Witam, zakupiłem właśnie taki oto wynalazek http://allegro.pl/avatar-octa-core-gps-13mp-hit-8gb-qhd-ips-i4861835905.html
Na początku byłem nastawiony sceptycznie więc zadzwoniłem pod numer podany w aukcji. Pan powiedział że smartfony (chyba wszystkie modele) są produkowane dla nich w fabrykach Lenovo, i że są młodą Polską marką na dorobku - chcą się zrobić na drugiego Overmaxa itp. :)
Mój sceptycyzm wzbudziło to, że na innych aukcjach w tej samej cenie mają smartfony wyglądające tak samo ale o gorszych parametrach - 1GB RAM i 4 rdzeniowy MT6582. Przedstawiciel firmy poinformował mnie że ten akurat model jest nowy - w związku z obniżkami cen związanymi wprowadzeniem nowych układuw z LTE oraz 64 bit mogli sobie pozwolić na "upgrade" tego modelu do MTK 6592 oraz 2GB RAM. Co prawda 8 GB ROM to trochę mało<ale mam wieczorem dostać odpowiedź bo prawdopodobnie jest go teraz 16GB, natomiast opis specyfikacji jest częściowo wzięty z wcześniejszego modelu i stąd wzięły się moje podejrzenia. Dodatkowym atutem jest to, że firma jest z polski i dodatkowo w cenę wliczona jest bezpłatna wysyłka. Poinformowano mnie też że w ciągu 2 tygodni powstanie nowa profesjonalna strona marki i w przyszłości dostępne też będą aktualizacje(choć Android 4.4.2 na początek to też dobrze).
Na razie jeszcze trochę się niepokoję,ale jeśli rzeczywiście jest tam 8 rdzeni i 2GB RAM(nawet przy 8GB ROM) wraz z wyświetlaczem o rozdzielczości 120x720to szykuje nam się nowy hit cenowy. Jak dostanę smartfon w swoje ręce to napiszę coś więcej.
Choć i tak dla mnie to będzie tylko tymczasowa "zabawka" - złożyłem przedpłatę na nowego Elephone P6000 a dzwonić z czegoś trzeba :)