przez okciuk » 17 paź 2014, o 00:38
witam, podbijam pod temat. znalazłem już kilka modeli (mam większy rozstrzał - od 900 do 1200 zł - wolałbym jak najtaniej), proszę o poradę.
1. ZTE Grand S II - mój faworyt, wszystko mi pasuje, niestety do kupienia tylko na aliexpress.com, gdzie chodzi nawet po 300USD, ale dochodzi przewalutowanie (opłata 3 % w moim banku) i długo się czeka (żeby nie było, kupował)em już z Chin, ale na ebay )
2 thl t100s - za 899PLN (valuebasket), boję się jakości wykonania, poza tym ok
3. lenovo k 900- w sumie wszystko ok, na Alegro stoi za 820 z przesyłką z chin (gość nie ma negatywów, co jak na tego typu sprzedawcę jest raczej niespotykane)
4. ZOPO ZP998 - 1035 PLN (valuebasket) - boje się trzeszczących plastików.
5. Xiaomi Mi3 - 999 PLN - mój drugi faworyt, plus za MIU P=po polsku i aktualizację.
specyfikację zbliżone, różnią się (tak z grubsza) ROM, posiadaniem karty sd, baterią (Xioami górą) a także materiałem obudowy, lenovo i ZTE są metalowe. tylko nr jeden ma LTE, ale jakoś specjalnie m na tym nie zależy (chociaż wiem, że to przyszłość). Zależy mi na jak najlepszym ekranie (widoczność w słońcu), dobrym wykonaniu, rozsądnej ceny, wydajnej pracy (raczej bez gier, chodzi o neta) - w takiej kolejności
Proszę o poradę.