przez numer21 » 17 lip 2017, o 22:27
Witam,
Wysłużony Huawei Honor 3c przeszedł na emeryturę i pora rozejrzeć się za nowym telefonem. Podstawowe wymagania:
KONIECZNE
- dual sim (używane dwie karty)
- max 5,5"; najlepiej około 5,2"
- min 3 GB RAM
- min 32 GB (ewentualnie osobny slot na kartę SD)
- dobra jakość wykonania, dobry soft (najlepiej, żeby był od razu do użytku, bez wgrywania customów itd), w szczególnym przypadku (super jakość w niskiej cenie) nie wykluczam zmiany sofu, kiedyś się tym bawiłem, więc powinno być ok
- normalny kolor, czyli czarny, szary, metal, w ostateczności jakiś niebieski, odpadaja białe, rosegold, gold itd
DODATKOWE
- dobra bateria, np taka jak w samsung A5'2017
- mile widziane LTE B20
- mile widziany Snapdragon (GPS)
Budżet około 1000 zł / 260 USD. Dobrze jakby w tym była ochrona przed vat.
Obecnie chwilowo uzytkuję Samsunga A5'2017. Pod względem jakości wykonania, jakości zdjęć i ogólnej szybkości działania ten telefon mi zupełnie wystarcza, zdjęcia są (jak dla mnie) nawet aż za dobre. Chciałbym, żeby chińczyk prezentował się co najmniej tak jak Samsung A5'2017, również pod względem jakości wykonania i ogólnego wrażenia (tani plastik, trzeszczenie, tandeta, bycie wynalazkiem itd są dyskwalifikujące).
Telefon uzytkuję dośc intensywnie, dwie karty sim, kilka kont mailowych, często nawigacja, muzyka, internet itd. Nie gram w gry.
Wstępna selekcja wskazuje na następujące modele:
- Xiaomi Mi5 / Mi5s. Niestety brak normalnych kolorów plus info o padających płytach głównych.
- Meizu MX6 4/32. Czy bateria jest rzeczywiście taka tragiczna?
- ZUK Z2 / Z2Pro. Wolałbym Pro, ale chyba jeszcze trzeba poczekac, zanim będą opinie użytkowników. Jak z jakością i softem ZUK Z2?
- LeEco LePro 3. Jakość podobno ok, ale soft do zmiany, słabo przetłumaczony itd. Czy są dobre customy czy jak z wczesnymi cyanami - zawsze coś nie działa, coś innego niestabilne itd, zawsze coś.
- Xiaomi Redmi Note 4 4/64
- UMI Plus Extreme. Kolejna zagadka co do jakości wykonania i softu.
- ZTE Nubia Z9
- ominąłem coś wartego polecenia?
Dzięki, pozdrawiam