[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez sebek53 » 29 paź 2013, o 13:47

arcadioush napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jeżeli Ty widzisz słuszność w "wystawianiu się" to szacun. Na pewno nie zapominasz każdej paczki przedstawić na "fejsuniu". Doróbmy jeszcze znicze jako emotikona i będziemy je zapalać tym przesyłkom, które nie doszły... Może jakiś e-psycholog, żeby ukoić stęsknionych?
@fake4r ma rację. Mądry człowiek wejdzie tu, pośmieje się i pokiwa głową nad ludzką głupotą. Dobra rada - podawajcie statusy przesyłek, ale NIGDY ich numery. Kto jest mądry to zrozumie o co mi chodzi, kto głupi będzie płacił :)

Chyba czytać kolega nie potrafi. Niby gdzie ja mam widzieć słuszność w "wystawianiu się " ?. Post miał być informacyjny by tego nie robić.
Czytam te posty i mnie to zastanawia czemu...., skoro nikt tego nie napisał wcześniej to dlaczego tego nie zrobić. Postów typu co jest z moją paczką RF.... jest w brud. Pewnie masz rację paru osobom by się e-psycholog przydał.
sebek53

Telefon:: HTC

Postprzez erscoobany » 29 paź 2013, o 14:37

sebek53 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jeżeli Ty widzisz słuszność w "wystawianiu się" to szacun. Na pewno nie zapominasz każdej paczki przedstawić na "fejsuniu". Doróbmy jeszcze znicze jako emotikona i będziemy je zapalać tym przesyłkom, które nie doszły... Może jakiś e-psycholog, żeby ukoić stęsknionych?
@fake4r ma rację. Mądry człowiek wejdzie tu, pośmieje się i pokiwa głową nad ludzką głupotą. Dobra rada - podawajcie statusy przesyłek, ale NIGDY ich numery. Kto jest mądry to zrozumie o co mi chodzi, kto głupi będzie płacił :)

Chyba czytać kolega nie potrafi. Niby gdzie ja mam widzieć słuszność w "wystawianiu się " ?. Post miał być informacyjny by tego nie robić.
Czytam te posty i mnie to zastanawia czemu...., skoro nikt tego nie napisał wcześniej to dlaczego tego nie zrobić. Postów typu co jest z moją paczką RF.... jest w brud. Pewnie masz rację paru osobom by się e-psycholog przydał.

Kolego, po znaku zapytania nie stawia się kropki. :mrgreen:
I już odpuśćcie sobie, bez sensu zachowywać się jak koguty wobec siebie, i tak wszyscy jedziemy na jednym wózku.
erscoobany

Telefon:: Sony-.-

Postprzez LukC » 29 paź 2013, o 15:13

Proszę skończyć ten OT ;-)
Obrazek
TELEFON - Xiaomi MIX 3
LukC
AKTYWNY

Pochwały: 10
Telefon:: Mi Mix 3
ROM: MIUI 10

Postprzez ryhit » 29 paź 2013, o 15:57

sebek53 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dziennie przybywa w tym temacie około ~10-20 stron, i nawet choć byś chciał się czegoś dowiedzieć to jest wielka kapa, bo 90% postów to typ "moja wyleciała 26.10, ciekawe kiedy będzie", "status mi się nie zmienia dwa dni co mam robić, pomocy", już nie wspominam o tych którzy w tym temacie pytają czy lenovo obsługuje aero...

Najgorsze że moderator nic z tym nie robi, temat jest kompletnie zawalony bezużytecznymi informacjami, ciągle spamowany, i ludzie którzy naprawdę potrzebują pomocy/wytłumaczenia nie są wogóle zauważani, bo ich post po godzinie jest 3 strony w tyle przespamowany głupimi pytaniami, na które odpowiedzi niejednokrotnie udzielane były w temacie. Jeśli by tak prze moderować to temat miał by 60 stron, nie 300, jeśli chcesz się dowiedzieć czegoś nowego/ pożytecznego to trzeba czytać w tył bóg wie ile idiotycznych postów podobnej treści na każdej stronie.

Forum ma naprawdę potencjał i mogło by się o wiele lepiej rozwijać gdyby panował tutaj rygor, i przestrzeganie zasad(tak jak na innych forach o różnych tematykach), moderatorzy robili by to co do nich należy, bez litości. Byłby ład i porządek, co bardzo ułatwiło by korzystanie użytkownikom mniej zaawansowanym w obsługę komputera. Tak to wchodzą gimnazjaliści, po co czytać setny raz to samo pytanie za nim jeszcze pięciu kisiel w majtkach bo paczka przez tydzień nie pojawiła się w polsce, i jest mega zamieszanie w temacie, masło maślane..I obraz portalu/forum w sieci jest hmm jak zaniedbana kobieta- jest bo jest..

