie odzwierciedlają jej jakosci (yt duza kompresja nagrań)
sj5000 Plus jest porównywalna z jakością hero 4. a cena 3 razy mniejsza.
artiz_

Pochwały: 1
Telefon:: a820
ROM: niewiem jeszcze

Postprzez gro » 21 cze 2015, o 13:20

Wg. Mnie troche szkoda takiej kamery jako wideorejestrator,chyba że "dorywczo" co do jakości, to Xiao nie znam zbyt a blackwiev wg. Recenzji z gizchina delikatnie wygrywa z sj camem 5000.Sj jest o tyle lepszy,ze jest szeroki wybór akcesoriów i baterii równiez na rynku polskim.Trzeba pamiętać,że jakosć obrazu udostępnianego przez serwisy typu yt zawsze będzie troche gorsza niż oryginał "z dysku", więc tak naprawdę to wybór kamery będzie subiektywny i zależny od potrzeb użytkownika
gro

Telefon:: lg

Postprzez artiz_ » 21 cze 2015, o 15:04

Mozesz dac lonk do tej recenzji
artiz_

Postprzez gro » 21 cze 2015, o 15:40

gro

Postprzez leoxxx » 21 cze 2015, o 17:25

W zasadzie sj4000 jest wystarczający dla większości. Gdzie zamierzacie udostępniać ten materiał? Zakładam, że ma to być amatorska zabawa a nie profesjonalne materiały na YT. Jak was nie stać to bierzcie tego sj4000 z full akcesoriami, będziecie zadowoleni.

Pamiętajcie, że ważne co będzie na filmie, a nie jego jakość (oczywiście oby nie była to jakość kalkulatora). Z doświadczenie wiem, że ludzie na jakość nie zwracają uwagi. Zobaczcie jakości fotek, filmów ludzie wrzucają na fejsa. Jakiej jakości fotki, filmy pokazują z wypadów wakacyjnych, imprez. Nieostre, przepalone, pod słońce słowem tandeta. Ważne, że uchwycili to co chcieli.

Dlatego zacznijcie od sj4000, a jak wasze filmy będą miały kontent to sprzedacie po kosztach i kupicie coś lepszego.

Powiem z doświadczenia tak: chłopaki chcieli nagrać jak wykonują rzuty wolne. Grają regularnie w 6 jakieś tam umiejętności posiadają, naoglądali się filmików na YT - zrobią tak jak oni. Więc zabrałem moją Aflę 77 i poszliśmy na boisko. Chłopaki podjarani, sława na na YT tuż tuż. Cóż po kilku godzinach materiału, zaledwie kilka ciekawych wolnych, ale materiał w super jakości. Czego zabrakło? Umiejętności piłkarskich. Nie nadawało się to nawet na parodie piłki nożnej ^^. Dlatego na początku nie liczy się jakość, a to co zaoferujecie oglądającym. Bo chyba nie zamierzacie nagrywać tego w super jakości tylko dla siebie?
Ostatnio edytowano 21 cze 2015, o 17:34 przez leoxxx, łącznie edytowano 1 raz
Porównanie zdjęć smartfonów: http://fotosmartfon.blogspot.com/
leoxxx
AKTYWNY

Pochwały: 26
Telefon:: Meizu MX5

Postprzez snajp » 21 cze 2015, o 17:30

Jest jeszcze Amkov 5000S, moim zdaniem na minus brak wyświetlacza, ale kamera warta uwagi. No i cena dobra
http://www.aliexpress.com/wholesale?cat ... v+amk5000s
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4ZcRNsC7XQw[/youtube]
snajp
AKTYWNY

Pochwały: 26
Telefon:: Huawei Honor 3C
ROM: MIUI

Postprzez gro » 21 cze 2015, o 17:35

Oczywiście masz rację. Z tym,że ja tak mam,że jak się nastawię, to już ciężko sie przestawić ;) Zdecydowalem się na preorder Blackwiev na banggood, dokupiłem również oddzielny zestaw 23 akcesoriów, które w moim odczuciu będą dla mnie najlepsze i bardziej przydatne niż oryginalne i case'a.W sumie mnie to wyszło ~ 400 zł, co jest ciągle taniej niż gotowy zestaw i cena podobna do sjcam'a w Polsce( bo jesli brałbym sj 4000, to jednak brałbym w Polsce).
Planuję zacząć sklecać jakieś filmiki rowerowe i jestem świadom jakie będą początki, ale osobiście od razu mi lepiej gdy oglądam coś w hd (chociaz jest gorsze) niż dobre, ale nagrywane protezą stawu kolanowego :mrgreen:
gro

Postprzez jerzy_engel » 21 cze 2015, o 23:19

Panowie a miał ktoś fizycznie w rękach GoPro 2014 ? Bo mam w dobrych pieniądzach do wzięcia i się zastanawiam czy brać SJ4000/5000 czy tego wariata ? Oczytałem się trochę, niby każdy zachwala ale nikt ze znajomych akurat nie miał z nią styczności. Z jednej strony GoPro to GoPro, natomiast brak wyświetlacza trochę mnie osłabia. Jakieś wady ukryte które mogą później wyjść w praniu ?
jerzy_engel

Telefon:: Samsung S4

Postprzez gro » 22 cze 2015, o 00:03

Jak faktycznie okazja spoko, masz kase i przezyjesz bez wyświetlacza, to bierz gopro.Jeśli nie dasz rady bez wyświetlacza, to zainwestuj w coś chińskiego.Z doświadczen z forum wynika,że za sporo mniejszą kasę można mieć jakość na poziomie mocno zbliżonym do oryginału.
Osobiście nigdy nie miałem styczności z GoPro
gro

Postprzez kamilf4i » 22 cze 2015, o 16:31

w kontekście blackview... kupuję z bangood, nie wiem czy wybrać hero 1 czy hero 2. Na forum jest opinia, że hero 1 jest lepsza, ale oglądając kilka nagrań z youtubea, mam inne wrażenie, mimo całej jutubowej kompresji - obraz hero 2 jest jakby ostrzejszy. Na minus hero 2 jest brak wifi, tylko połączenie z remotea.
Znaleźliście może rawy z obu kamer.
kamilf4i

Telefon:: s2

Postprzez alban7314 » 22 cze 2015, o 21:29

porównywałem gopro i sjcam 4000 jakiejś mega różnicy nie ma.
alban7314
AKTYWNY

Pochwały: 4
Telefon:: mi5->mi6
ROM: miui

Postprzez artiz_ » 23 cze 2015, o 08:31

kamilf4i napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Moge ci dac link do pliku surowego z nagrania blackview hero 1 jesli Cie interesuje
artiz_

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do kamery sportowe, rejestratory jazdy, monitoring