Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

9 paź 2013, o 14:52

Uff...Ruszylo sie wreszcie, tyle ze chyba wstecz :) Juz bylo wczesniej w tym samym miejscu zdaje sie.

Kraj pochodzenia - Chiny: Śledzenie Odbieranie: 328 Millisecond
2013 10 08, łączny import uszczelnienia foki każdego opakowania, Beijing International Polska
2013 10 08, łączny import uszczelnić każdy worek otworzyć, Beijing International, Polska
2013 09 19, cross Airlines, PEK, Polska
2013 09 17, łączny pakiet eksport prosto uszczelnienia, uszczelnienie Beijing International, Polska
2013 09 14, łączny pakiet eksport seal interoperacyjności otworzyć, Wuhan Międzynarodowe, Polska
2013 09 14, łączny pakiet eksport każdego uszczelnienia, uszczelnienie Wuhan Międzynarodowe, Polska
2013 09 14, przyjęcia biuro przyjęcia, dunkou powiat, Polska

9 paź 2013, o 14:59

Witam:)
Mam pytanie odnośnie usług, przewoźnika SWEDEN. Końcówka numeru paczki na SE.
Zakupiłem dany przedmiot i wysyłka była CP, ale sprzedawca wysłał właśnie SWEDEN.
Czy ktoś z Was miał już taka przesyłkę i jak ona dochodzi w czasie oraz czy to doręcza PP.???

9 paź 2013, o 16:50

http://makeshot.net/i/ba86a62
Podsumowując: wysłali mi fałszywy numer przesyłki, aby zyskać na czasie, po czym nadali telefon i zaktualizowali numer. Tak?
O co chodziło im z tym sporem? Żadnego nie rozpoczynałem.

9 paź 2013, o 17:46

Może dali Tobie numer innej osoby i popierdaczyło im się.

9 paź 2013, o 18:29

Dwa trackingi wam wkleję, poczta chińska... zamówienia składałem 18, oraz 19 września. Czas nadania 20 oraz 21 września. Czas dostawy, od momentu nadania 10dni.
Czyli jednym słowem - da się :D ... (a sądziłem, że 6 dni, dla SingPost, to był wyczyn ;) )

Obrazek

Obrazek

9 paź 2013, o 18:39

Kto nie ma szczęścia w miłości ma w kartach hehe :)

9 paź 2013, o 18:50

Moja z 30.09 dzisiaj pojawiła się w Polsce, czyli coś ruszyło po świętach.
Przy okazji, tracking można o kant d.... bo rano nic nowego nie pokazywał, a o 14:00
nagle miał status wpłynęło o 7 rano (pół dnia nie odświeża statusu)

9 paź 2013, o 19:17

2 moje też dzisiaj przyszły ale zmiana na 17track była już około 11:00 - wcześniej nie sprawdzałem...
I z Pekinu wysyłają zgodnie z kolejnością... Te dwie były gotowe do wysłania 3 i 5 października, trzecia ma status "20131006, cross Airlines, PEK, Poland" - mam nadzieję, że w pt przyleci...

9 paź 2013, o 19:37

Dokladnie jak widzicie ze juz despatched to potem najlepiej sprawdzac na stronie poczty polskiej.

9 paź 2013, o 19:39

gadaka napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

to ciekawe bo moja od 14 września wisi na null pek i nic, jak oni tam dzialaja w tych chinach zamiast starsze wysylac wysylaja na bierzaca masakra

9 paź 2013, o 19:48

loco202 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

to ciekawe bo moja od 14 września wisi na null pek i nic, jak oni tam dzialaja w tych chinach zamiast starsze wysylac wysylaja na bierzaca masakra

Ja też nie rozumiem chińskiej logiki, czekam i czekam paczka stoi w jakimś zadupiu w europie, a niektórzy co dopiero zdążyli złożyć zamówienie, mają już tę paczkę w Polsce...

9 paź 2013, o 20:30

Wszyscy tu piszą jak dlugo czekają na pojawienie sie numeru paczki w jakims serwisie.
To zadam pytanie odwrotne: To jak SZYBKO komuś sie pojawił od podania przez Chińczyka?:)
Odpowiedz