Zdaje sobie sprawę że ten post też jest SPAMEM który opisuję, ale nie znalazłem lepszego miejsca aby to napisać, może niektórzy wezmą sobie to do serca i pierw poszukają, a potem zadadzą po raz setny to samo pytanie. Dziękuje za uwagę:)

Autor postu otrzymał pochwałę
ryhit

Pochwały: 1

Postprzez grzegorz0812 » 29 paź 2013, o 16:15

co znaczą te statusy bo nie kamon
28.10.2013, import całego pakietu każda uszczelka, uszczelnienie Beijing International, Polska
28.10.2013, łączny import uszczelnić każdy worek otworzyć, Beijing International, Polska
grzegorz0812

Telefon:: i9300

Postprzez ALEX-77 » 29 paź 2013, o 16:30

grzegorz0812 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Co dokładnie oznaczają to nie wiem ,ale w dosłownym tłumaczeniu z translatora takie coś wychodzi hehehe ,nie martw się mi też zawsze tak pisze ,to chyba standardowe procedury w sortowniach w Chinach ;-)
ALEX-77
AKTYWNY

Pochwały: 27
Telefon:: Xiaomi Redemi Note
ROM: MIUI Polska

Postprzez majster222 » 29 paź 2013, o 16:43

majster222 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Potwierdzam, dziś około 19tej zmienił mi się status na stronie Poczty Polskiej. Tez wysłana 23ego z Signapuru. Teraz czekać co się stanie. Jestem z okolic Rzeszowa, paczki z Warszawy idą prosto do jakiegoś WERu na Podkarpacie, wie ktoś?

Witam.
Tak wygląda droga mojej paczki na Podkarpacie.

Nazwa zdarzenia Data i czas Jednostka pocztowa
Wysłanie przesyłki 2013-10-20 10:01 SINGAPORE SŘ5
Nadejście przesyłki 2013-10-23 19:38 WER Warszawa
Zatrzymanie przez urząd celny 2013-10-24 00:31 WER Warszawa
Wysłanie przesyłki 2013-10-25 00:46 WER Warszawa
Nadejście przesyłki 2013-10-25 07:43 WER Rudna Mała
Wysłanie przesyłki 2013-10-25 10:04 WER Rudna Mała
Nadejście przesyłki 2013-10-25 12:37 UP Przemyśl 2

Najprawdopodobniej jej wizyta w Przemyślu zakończy się VAT-em :-(

Zatrzymanie przez urząd celny 2013-10-29 08:59 UP Przemyśl 1
Zatrzymanie przesyłki w cle 2013-10-29 13:47 UP Przemyśl 1

I stało się. Przemyśl che dorównać WER Zabrze :-)
majster222

Telefon:: ZTE v987

Postprzez grzegorz0812 » 29 paź 2013, o 16:44

dzięki,dzięki oby standart bo już grubo ponad 2 miechy na towar czekam.
grzegorz0812

Telefon:: i9300

Postprzez Krzy$ » 29 paź 2013, o 18:18

Rozmawiałem bardziej prywatnie ze sprzedawcą z alliexpres, i przyznał, że poczta chińska ma problemy z terminowymi wysyłkami sprzętu elektronicznego, dlatego takie duże opóźnienia.
Krzy$
AKTYWNY

Pochwały: 5
Telefon:: oneplus3
ROM: stock

Postprzez voi14 » 29 paź 2013, o 19:15

No żeby to zauważyć nie trzeba z żadnym sprzedawcą gadać :)
voi14

Telefon:: ZTE V967s

Re: Odp: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez kinta » 29 paź 2013, o 19:26

Święte słowa. Zastanawiam się nawet czy nie opuścić tej gimbazy. Problemy pierwszego świata...

Wysłane z: / Send from: Lenovo IdeaTab A2107A-H 3G (mod) przy użyciu: / using: Swype, Tapatalk, Aero2.
--
kinta
kinta

Pochwały: 3

Re: Odp: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez voi14 » 29 paź 2013, o 20:13

kinta napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A to tak a propos czego?
voi14

Telefon:: ZTE V967s

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI