Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

11 gru 2016, o 02:24

Czy emsy mają na werze jakiś priorytet nad listami poleconymi ?

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

11 gru 2016, o 19:48

A co to są te emsy? Bo jeśli to kurier to nie przez wer...

11 gru 2016, o 21:09

Zyga napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

W trackingu poczty jest to jako Global Express https://www.poczta-polska.pl/paczki-i-l ... al-expres/ nr w formacie
LX...CN

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

11 gru 2016, o 21:40

Dzięki za informację... nie wiedziałem. Moim zdaniem, jeśli to obrabia nasza poczta, to powinien być ten sam priorytet.

12 gru 2016, o 12:32

Po jakim czasie od statusu "Zwolnienie przesyłki przez urząd celny" zazwycaj jest paczka dostarczana? Macie jakieś doświadczenie ile to trwa? Powinien być chyba też statsu że wysłana a już mienło kilka dni i cisza.

Status przesyłki:
Nazwa zdarzenia Data i czas Jednostka pocztowa
Wysłanie przesyłki 2016-11-27 10:08 SINGAPORE SAL
Nadejście przesyłki 2016-12-04 20:52 WER Warszawa
Zatrzymanie przez urząd celny 2016-12-06 14:01 WER Warszawa
Wysłanie przesyłki 2016-12-06 20:56 WER Warszawa
Zatrzymanie przez urząd celny 2016-12-07 08:29 International Postal System
Zwolnienie przesyłki przez urząd celny 2016-12-07 09:09 International Postal System

12 gru 2016, o 12:37

Dojdzie w tym tygodniu. Jest już bliżej niż dalej

12 gru 2016, o 12:39

kosmogator napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

więc podejrzewam, że przez to termin doręczenia jest mocno zagrożony skoro po miesiącu jest w punkcie wyjścia;) Status ciągle pokazuje Hong Kong.
Odnośnie dat: Your order should arrive within 27-38 Days...zamówienie z 11.11 więc na ten zakres dni wogóle już nie zwracam uwagi.
Drugi punkt w szczegółach zamówienia: If your order does not arrive on 2017-01-12 , you can apply for a refund by opening a dispute.

Jak sądzicie, otwierać spór czy dopóki nie upłynie 12/01/2017 to nie będzie to miało większego znaczenia ?

Nadmieniam: nie jestem niecierpliwy, a raczej niedoświadczony w zakupach na ali;) Mogę czekać, choć wyrażam obawe co do samej paczki skoro tak lata po świecie.

12 gru 2016, o 13:03

Najlepiej to ok 5 stycznia poproś o wydłużenie ochrony kupującego.
Dobrze by były przesłanki, że ta paczka idzie w twoim kierunku wtedy.
Jak się zgodzi na przedłużenie to wtedy np 15 stycznia otwierasz spór. Jak się nie zgodzi to spór otworzyłbym 10 stycznia.

12 gru 2016, o 13:35

Zyga napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wysłanie przesyłki 2016-12-05 18:11 SHANGHAI EMS
Nadejście przesyłki 2016-12-12 01:05 WER Warszawa

Jest już w wawie. Pojawiło się w trackingu dodatkowe info Usługi komplementarne/dodatkowe: Ekspres
Jak dojdzie jutro to dam znać. ;) Ciekawe bo chińczykowi nic nie dopłacałem do wysyłki. A przy wysyłce pisało ePacket cokolwiek to znaczy. Inny chińczyk też nadał mi tym paczke teraz wiec może to się standard robi powoli. ;)

12 gru 2016, o 13:56

Witam,

W sporze w polu trackingu wpisałem zły numer do śledzenia a nie widze nigdzie możliwości edycji, jak to teraz poprawić?
Ostatnio edytowano 12 gru 2016, o 14:25 przez ZaQu, łącznie edytowano 1 raz

12 gru 2016, o 14:04

@marcoos1
dzięki za rzeczową odpowiedź. Tak się zrobi :) Czekam na 05/01, może coś będzie więcej wiadomo :)

12 gru 2016, o 14:09

marcoos1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

a wysyłając zmieniają status na "wysłane" czy coś innego ? Czy zdarzają się wysyłki bez jakiejkolwiek informacji bo jak tak to może coś przyjść dziś lub jutro.
Odpowiedz