[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez wacie72 » 23 lut 2016, o 16:16

Tracking bez liter w śledzeniu jest możliwy do śledzenia tylko na terenie Chin.
A i tak nie masz pewności że nie są to losowo podawane informacje . Na terenie Polski śledzenia nie ma , czekasz na przesyłkę którą dostaniesz z zaskoczenia po kilku dniach lub kilku tygodniach ;)
wacie72
VIP

Pochwały: 49
Telefon:: Redmi Note 7

Postprzez deco » 23 lut 2016, o 23:52

jar001 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wysłane 21 stycznia, a w moich rękach 29 stycznia ( przesyłka nierejestrowana - priorytet)
deco

Pochwały: 1
Telefon:: Samsung

Postprzez mgierw » 24 lut 2016, o 08:42

Witam,
czy ktoś już dostał przesyłkę z despatch no. 4021 (SINGAPORE POST)?
Moja przesyłka utknęła na WER Pruszcz Gd. i zastanawiam się, czy po prostu sortownia jest zawalona robotą, czy może nie aktualizują statusu, albo celnicy się dobrali do paczki?...

Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
mgierw

Telefon:: XYZ

Postprzez blue_voyager » 24 lut 2016, o 09:04

Jakie utknęła? Przyszła wczoraj a Ty piszesz, że utknęła? Możliwe, że już dzisiaj jest na twojej poczcie, więc nie przesadzaj, tylko czekaj.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez fake4r » 24 lut 2016, o 09:15

Utknęła :-D przecież widać wyraźnie
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Postprzez gabin » 24 lut 2016, o 10:03

Kurcze.
Zamówiłem przed weekendem moje pierwsze zakupy na Gearbest. Wysłali wczoraj pocztą Belgijską.
Teraz poczytałem kilka stron tego wątku i się boje o moją paczkę.
Nierejestrowane w Polsce, nie dochodzą.
Czy tak źle jest z tą pocztą czy jednak ma dobre opinie?
gabin

Telefon:: Nokia

Postprzez blue_voyager » 24 lut 2016, o 10:14

A kto Ci powiedział, że nierejestrowane przesyłki w Polsce nie dochodzą? Dostałem kilkadziesiąt takich przesyłek z Chin, żadna nie zginęła, a coraz częściej przychodzą szybciej niż rejestrowane.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez recznik » 24 lut 2016, o 10:24

gabin napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

czytaj ze zrozumieniem. przeciez ludzie piszą ze CZASEM nie dochodzą. PP tez potrafi zgubić paczkę
recznik

Pochwały: 7
Telefon:: lumia 920

Postprzez norel » 24 lut 2016, o 11:42

recznik napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

czytaj ze zrozumieniem. przeciez ludzie piszą ze CZASEM nie dochodzą. PP tez potrafi zgubić paczkę

Moja niestety zaginęła, wysłana pocztą belgijską 29 grudnia.

I może to jest normalne, przecież każdy może zagubić paczkę, nawet Poczta Polska. Gorzej jest że Gearbest unika odpowiedzialności za to że paczka nie dochodzi gdyż wysłana została jako nierejestrowana. Dziś mi napisali że mogą mi albo wysłać raz jeszcze paczkę jak zapłacę im 50$, albo zwrócą mi 50$ na zakupy w Gearbest - wartość zakupu to 110$.

Takie podejście jest dla mnie nie do zaakceptowania, więc to był mój ostatni zakup w Gearbest.
Otworzyłem roszczenie w Paypal i zobaczę jak oni do tego podejdą. Ktoś ma doświadczenia w podobnym przypadku?
norel

Pochwały: 2
Telefon:: Samsung

Postprzez marcoos1 » 24 lut 2016, o 11:47

Tylko na allegro nie dochodzą.
Jak sprzedawca na allegro pisze, by wybrać kuriera (oczywiście dużo droższy i dużo większy zarobek dla sprzedawcy, bo cena mocniej zawyżona), bo nierejestrowane nie dochodzą to od razu trzeba uważać na takiego sprzedawcę.
Jakoś chińskie nierejestrowane dochodzą ładnie a te polskie dziwnym trafem nie.
Dodatkowo jak chińska nie dojdzie to Chińczyk z reguły zgadza się na zwrot a Polak twierdzi, że to nie jego sprawa (ostrzegał w opisie by wybrać kuriera), a przecież to sprzedawca powinien udowodnić, że wysłał (filmik z nadania na poczcie tak jak ludzie kręcą filmiki z otwierania paczek). Ale allegro nie stanie po stronie kupującego, bo od niego nie ma kasy.
marcoos1
VIP

Pochwały: 84
Telefon:: samsung

Postprzez orzelbpl » 24 lut 2016, o 15:01

marcoos1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

serio?
orzelbpl

Pochwały: 1
Telefon:: zte

Postprzez recznik » 24 lut 2016, o 16:28

a czemu nie? w sumie azjaci tak robią, klienci robią unboxingi to why not? inna kwestia ze paczke mozna cofnac na poczcie po nagraniu ale...
kolega akurat ma racje co do allegro i tego typu patologii związanej z kosztami wysyłki i faktem ze takie przesyłki zawsze giną :/
ja dlatego czesto nawet pierdoły jak baterie kupuje bezpośrednio na ali.

btw w sumie jeszcze nie dotarło ale obstawiam ze jutro bedzie. rejestrowana.

Obrazek
recznik

Pochwały: 7
Telefon:: lumia 920

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI