Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
22 sty 2016, o 02:22
The item is at the shippers warehouse.
Nie wiem co dokładnie oznacza ten status, domyślam się (mam nadzieje że błędnie) , że dopiero leży gdzieś na poczcie i jeszcze nawet nie zabrał jej listonosz.
22 sty 2016, o 09:34
Witam. Kupiłem u Goldway'a telefon 14 stycznia. Ma iść pocztą singapurską. Już 16 dostałem numer do śledzenia ale na stronie poczty jest tylko: "Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article) ".
Co oznacza ten status?
Czy poza stroną
http://www.singpost.com warto jeszcze gdzieś sprawdzać?
Nie jest to moje pierwsze zamówienie z Chin, ale pierwsze od Goldway'a i nigdy wczeŚniej tracking nie pozostawał nieaktywny przez tak długi czas

.
22 sty 2016, o 09:41
Zadajesz pytania, na które odpowiedź jest w FAQ.
22 sty 2016, o 09:42
Akurat takiego statusu w FAQ-u nie znalazłem. Widzę odpowiedz, że kilkanaście dni status może wisieć. Ale moim zdaniem to tej przesyłki poczta jeszcze nie dostała od sprzedawcy. Chciałem die dowiedzieć czy mam rację.
22 sty 2016, o 09:44
Przesyłka nie jest jeszcze nadana.
22 sty 2016, o 09:53
Tak myślałem. Może wpisać to do FAQ'a? Po poszukaniu forum przez Google widzę, że średnio co 3 strony w tym wątku ktoś o to pyta (konkretnie o ten status).
Wyślę zapytanie do sprzedawcy, może to go ponagli.
22 sty 2016, o 09:56
Wpisałem. A status wystarczyło wrzucić w translator, od razu wiedziałbyś o co chodzi.
ps. nie cytuj poprzedniej wypowiedzi jeśli odpowiadasz bezpośrednio pod nią, netykieta się kłania.
22 sty 2016, o 09:58
Nie muszę translatorem działać - rozumiem status. Tyle, że nie jest on jednoznaczny.
Co do cytowania to jest to "maniera" z Tapatalka. Ja się cieszę jak ktoś mnie zacytuje bo dostaję stosowne powiadomienie. Ale już nie będę

. Dzięki za pomoc. Wysłałem ponaglenie i zobaczymy.
22 sty 2016, o 10:15
Co myślicie na temat tego statusu:
2015-12-02 20:47,The item has arrived in the transit airport.
Za tydzień minie drugi miesiąc jak paczka gdzieś utknęła (albo nie została wysłana).
22 sty 2016, o 10:18
Gdzieś utknęła, czasami tak się zdarza. Nie przegap terminu założenia sporu bo pewnie już się zbliża.
22 sty 2016, o 10:23
W ramach informacji PP ma jakieś opóźnienia z aktualizacją statusów. Na chińskiej widzę że paczka wczoraj dotarła do WER Warszawa a mimo tego poczta-polska czy 17track jeszcze nic nie zgłaszają
22 sty 2016, o 11:13
Ma opóźnienia kilku(nasto) godzinne.