Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
7 lis 2013, o 10:47
Hehe zawsze to jakieś pocieszenie. Oj mnie tez to czeka się obawiam :)
7 lis 2013, o 10:48
grzegorzc gdybyś czekał 5 czy 6 tydzień a byłaby to Twoja pierwsza paczka i w dodatku zamówione u pośrednika z allegro, którego wytłumaczeniem jest np: mamy dużo pracy albo , jest pani 5000 klientką to szlak Cię trafia. Raz, że to bardzo "rzetelny" sprzedawca, dwa że głupota było zamówić przez pośrednika a nie samej. Po za tym to jest forum i ludzie się pocieszają jak mogą, wspierają. Czasami jedno zdanie może zdziałać cuda i humor się polepsza. A jak Ktoś czeka na przesyłkę i dostaję ją szybciej od mnie to się cieszę że chociaż mu się udało. Człowiek czasami musi sobie pobiadolić, pogadać. Kurde nerwy mam stargane.
7 lis 2013, o 11:02
toskania, zgadzam się z Tobą całkowicie, 5 czy 6 tydzień jest stresujący dla każdego ale jak widzę takie wpisy "02-11-2013, Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)" jeden po drugim bo się komuś nie chciało przeczytać kilku(nastu) stron wcześniej to mnie krew zalewa bo przez to forum staje się nieczytelne i ci co szukają rzetelnych informacji czy choćby pocieszenia nie są w stanie przez to wszystko przebrnąć.
7 lis 2013, o 11:06
W moim przypadku mnie się pokazała od tego statusu w W-wie po 30 dniach.
Czekaj cierpliwie. Bywało tak, że inni mieli wysyłkę po moim terminie a paczki doszły im szybciej ... nie ma reguły.
7 lis 2013, o 11:20
Cóż cierpliwość jest bardzo wskazana :) dużo melisy z Biedronki trzeba wypić hehe. Choć mi wysłał dwa towary w jednej paczce i nie jestem pewien czy się cieszę :) że jest prawie w RP.
7 lis 2013, o 11:26
Nie ma żle, jeśli komuś zależy przeczyta forum całe, mądry oddzieli rzetelne informację od tych mniej istotnych, ruszy wyszukiwarką i znajdzie. Ja też sobie wzdycham jak czytam że ktoś drży po 3 dniach. Dla mnie to forum nie jest zaśmiecione, wręcz przeciwnie to odbieram, że każdy może napisać, pożalić się. Ale teraz ja pisze w niewłaściwym miejscu. Idę zapalić... jest tu palarnia :D ?
udanych zakupów
7 lis 2013, o 12:59
Chińczyk gra na zwłokę, każ mu zwrócić odrazu kasę a jak nie to eskaluj bo to otwieraj dysputę i eskaluj.
7 lis 2013, o 13:01
To zaczyna się robić chore. Już tydzień trzymają moją paczkę na cle w Przemyślu chociaż wysłałem im faktury i zrzut z przelewem z banku na email. Cyrk.
Ktoś wie ile to może trwać???
Ostatnio edytowano 7 lis 2013, o 13:19 przez
maja3d, łącznie edytowano 2 razy
7 lis 2013, o 13:04
Mam problem - 4 dni do zakończenia odliczania terminu otrzymania przesyłki / mija 60 dni/. Status ten sam od 16 września br. tzn. informacja o nadaniu w Chinach i nic więcej.
Otworzyłem spór - do zakończenia pozostało 6 dni - chińczyk nie zaakceptował sporu. Pisałem do niego że chcę zwrotu pieniędzy - najpierw prosił o cierpliwość, teraz w ogóle nie odpisuje. Co dalej robić - czy mam eskalować spór, jaka jest procedura po zakończeniu odliczania terminu otrzymania i odliczania terminu zakończenia sporu ?
7 lis 2013, o 13:11
Mi nie pozostało nic innego jak potwierdzić to, że przesyłki, które utknęły 02.11 w WER Warszawa, zostały zatrzymane na VAT.
7 lis 2013, o 13:18
jeżeli chodzi ci mnie koleszko to chciałęm się spytać czy to normalne jak nie ma żadnego statusu w 4xp, a nie o jakieś pierdoły co piszesz
7 lis 2013, o 13:26
Może ktoś powiedzieć ile mniej więcej czasu czeka sie na zwolnienie przesyłki od wysłania e-mailem wymaganych dokumentów?