pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
7 paź 2016, o 11:27
Nówki nie kupisz za 1000 wiadomo, ale jak dobrze poszukać to idzie znaleźć za tyle roczną używke w stanie idealnym.
Pewnie masz rację, bo to nie jest mój główny telefon, ale SGS6 ma tak zajebisty ekran, że lubię go czasem pokatować jakimś filmem czy gierką :)
7 paź 2016, o 12:16
SGS6 w ogóle byłby fajną opcją gdyby nie naprawdę cieniutka bateria.
7 paź 2016, o 13:03
Za około 1000 można w Polsce kupić z używanych tel. Nexusa 5x, LG4, Honora 7, Huaweia P8, wspomnianego SGS6. Wszystko to są bardzo fajne urządzenia (ex flagowce), ale uważam, że trzeba odbierać osobiście i szukać tylko takich w stanie idealnym i z gwarancją przynajmniej roczną.
9 paź 2016, o 10:01
Chce kupić Xiaomi Ma Max , jednak chcę wziąć wersję 4 gb ram , 128 gb za Snapdragonem 652.. Moje wątpliwości dotyczą tego że w/w wersja nie występuje w wersji global...tylko pewnie chińskiej. Czy z zakupem takiej wersji łączą się jakieś istotne niedogodności w porównaniu do wersji global?
9 paź 2016, o 10:36
Tak, mnóstwo chińskich śmieciowych appek, język tylko chiński i angielski, brak usług Googla. Ale nie ma sensu siedzieć na chińskim sofcie, lepiej odblokować bootloader i wgrać Xiaomi.eu.
13 paź 2016, o 10:15
Cześć!
Szukam nowego telefonu po kradzieży mojego LeTV Le1 X600
Cena: około 1000zł (choć jak za 700 będzie coś dobrego to się nie obrażę

)
Wielkość ekranu/Rozdzielczość: 4,7-5,7 (choć raczej wolałbym 5-5,5)
Ilość RAM/ROM/Procesor: Ram? Wystarczająco. 3GB? ROM 16/32
Dual/Single sim: Dual Sim, obsługa B20(!)
Preferowane marki: brak, jednak bez badziewia
Miejsce zakupu(Polska/Chiny): dowolne, choć ze względu na prowadzenie DG odliczam w Polsce VAT.
Wymagania (parametry, funkcje): dobrze wykonany
13 paź 2016, o 11:38
Miałeś Le? To może Max 2? Albo RN3P w wersji International.
13 paź 2016, o 12:45
Pozostaje to co przedmówca przytoczył.
LeEco X820
Xiaomi Redmi Note 3 Pro International
oba z band20.
13 paź 2016, o 14:39
Tak właśnie myślałem.
Snap 820 z Leeco wróży dostępność romów - to dobrze, na X600 nie miałem co narzekać, był świetny, tym bardziej, że miałem go już rok temu.
Chyba faktycznie go zamówię, utwierdziliście mnie w przekonaniu.
...Obawiam się tylko rozmiaru 5,7"
Dzięki wielkie!
16 paź 2016, o 14:54
Witam
Panowie prosze o rade z telefonem.
Cena: około 1500zł
Wielkość ekranu/Rozdzielczość: 4,7-5,7 (choć raczej wolałbym 5-5,5)
Ilość RAM/ROM/Procesor: Ram? Wystarczająco. 3GB i więcej ROM 32 i więcej
Dual/Single sim: Dual Sim, obsługa B20(!)
Preferowane marki: brak, jednak bez badziewia
Miejsce zakupu(Polska/Chiny): dowolne
Wymagania (parametry, funkcje): dobrze wykonany, Ze stabilnym systemem
Chodził mi po głowie letv leEco 3 pro ale nie znalazłem za wiele informacji jak na razie o nim :(.
16 paź 2016, o 14:59
imho tylko Mi5.
bierzesz stable global i masz wszystko gdzieś.
w systemie nie grzebiesz, wiesz ze jest ok.
i zapłacisz mniej niż 1500
jeszcze kwestia na czym Ci najbardziej zależy.
Mi5 ma najlepszą kamerkę, Mi5s ma ciut szybciej i nooszy, z a plussem ma dwie kamerki i to jest też bajer:)
tyle że Mi5 stabilizacja obrazu bije wszystkich na głowę.
16 paź 2016, o 15:10
Ja wybrałem mi5 pro jednak on wychodzi 1700zl (kupiłem też mi5 prime złoty 1370zl) chyba że nie chcesz ceramiki to można zbić z ceny jeszcze w zależności od koloru. Mi5s gorsze foty w nocy na pewno przez brak OIS jednak ogólnie aparat powinien być lepszy mimo wszystko, jeśli chodzi o szybkość to w obu tel mocy nie zabraknie na pewno w ciągu roku a po 3latach oba będą już "slabiznami" ;) do tego na mi5s narazie chyba nie ma jeszcze stabilnego softu po polsku.