Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

16 gru 2013, o 14:45

RE626945375SE kupione końcem października - do dzisiaj brak śladu po paczce... Otwierać dispute? :)

16 gru 2013, o 14:54

KszKsz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

generalnie tak, a jakie masz info w trackingu?

16 gru 2013, o 14:59

2013-11-20 08:55, Local mail tracking
2013-11-04 07:07, Sweden Post, Direct Link, Singapore, The item has been dispatched from Sweden Post, Direct Link's international terminal for onward transport abroad
2013-11-04 07:07, Order departed from sorting hub
2013-10-27 07:00, Order Shipment recorded

Jeszcze jest szansa. Jakby nie patrzeć minęło 1,5 miesiąca.

16 gru 2013, o 15:05

Niby jest local mail tracking, ale na PP nie ma śladu po paczce. Sprzedawca ma jeszcze 7 dni i 14 godzin na dostarczenie przesyłki...

16 gru 2013, o 15:30

rivermoon napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

ja zakupiłem 11 u nich telefon DHL'em
Kilka dni czekalem za wysłaniem, podali na początku jakiś inny nr przesyłki.
Dzisiaj obudziła mnie pani DHL z prośba o maila bo wyślą jakieś dokumenty.
Macie doświadczenie jak ten sklep pakuje telefony?

-----------------------
Paczka jest opisana sample of Phone wartosc 40$

Proszą o takie cos

Agencja Celna DHL dokona w Państwa imieniu formalności celnych dopiero po przesłaniu nam drogą mailową:

· tłumaczenie opisu towaru na fakturze

· kopię wpłaty z tytułu zakupionego towaru

· kopię zamówienia

W związku z odprawą celną zostaną naliczone należności celno-podatkowe.

Idzie z tego jakoś wybrnąć?

16 gru 2013, o 15:43

Jak otworzyli i wiedzą co jest w środku to nie idzie. A czy otworzyli nie wiesz.

16 gru 2013, o 15:45

Mogą też otworzyć po otrzymaniu dokumentów... Jak dokumentu nie będą się pokrywały z tym co w środku to podpada to pod próbę oszustwa.

16 gru 2013, o 15:49

no tak, to mam im wysylac oryginały i twierdzić ze sklep geekbuying tak to zapakował, czy inaczej postąpić?

16 gru 2013, o 16:04

Wysłanie przesyłki 2013-12-07 14:51 SINGAPORE SŘ5
Nadejście przesyłki 2013-12-12 20:17 WER Warszawa

A dzisiaj przyszedł list z UC ;)

16 gru 2013, o 16:19

Despatched 4465 przesyłki już dwie u mnie ;) Na trackingu pojawiły się właściwie dopiero teraz, track checker jeszcze nie pobiera ich statusów przy skanowaniu. 0 problemu, 0 vatu, na deklaracji telefonu 25$ na obu i że mobile phone for gift. ;)
Odpowiedz