Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

13 sty 2015, o 12:33

takie pytanie bo sprawdziłem na stronie nlpostu i wyświetla mi że moja paczka idzie do Rosji, to jest normalne?

Spoiler:

13 sty 2015, o 12:38

blue_voyager
Ja rozumiem ale źle odczytałeś jego tekst.

"witam , nie bardzo wiem gdzie to napisać , mianowicie wysłałem przesyłkę do warszawy , i szła ona przez poznań doszła do warszawy , pojawił się status przekazano do doręczenia , w piątek ,a w poniedziałek czyli dziś wysłanie przesyłki spowrotem do poznania . co to może oznaczać ? pytałem się znajomego i mówi że listonosz nie chodził,awizo nie było. w załączniku przedstawiam tracking "

Wysłał do Warszawy i szła ona przez..." - NIE CHIŃCZYK WYSYŁAŁ paczka krajowa
" pytałem się znajomego..." - ADRESAT PACZKI

Czyli wyraźnie problem jest w nie odbiorze ( 3 dni w Wawie paczka leżała ) , bądź sam pomylił kolegi adres lub został zamazany w transporcie a trzecia sprawa jest coś takiego jak telefon do biura informacji

13 sty 2015, o 12:39

eject napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Sprawdź tu czy są Twoje dane

Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

13 sty 2015, o 12:42

lexio napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ok, mój błąd, nie przyszło mi do głowy, że ktoś tu może zadawać pytania o przesyłki krajowe. Skąd taki pomysł, to przecież wątek dotyczący przesyłek z Chin.

13 sty 2015, o 12:58

No zgadza się czasami bywa że idzie się zakręcić :-) Też w pierwszym momencie myślałem ,że o chiny mu chodzi ale spoko jest :) Dogadaliśmy się <piwko> ;-)

13 sty 2015, o 13:03

lexio napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Sprawdź tu czy są Twoje dane

Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

na r4v.pl wyświetla kraj przeznaczenia nie znany.

Poczta Polska
Brak informacji w Poczcie Polskiej.

Post NL (TNT)
# Opis Czas Miejsce
1 The item is at the PostNL sorting center 2015-01-07 23:45:00 Transit
2 The item is on transport to the country of destination 2015-01-08 7:02:00 Transit

13 sty 2015, o 13:10

Napisz do chińczyka z pytaniem dlaczego kraj przeznaczenia to Rosja . Być może pomylił numery i nie otrzymałeś swój albo jakiś babol

13 sty 2015, o 15:34

Hej.
W końcu po 3. tygodniach od zamówienia coś się zaczęło dziać z moją paczką.
Niestety nie wiem gdzie ona dokładnie jest, a w trackingu tylko :
" Datum

Di. 13.01 2015

Zeit

07:21

Status

Sendung neu gelabelt
"
Podpowie ktoś coś?
Sugerować się przewidywanym terminem doręczenia (pt-pon)?
Z góry dzięki.

13 sty 2015, o 17:03

Jak się ma teraz wysylka pocztą singapurska przyspieszyli coś a może zwolnili?

13 sty 2015, o 17:52

Ma się tak jak zawsze. Jak przyjdzie to będzie. Czasami przyjdzie szybciej, czasami wolniej.

13 sty 2015, o 18:16

areq1987 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak mocno czekasz na coś konkretnego to idzie wolno bardzo, a tak to wpadają paczki jedna za drugą.

13 sty 2015, o 18:47

Levi23 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

zwariowalem !!!!!!!!!!!!!!!!
zdecydowanie !!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz