[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez blue_voyager » 4 sie 2016, o 16:26

Przesyłki wychodzą już na bieżąco, kilka moich ostatnio przyszło po 2-4 dniach w Warszawie. Ale zawsze coś może utknąć na dłużej, taki urok tej zabawy.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez motiv » 4 sie 2016, o 16:39

Nic nie wychodzi normalnie. 10 przesylek moich lezy juz 14 dni w wawie

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
motiv
AKTYWNY

Pochwały: 8
Telefon:: nokia

Postprzez blue_voyager » 4 sie 2016, o 16:45

Napisałem na podstawie swoich 12-14 przesyłek z ostatniego tygodnia. Nie twierdzę, że wszystko wychodzi na bieżąco, ale akurat ja nie mam powodów do narzekań.Tak jak napisałem, 2-4 dni w WER Warszawa i u mnie.
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Postprzez I†achi » 4 sie 2016, o 17:26

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A jaki procent Vatu masz na tych 12-14 paczkach? :D
I†achi

Pochwały: 1
Telefon:: iP4S

Postprzez blue_voyager » 4 sie 2016, o 17:33

Dwie. A jakie to ma znaczenie? Chodziło mi wyłącznie o kwestię przetrzymywania przesyłek w Warszawie, Wg mnie wraca do normy.
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Postprzez Zyga » 4 sie 2016, o 18:42

Ja raczej jestem detalistą, zamawiam dla siebie lub znajomych średnio 2 paczki w miesiącu od kliku lat. Nigdy nie zapłaciłem cła czy Vatu... Kilka razy trafiły na cło ale zostały zwolnione. U mnie najczęściej z WER-u na drugi dzień w doręczeniu statystyki z ostatnich 5 miesięcy... Ale po prostu może mam farta.
Jeśli nie chce się tobie czytać FAQ-a lub poszukać odpowiedzi w poprzednich wątkach, koniecznie zadaj pytanie... ;-)
Zyga

Pochwały: 6
Telefon:: Xiaomi Redmi Note 4
ROM: 3GB/64GB

Postprzez Kiub » 4 sie 2016, o 19:01

Zapomniałem dodać moje leciały NLem, może to ma znaczenie i jeden z Was ma takim kurierem, a inny drugim
Kiub

Telefon:: Nexus

Postprzez Osamboch » 4 sie 2016, o 20:29

Witajcie,

W moim przypadku coś się "zacieło". Z 7 paczek zamówionych między 20 czerwca a 10 lipca dotarła tylko jedna - rejestrowana.
Do tej pory rzadko się zdarzało bym czekał dłużej niż 3-4 tygodnie. Co ciekawe 2 z tych paczek idą od sprzedawcy, u którego już wcześniej zamawiałem kilka razy (taka sama grupa oznaczeń trackingu). Jedna z nich wg serwisów trackingowych jest już od 8 lipca w Polsce (status:2016-07-08 21:56 Groblice,PL, Package arrived at the carrier facility (Yunexpress's Track End)). Byłem na poczcie, tam oczywiście nikt nic nie wie. Twierdzą, że z nr które im podałem części nie widzą, a część jeszcze nie dotarła do kraju. Faktycznie jest jakiś strajk celników? Ciekawe czy w obliczu strajku po prostu olewają swoją robotę, ale ostatecznie coś tam robią (czyli dojdzie ale znacznie później niż zwykle), czy może postanowili skorzystać na bezsilności zakupujących w obliczu nierejestrowanych przesyłek i "przytulają" nasze "wspaniałe" chińskie produkty.. :/

Wie ktoś z Was co może się dziać?
Osamboch

Telefon:: Jiayu S3 Advance
ROM: 16GB

Postprzez zielony14 » 5 sie 2016, o 01:04

Wiesz co robić w takiej sytuacji?

CZEKAĆ!!!

Przesyłki nierejestrowane potrafią iść kilka miesięcy i w większości przypadków po zmyślonym statusie o dotarciu do kraju czy nawet naszego UP w naszych rękach są po kilku tygodniach.

Jedyna rada to więcej cierpliwości :)
Pomoc w zakupach z chin, w wyborze telefonu.
Najnowsze promocje telefonów!

Więcej na pw, bądź "zleceniekupna@gmail.com".
zielony14
VIP

Pochwały: 70
Telefon:: IPHONE 11 PRO MAX

Postprzez Kiub » 5 sie 2016, o 14:15

motiv napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

ruszyło Ci coś? Moja nadal kisi od 25 w Wer Warszawa, a inna co przyszła 2 sierpnia, miała wczoraj status Wer Waraszawa Zatrzymane przez urząd celny i wysłali dalej do Wer Pruszcz

Czy jest możliwe, że w Wer Warszawa był status Zatrzymanie przez urząd celny i wysłane dalej do Wer Pruszcze, tylko i wyłącznie z takiego powodu, że w Wer Warszawa są zawaleni i wysłali dalej, żeby się odciążyć?
Kiub

Telefon:: Nexus

Postprzez Sebastian1988 » 5 sie 2016, o 16:05

Panowie mam przesyłkę RS108404304EE. Gdzie to śledzić? podobno rejestrowana przez rosyjską pocztę. Pomocy:)

Wysłane z mojego Moto G (4) przy użyciu Tapatalka
Sebastian1988

Postprzez woody » 5 sie 2016, o 18:59

fisiel89 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie wiem czemu ale mi chodzi normalnie.
A śledzić możesz tu:
OMNIVA- po angielsku
Spoiler:

WORKTRACE - tu masz dużo info na temat przesyłki(zwracać szczególną uwagę by było 13 znaków mała spacja i nie wyświetli)
Spoiler:

GLOBAL CASIONO- Szybko pokazuje po zarejestrowaniu przesyłki lecz mało info.
Spoiler:

Alipaczka.pl
17track.net/pl
r4v.pl
emonitoring.poczta-polska.pl/
woody
AKTYWNY

Pochwały: 16
Telefon:: Huawei P10

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI