pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: Smartfon do 1000-1200zł

11 paź 2017, o 10:29

Zmieniam teraz LG G2 i pytanie do was który z niżej wymienionych będzie najlepszym wyborem.
Wymagania:
- Aparat przynajmniej na poziomie LG G2 - zdjęcia i video
- wytrzymała bateria

Moje typy:
- Coolpad Cool 1
- ZUK Z2 Pro
- Motorola Moto Z Play
- Samsung Galaxy A5 2017

Baterie chyba wszystkie mają na dobrym poziomie. A pod względem aparatu który lepszy?

11 paź 2017, o 11:03

Najlepsze zdjęcia A5 2017 (ale model 2016 robił lepsze, miał stabę, której tu już brak ...). ZUK Z2 Pro ma za to stabilizację i w zdjęciach i w wideo. Potem Cool 1 i Moto Z - chyba podobny poziom.
Największą baterię ma Cool 1, ale ogarnięcie jej wymaga trochę wysiłku. Galaxy nie ma jej wielkiej, ale spisuje się świetnie. Moto Z też nieźle.
ZUK Z2 Pro chyba najsłabiej na baterii, ale chyba wciąż akceptowalnie. Za to, jest to zdecydowanie najmocniejszy konfig z nich wszystkich. Galaxy i ZUK mają porządne AMOLEDy.
Cool 1 nie ma obsługi LTE B20 (800MHz).

Galaxy i Moto mają porządnie spolszczone softy od razu po wyjęciu z pudełka. W przypadku Coola trzeba wgrać globala, a do ZUK alternatywny ROM (custom).

Wybierz co ma dla ciebie znaczenie i nie licz, że inni to zrobią, bo to ma być telefon, który zadowoli ciebie :)

11 paź 2017, o 11:29

Czy ja wiem czy ten amoled w zuku jest taki porządny. Taki raczej bez szału bym powiedział

11 paź 2017, o 12:12

Eee no, poziom Samsunga to nie jest, ale robi robotę w zużyciu energii, fHD jest. Nie jest to też niski poziom tanich chinoli.
Ja tam wolę takiego niż IPS, ale wiadomo, że o gustach się nie dyskutuje.
Chociaż, to ty go miałeś, więc muszę brać twą opinię pod uwagę ;)

11 paź 2017, o 14:15

Flyagaric napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Akurat na baterii to Moto Z Play wypadnie (najprawdopodobniej) najlepiej. Tak recenzje branżowe, jak i sami użytkownicy wskazują na świetne przebiegi. Bateria w MZP uważana jest za jedną z najlepszych (obok, m. in., Lenovo P2). Źródeł nie podaję, ale jest ich wiele i zgodnie uprawomocniają powyższe przypuszczenie.

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

11 paź 2017, o 14:44

To moja pomyłka, bo pomyślałem od razu o Z2 Play, w którym zmniejszyli baterię do 3000mAh (ale można dodac moduł...). Faktycznie, pierwszy model ma ponad 3500mAh, więc sprostowanie jak najbardziej na miejscu.

11 paź 2017, o 21:01

rutino napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ironclad napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No w sumie wcześniej bardziej byłem nastawiony na Mi5s plus. Faktycznie też Le pro 3 jest do dorwania z kuponami za 170$, także grubo przesadzone te 340. Dzięki za naprowadzenie. Tylko teraz gdzie najlepiej zamówić tego Xiaomi.. Bo wiadomo chciałoby się bez vatu. :mrgreen:

12 paź 2017, o 09:49

Flyagaric napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Cool 1 robi podobne zdjęcia do moto z play? Pytanie czy cool 1 ma EIS?
Ogólnie warto pchać się w tych czasach w telefon z 3GB ram? Czy lepiej te minimum 4?

12 paź 2017, o 11:14

Nie ma. Tylko, że EiS, to akurat ma wpływ na jakość filmów. Tam się to faktycznie uwidacznia. Przy łapaniu ostrości zdjęć w trudnym oświetleniu bardziej pomaga OiS, a tego żaden z nich nie ma.
Może jakość zdjęć jest ze wskazaniem na Z Play, ale szczerze, to Z Play jakoś się nie wybija na tym polu. Robi fajne zdjęcia, ale bez powodów do zachwytu, czyli tak jak Cool1.
Ostatnio edytowano 12 paź 2017, o 14:35 przez Flyagaric, łącznie edytowano 1 raz

12 paź 2017, o 13:41

Tak wiem, że EIS pomaga w nagraniach video i na tym też mi zależy

3Gb RAM wystarczy na 2 lata? Żadnych gier tylko apki takie jak FB, messanger, Snapchat czy Spotify
Odpowiedz