przez leoxxx » 21 cze 2015, o 17:25
W zasadzie sj4000 jest wystarczający dla większości. Gdzie zamierzacie udostępniać ten materiał? Zakładam, że ma to być amatorska zabawa a nie profesjonalne materiały na YT. Jak was nie stać to bierzcie tego sj4000 z full akcesoriami, będziecie zadowoleni.
Pamiętajcie, że ważne co będzie na filmie, a nie jego jakość (oczywiście oby nie była to jakość kalkulatora). Z doświadczenie wiem, że ludzie na jakość nie zwracają uwagi. Zobaczcie jakości fotek, filmów ludzie wrzucają na fejsa. Jakiej jakości fotki, filmy pokazują z wypadów wakacyjnych, imprez. Nieostre, przepalone, pod słońce słowem tandeta. Ważne, że uchwycili to co chcieli.
Dlatego zacznijcie od sj4000, a jak wasze filmy będą miały kontent to sprzedacie po kosztach i kupicie coś lepszego.
Powiem z doświadczenia tak: chłopaki chcieli nagrać jak wykonują rzuty wolne. Grają regularnie w 6 jakieś tam umiejętności posiadają, naoglądali się filmików na YT - zrobią tak jak oni. Więc zabrałem moją Aflę 77 i poszliśmy na boisko. Chłopaki podjarani, sława na na YT tuż tuż. Cóż po kilku godzinach materiału, zaledwie kilka ciekawych wolnych, ale materiał w super jakości. Czego zabrakło? Umiejętności piłkarskich. Nie nadawało się to nawet na parodie piłki nożnej ^^. Dlatego na początku nie liczy się jakość, a to co zaoferujecie oglądającym. Bo chyba nie zamierzacie nagrywać tego w super jakości tylko dla siebie?
Ostatnio edytowano 21 cze 2015, o 17:34 przez
leoxxx, łącznie edytowano 1 raz