Smartfon do 1000-1200zł

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Smartfon do 1000-1200zł

Postprzez AnimalPL » 17 lip 2016, o 11:15

w tej cenie bym bral huawei p9 lite. Swietny fon. Mialem kilka dni wersje z importu z Niemiec z 3GB ramu. Bez porownania do innych chinczykow. Brak problemow z softem, naprawde niezla bateria, nie grzeje sie, aparat robil calkiem dobre zdjecia, na pewno lepsze niz rn3 pro. Poza tym super czytnik palców z tyłu. Praktycznie 100% celnosci.
No i najwazniejsze normalna gwarancja. Pulap 1000zł to juz taki gdzie wolalbym miec pewnosc jakby cos sie mialo stac z telefonem.
AnimalPL
AKTYWNY

Pochwały: 23
Telefon:: nokia

Postprzez Flyagaric » 17 lip 2016, o 18:32

P9 Lite, to akurat w słabym oświetleniu (a to nie oznacza tylko po ciemku, ale i wnętrza), to radzi sobie średnio.
Co do reszty uwag, się zgadzam, że jak się wydaje 1000 i można mieć polską gwarę, to czemu nie?
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez kagan » 18 lip 2016, o 08:28

Dziękuję Wam za podpowiedzi, wszystkie były cenne i każdej się przyjrzałem, obejrzałem różne recenzje. P9 Lite wydaje się ok, ale Mi4c mam wrażanie, że bardziej przyszłościowy i delikatnie lepszy aparat. Sklep Technos-oline instaluje oprogramowanie MIUIPolska/.Xiaomi.eu. Mnie nie chce się w to bawić, rozumiem, że skoro na stronie MIUIPolska w instrukcji do tego telefonu jest mowa tylko o Xiaomi.eu to znaczy, że to jedyne oprogramowanie spolszczające do tego modelu? Wersja Global nie ma miejsca? Jeśli tak to chyba najlepiej zrobię zlecając instalację sklepowi? Telefon jest zablokowany, ja nie mam doświadczenia w urządzeniach przenośnych i jakoś nie palę się by go nabierać.
kagan

Telefon:: LG

Postprzez piter55 » 25 lip 2016, o 21:29

Hej, poszukuję telefonu w tym właśnie przedziale cenowym. To na czym mi najbardziej zależy to wydajność (żeby nic nie muliło i można było w jakąś gierke zagrać), w miare dobra bateria (1-2dnia normalnego użytkownika będzie spoko) i nie za duży wyświetlacz tzn max 5-5.2 cala. Jak na razie zastanawiałem się nad Xiaomi Redmi Note 3, Xiaomi mi4c (wersje 3gb) i Honor 7. Który z tych polecacie? Czy może znajde coś lepszego w tej cenie? Ktoś wyżej polecał Samsuga galaxy A5, ten telefon wart rozpatrzenia ? Proszę o pomoc i pozdrawiam.
piter55

Telefon:: Sony

Postprzez AnimalPL » 25 lip 2016, o 21:48

piter55 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zdecyduj sie co chcesz...piszesz max 5-5.2 cala a podajesz ze zastanawiasz sie nad redmi note 3 ktory ma 5,5 cala...

jesli juz piszesz samsung a5, to mam nadzieje ze masz na mysli a5 2016, bo jesli stare a5 to sobie daruj
AnimalPL
AKTYWNY

Pochwały: 23
Telefon:: nokia

Postprzez piter55 » 26 lip 2016, o 17:12

Sorry. Dodałem Redmi bo widziałem, że większość osób go poleca więc jeśli na prawde w tej cenie nie ma nic lepszego to wybiorę go pomimo większego wyświetlacza, chociaż ten Mi4c wydaje się dobrym zamiennikiem z nieco mniejszym wyświetlaczem. Co do Samsunga to tak, mam na uwadze tą wersję z 2016 roku.
piter55

Postprzez Flyagaric » 26 lip 2016, o 19:46

Redmi Note 3/3 PRO bardzo ostatnio straciły. Bardzo negatywnie wypowiedział się o nich Acid z MIUI Polska, który serwisuje te fony dla ibuygou. Ponoć padają strasznie i w większości poważne rzeczy. Nie zaryzykowałbym bez gwarancji - teraz już nie. Mi4c ponoć też, ale nie na taką skalę jak powyższy. Gość ma bardzo duży autorytet w Xiaomi, więc nie ma powodu mu nie ufać.

Honor 7 i Galaxy 5 (2016) to świetne fony. Oba dostępne z polskiej dystrybucji w tym przedziale cenowym. Honor ma trochę lepszy proc, a A5 (6) ma zdecydowanie lepsze czasy pracy na baterii (rzekłbym, że szokująco dobre) i ciut lepszy aparat, oraz stabilizację optyczną. A5 jest ładniejszy, ale ma z tyłu szkło - tak jak to teraz nowa moda przewiduje we flagowcach (choć to nie flagowiec). Honor będzie też trochę płynniej chodził.
Sam wybrałem A5 - ze względu na lepszy aparat, ale Honora 7 planuję też kupić mojej lepszej połówce.
Mocno zastanawiałem się też nad Mi4c, ale jednak przegrywa aparatem z oboma i gwarancji brak. Mi4c ma zdecydowanie lepszy procek i śmiga ładnie, ale wartościową u nas gwarę na niego oferuje raczej tylko sklep ibuygou, a mają go oni w tej chwili w dość wysokiej cenie (250$). Jeszcze tydzień temu był w promocji za 210$ z wysyłką z Europy i polską gwarancją, co było dobrą ofertą.
Moja córa chce teraz właśnie Mi4c, ale kupię jej tylko jeśli w tym sklepie znów będzie dobra cena.
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Postprzez piter55 » 26 lip 2016, o 20:05

Czyli Xiaomi w ogóle odpada? Chyba w takim razie jeszcze trochę poczekam bo jednak Samsung jak i Huawei mają troche gorsze "bebechy". Jeśli chodzi o baterie to 1-2 dni mi wystarczy.
piter55

Postprzez Flyagaric » 26 lip 2016, o 20:14

Chyba nie. Acid pisał, że z Mi4c padają, ale nie tak bardzo. Zapoluj w tym sklepie ibuygou na dobrą cenę i masz w miarę pewną sytuację. Acid bardzo chwalił też Redmi 3/3Pro - zwykłe 5 cali, bez dopisku PRO, ale to telefony trochę niższej półki - aparat jest przeciętny (nie jest zły, ale zdecydowanie nie ta klasa, co wymienione wyżej).
Polowanie na A5(6) i Honor 7 z polską gwarancją też ma wieeele sensu.
Przemyśl sobie wszystkie opcje, poczytaj różne testy w sieci i pooglądaj próbki zdjęć! Masz fajną kasę do wydania - zrób to z głową.
Flyagaric
VIP

Postprzez tpawel » 26 lip 2016, o 21:31

Redmi 3 można mieć dziś za mniej niż połowę ceny a5(2016) i to właśnie przez pryzmat ceny trzeba na niego patrzeć. Ten Samsung jest świetny,ale cenowo jest niebezpiecznie blisko mi5.
tpawel
VIP

Pochwały: 116
Telefon:: POCO F2 PRO
ROM: Global

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?