Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj') Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Wiem ze trzeba być cierpliwym ale również jak @wariat zamowilem RR przez SG i naczytałem się jak to SG super szybko dochodzi a tu troszke trzeba czekac ;)
Gdzie te czasy, kiedy w weekend się zamawiało, w poniedziałek był numer z SG, środa despatch, sobota wieczorem paczka w Warszawie, w poniedziałek paczka w domu, widzę że większość z China Post chyba się przerzuciła na SG, dlatego SG ma takie opóźnienia a za to ChinaP ostatnio bardzo szybko :)
Zgłupiałem, dlaczego jeden kolega mówi, że 4045 nie wyleciała jeszcze z Chin, a drugi, że odebrał już od listonosza? Ja mam również 4045 SR2 i mam status na poczcie polskiej : Wysłanie przesyłki 2014-02-22 14:28 SINGAPORE SŘ2 a na singpost: 22-02-2014 Received from Customer 24-02-2014 Despatched to overseas (Country code: PL) Nic już z tego nie rozumiem ;o