[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez lagarto » 1 gru 2014, o 11:16

hellhammer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

I co w zwiazku z tym? Kazdemu cos leci. Przeciez to dopiero 6 dzien.

Zauważ, że problemem nie jest to, że leci tylko to, że nie ląduje :-P

hellhammer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wow!! nie moz byc ? Az od 24 przeciez to w ch.. czasu. Jak Ty to to psychicznie wytrzymujesz:D?
Po co nam takie info?

@Hellhamer masz pełne predyspozycje do zakładania grup wsparcia dla wszystkich tych, którzy niecierpliwie czekają na paczki i sprawdzają statusy co godzinę :-P

Z drugiej strony olej takie wpisy; komuś może się przydają te informacje bo na przykład ma taki sam despatch lub w tym samym czasie jego paczka wystartowała w lotniska w Chinach.

Dzięki takim postom szybko dobijemy do 2000 strony tego tematu i będziemy mogli się pochwalić najdłuższym i najbardziej przejrzystym wątkiem w polskim internecie. :-D
lagarto
AKTYWNY

Pochwały: 42
Telefon:: Redmi 4 PRO

Postprzez didol256 » 1 gru 2014, o 12:30

Jacuss napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Taa moja też tam siedzi ... ;/
didol256

Telefon:: Inew V3 Plus

Re: Odp: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez Jacuss » 1 gru 2014, o 12:44

didol256 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Moja już jest w doręczeniu. Nie było wysłanie z Warszawy statusu, ale najważniejsze że obyło się bez VAT

Wysłane z mojego ASUS_T00F przy użyciu Tapatalka
Jacuss
AKTYWNY

Pochwały: 15
Telefon:: One Plus 5

Re: Odp: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez Jacuss » 1 gru 2014, o 12:45

didol256 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Moja już jest w doręczeniu. Nie było wysłanie z Warszawy statusu, ale najważniejsze że obyło się bez VAT

Wysłane z mojego ASUS_T00F przy użyciu Tapatalka
Jacuss
AKTYWNY

Pochwały: 15
Telefon:: One Plus 5

Postprzez Gobler » 1 gru 2014, o 13:02

Pierwszy post więc witam wszystkich ;)

Czy ktoś orientuje się co ile wpadają dostawy? Kilka stron wcześniej widziałem że ktoś pisał że 4277 już wylądował ja czekam na 4279 który wyleciał tego samego dnia (22.11.2014) i dalej jest w dostawie, z tego co doczytałem w ostatnich postach z dostawie są już numery 4288+ więc zaczynam się zastanawiać co ile pojawiają się w wawie skoro tyle ich już wyleciało ? Jakieś pomysły?
Gobler

Telefon:: kiano

Postprzez tidi21 » 1 gru 2014, o 13:28

Gobler napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja czekam na 4278 wysłany 22.11.2014 i nadal go nie widać. Ostatni 4277 z tego co czytałem to przyleciał 27.11.2014 r. Pozostaje czekać ;-)
tidi21

Telefon:: HTC

Postprzez hellhammer » 1 gru 2014, o 13:32

Gobler napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To slabo czytales. Nie ma reguły co do ile taki depstach bedzie leciał do nas zanim trafi do wawy. Depsatche tez nie trafiaja po koleji do PL, moze byc tak ze najpierw trafi do nas 29 a dopiero potem 28.
Sorki ale na forum wszytskie szklane kule sie porozbijaly i nikt Ci nie moze wywrozyc ile jeszcze to ma potrwac. nie masz ciepliowsci kupuj w PL. Bo w chinach jest tak ze mozesz paczke dostac po 4-5 dniach ale moze i trafic po 60-80.
hellhammer
VIP

Pochwały: 25
Telefon:: sony

Postprzez Gobler » 1 gru 2014, o 13:43

To slabo czytales. Nie ma reguły co do ile taki depstach bedzie leciał do nas zanim trafi do wawy. Depsatche tez nie trafiaja po koleji do PL, moze byc tak ze najpierw trafi do nas 29 a dopiero potem 28.
Sorki ale na forum wszytskie szklane kule sie porozbijaly i nikt Ci nie moze wywrozyc ile jeszcze to ma potrwac. nie masz ciepliowsci kupuj w PL. Bo w chinach jest tak ze mozesz paczke dostac po 4-5 dniach ale moze i trafic po 60-80.

Spoko, nie unoś się, to że nie wchodzi po kolei akurat chyba nigdzie nie było napisane aczkolwiek nie dam sobie głowy obciąć bo zanim się zarejestrowałem i odezwałem przeczytałem może z 40 ostatnich stron + kilka pierwszych... Nie jest tak że sie niecierpliwie i marudze - po prostu zadałem proste pytanie czy ktoś się orientuje co ostatnie weszło ewentualnie co ile wchodzą te które są w drodze... Dzięki za info że nie wchodzą po kolei - pomogłeś ale to że nie ma reguły co do czasu oczekiwania już wiedziałem - nawet bez kuli ;p
Gobler

Telefon:: kiano

Postprzez Andrewko » 1 gru 2014, o 16:41

Panowie zamawiałem Nano Wifi i przez przypadek zamówiłem z Izraela [BEER MUG][BEER MUG][BEER MUG]

Orientujecie się ile będzie szła wysyłka. Wczoraj kupione, mam już nr trackingowy który działa!

RR442629067IL 00:00

The item was received and will be sent to destination. Latest update on 01/12/2014.

Pozdrawiam
Andrewko
AKTYWNY

Pochwały: 19
Telefon:: Inew v3
ROM: 1.0.8 Gps Fix

Postprzez Kamil1994 » 1 gru 2014, o 17:13

Chińczyk wysłał mi paczkę o numerze: WDxxxxxxxxxCN.
Teoretycznie można ją śledzić na http://www.wedoexpress.com/
Po wpisaniu mojego numeru jest tam zdjęcie listu przewozowego(na liście widnieje logo Swiss Post), zdjęcie towaru itp. oraz status, że paczka została nadana.

Miał ktoś już paczkę nadaną w ten sposób?
Nie jest to żadna lipa?
Kamil1994

Telefon:: SAMSUNG I9300

Postprzez maciejet » 1 gru 2014, o 18:37

Kamil1994 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Miałem taką paczkę. Ten cały tracking jaki tam jest podany nie pokrywa się zupełnie z rzeczywistością ale przesyłka dotarła do mnie po około miesiącu od zamówienia.
maciejet

Pochwały: 1
Telefon:: Overmax

Postprzez blue_voyager » 1 gru 2014, o 18:48

O ile się nie mylę to te przesyłki mają śledzenie tylko w Chinach, w Polsce już nie.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI