Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
29 paź 2013, o 13:47
Jeżeli Ty widzisz słuszność w "wystawianiu się" to szacun. Na pewno nie zapominasz każdej paczki przedstawić na "fejsuniu". Doróbmy jeszcze znicze jako emotikona i będziemy je zapalać tym przesyłkom, które nie doszły... Może jakiś e-psycholog, żeby ukoić stęsknionych?
@fake4r ma rację. Mądry człowiek wejdzie tu, pośmieje się i pokiwa głową nad ludzką głupotą. Dobra rada - podawajcie statusy przesyłek, ale NIGDY ich numery. Kto jest mądry to zrozumie o co mi chodzi, kto głupi będzie płacił :)
Chyba czytać kolega nie potrafi. Niby gdzie ja mam widzieć słuszność w "wystawianiu się " ?. Post miał być informacyjny by tego nie robić.
Czytam te posty i mnie to zastanawia czemu...., skoro nikt tego nie napisał wcześniej to dlaczego tego nie zrobić. Postów typu co jest z moją paczką RF.... jest w brud. Pewnie masz rację paru osobom by się e-psycholog przydał.
29 paź 2013, o 14:37
Jeżeli Ty widzisz słuszność w "wystawianiu się" to szacun. Na pewno nie zapominasz każdej paczki przedstawić na "fejsuniu". Doróbmy jeszcze znicze jako emotikona i będziemy je zapalać tym przesyłkom, które nie doszły... Może jakiś e-psycholog, żeby ukoić stęsknionych?
@fake4r ma rację. Mądry człowiek wejdzie tu, pośmieje się i pokiwa głową nad ludzką głupotą. Dobra rada - podawajcie statusy przesyłek, ale NIGDY ich numery. Kto jest mądry to zrozumie o co mi chodzi, kto głupi będzie płacił :)
Chyba czytać kolega nie potrafi. Niby gdzie ja mam widzieć słuszność w "wystawianiu się " ?. Post miał być informacyjny by tego nie robić.
Czytam te posty i mnie to zastanawia czemu...., skoro nikt tego nie napisał wcześniej to dlaczego tego nie zrobić. Postów typu co jest z moją paczką RF.... jest w brud. Pewnie masz rację paru osobom by się e-psycholog przydał.
29 paź 2013, o 16:15
co znaczą te statusy bo nie kamon
28.10.2013, import całego pakietu każda uszczelka, uszczelnienie Beijing International, Polska
28.10.2013, łączny import uszczelnić każdy worek otworzyć, Beijing International, Polska
29 paź 2013, o 16:30
Co dokładnie oznaczają to nie wiem ,ale w dosłownym tłumaczeniu z translatora takie coś wychodzi hehehe ,nie martw się mi też zawsze tak pisze ,to chyba standardowe procedury w sortowniach w Chinach
29 paź 2013, o 16:43
Potwierdzam, dziś około 19tej zmienił mi się status na stronie Poczty Polskiej. Tez wysłana 23ego z Signapuru. Teraz czekać co się stanie. Jestem z okolic Rzeszowa, paczki z Warszawy idą prosto do jakiegoś WERu na Podkarpacie, wie ktoś?
Witam.
Tak wygląda droga mojej paczki na Podkarpacie.
Nazwa zdarzenia Data i czas Jednostka pocztowa
Wysłanie przesyłki 2013-10-20 10:01 SINGAPORE SŘ5
Nadejście przesyłki 2013-10-23 19:38 WER Warszawa
Zatrzymanie przez urząd celny 2013-10-24 00:31 WER Warszawa
Wysłanie przesyłki 2013-10-25 00:46 WER Warszawa
Nadejście przesyłki 2013-10-25 07:43 WER Rudna Mała
Wysłanie przesyłki 2013-10-25 10:04 WER Rudna Mała
Nadejście przesyłki 2013-10-25 12:37 UP Przemyśl 2
Najprawdopodobniej jej wizyta w Przemyślu zakończy się VAT-em

29 paź 2013, o 16:44
dzięki,dzięki oby standart bo już grubo ponad 2 miechy na towar czekam.
29 paź 2013, o 18:18
Rozmawiałem bardziej prywatnie ze sprzedawcą z alliexpres, i przyznał, że poczta chińska ma problemy z terminowymi wysyłkami sprzętu elektronicznego, dlatego takie duże opóźnienia.
29 paź 2013, o 19:15
No żeby to zauważyć nie trzeba z żadnym sprzedawcą gadać :)
29 paź 2013, o 19:26
Święte słowa. Zastanawiam się nawet czy nie opuścić tej gimbazy. Problemy pierwszego świata...
Wysłane z: / Send from: Lenovo IdeaTab A2107A-H 3G (mod) przy użyciu: / using: Swype, Tapatalk, Aero2.