Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

27 lis 2013, o 13:15

czy może mi ktoś powiedzieć co w sytuacji jeżeli paczka zaginie wyświetla się w statusie? głupie pytanie ale już nie wiem co myśleć o swojej RB486119751CN

27 lis 2013, o 13:24

Tak wygląda jakby paczka wróciła do sprzedawcy lub zawrócona, może jeszcze raz pokaże się na lotnisku.
Tutaj sobie sprawdzaj:
Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

pokazuje miejsce paczki.
Może jest w paczce jakaś bateria np. mp3, telefon, to może nie przejdzie przez CP

27 lis 2013, o 13:28

nie nie to są tylko kalosze!! czy rozumiem, że zaginęły i nie mam na co liczyć :(

27 lis 2013, o 13:31

powiedzieć Chińczykowi żeby mi wysłał jej raz jeszcze?

27 lis 2013, o 13:46

Dziś po 5 dniach w końcu pojawił się nowy wpis w moim trackingu na Singpost'cie. Zatem pytanko, ile jeszcze będzie szło do Polski?
Kod:

27 lis 2013, o 14:03

kundzia111 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

średnio dwa-trzy dni

w moim przypadku po tym statusie była w WER Warszawa na drugi dzień ,czyli dziś ;-) jestem ciekawy jak dalej potoczy się los mojej paczuszki czy tym razem uda się bez waciku ;-)

27 lis 2013, o 14:04

Różnie z tym bywa. Dla przykładu ja czekałem 10 dni, ale może też być szybciej. Licz się z tym, że w WAW mogą Ci dłużej przetrzymać paczkę niż w Singapurze.

27 lis 2013, o 14:52

Joachim
Paczka powinna zameldować się w WER W-wa od 5-12 dni. Bywa to rożnie.

27 lis 2013, o 16:25

anna123 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

tylko czekać, ja mam to samo. Jakby wróciła do nadawcy to byś miała taki komunikat w tracking... ja czekam od ciebie o prawie miesiąc dłużej...

27 lis 2013, o 16:42

W trackingu nie będzie, że paczka wróciła do nadawcy.
W Chinach nie ma dostarczania paczek do odbiorcy, sam się musi pofatygować na pocztę, zawsze dostają awizo i to nawet do 3 tygodni.
Daje swój przykład paczki, która wróciła do sprzedawcy i nic nie pisze, że sprzedawca odebrał z powrotem paczkę!!!!!!!
Paczka została wysłana ponownie SG i już doszła.
Kod:
Odpowiedz