[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez sebcio93 » 6 lis 2014, o 13:40

A mi dziś dojdzie paczka
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
bardzo szybko i widzę że Pekin radzi sobie lepiej bo druga paczka
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
z Szangchaju, jeszcze w Wawie nie jest a obie otrzymały status Departure from outward office of exchange w tym samym czasie, a paczka z 15.09.2014 z Szangchaju zniknęła :)
sebcio93

Telefon:: Samsung Galaxy S3

Postprzez blue_voyager » 6 lis 2014, o 13:49

avasso napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A co powiesz na sytuację gdy przesyłka wg trackingu jest w WER Warszawa, a listonosz puka do drzwi z paczką. Tak ostatnio miałem. To nie są opóźnienia systemu? To co to jest?
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez avasso » 6 lis 2014, o 13:54

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A co powiesz na sytuację gdy przesyłka wg trackingu jest w WER Warszawa, a listonosz puka do drzwi z paczką. Tak ostatnio miałem. To nie są opóźnienia systemu? To co to jest?

To błędy pracowników. Uwierz ten system jeżeli jest odpowiednio obsługiwany nie ma opóźnienia. A jeżeli pada to na cały kraj kolego.
avasso

Telefon:: neo v

Re: Odp: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez swiezak82 » 6 lis 2014, o 14:02

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No to się teraz zastanawiam czy czasami moja paczka tak nie idzie po cichu. Wczoraj o 8:00 rano zawitała do warszawy i cisza do tej pory. Chyba, że chłopaki mają tyle roboty
swiezak82
VIP

Pochwały: 51
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.1.2

Postprzez blue_voyager » 6 lis 2014, o 14:10

avasso napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To błędy pracowników. Uwierz ten system jeżeli jest odpowiednio obsługiwany nie ma opóźnienia. A jeżeli pada to na cały kraj kolego.

A ja jako klient w głębokim poważaniu mam to czy to błąd komputera czy pracownika. Chcę dostać to za co płacę. A nie dostaję.
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Postprzez hellhammer » 6 lis 2014, o 14:32

Czy to z winy pracownika czy z winy systemu (jakie błędy, nie ma idelanego systemu ( sam pracuje w firmie korporacyjnej i wiem jak działaja systemy ifnromatyczne i rozwiazania, tak samo jak ludzie sa omylni tak samo programy nie sa i nie będą idelne), zawsze jest roznica w momencie sie pojawienia danego statusu w systemie widocznego dla naszych oczu z godziną o ktorej dana czynnosc miala miejsce. Mi osbiscie jeszcze sie nie zdazyło zeby status w trackingu pojawił sie odrazu po jego wprowadzniu. Tak jak dzisiaj przsyłka wydana do dorecznie o 8.06 a status dopiero uzyskalełm po 10 na ich stronie.
Tak samo przyjazd z wer wawa o 5.40 a status pojawił sie po 7. Więc nie mów, że nie ma opóźnień. Jak to nazwiesz?
Może wewnątrz firmy nie ma opóźnień ale dla nas jako klientów są.

Mi to różnicy nie robi bo akurat po ostanich moich paczkach ktore leciały po 50-kilka dni do mnie a jedna w sumie 74 od momendu klikniecia kupuje, nauczylem sie cierpliwosci.

Chodzi o ludzi którzy zaraz panikuja bo niy ich despatch sie pojawil niby w wer wawa a oni dalej nie widza i panikuja. Wiec wyjasnilem, ze mozliwe ze ich paczka nie została jeszcze zeskanowana no i sa własnie takei opoznienia w systemie jak opisałem. Ze warto spokojnie czekac.
hellhammer
VIP

Pochwały: 25
Telefon:: sony

Postprzez avasso » 6 lis 2014, o 14:38

A ja jako klient w głębokim poważaniu mam to czy to błąd komputera czy pracownika. Chcę dostać to za co płacę. A nie dostaję.[/quote]

Nie zrozumiałem. Płacisz za coś i czego nie dostajesz?
avasso

Telefon:: neo v

Postprzez blue_voyager » 6 lis 2014, o 14:46

Jeśli płacę za przesyłkę poleconą, to częścią tej usługi jest możliwość jej śledzenia, prawda? A skoro, śledzenie nie zawsze działa, to nie dostaję tego za co zapłaciłem, Czego tu nie rozumiesz?
Chociaż akurat mój post odnosił się szeroko do świadczonych przez PP usług. Dużo wysyłam i wiem od klientów po jakim czasie potrafią dotrzeć do nich przesyłki. Dla listu ekonomicznego 14-21 dni nie jest niczym niezwykłym, dla priorytetu powyżej 7 dni to też norma. No, ale odbiegłem od tematu.
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Postprzez severall » 6 lis 2014, o 15:16

U mnie jednak:

8 Zatrzymanie przesyłki w cle 2014-11-06 13:02 UP Przemyśl 1

Wysłałem od razu dokumenty powołując sie jedynie na numer przesyłki, ciekawy jestem czy to wystarczy, po cichu liczę że może dzisiaj ją puszczą i jutro dojdzie :P
severall

Telefon:: Zenfone 5

Postprzez kaka12z » 6 lis 2014, o 16:23

UWAGA ! UWAGA ! 4257 Już jest w wer warszawa, (przynajmniej u mnie :P) Teraz się modlić żeby nie było dodatkowych opłat :C
kaka12z

Postprzez skawin » 6 lis 2014, o 16:48

Troche głupie pytanie ale jak to jest z tymi despatchami - są wysyłane po kolei ? Bo ja mam dopiero 4261
skawin
AKTYWNY

Pochwały: 1

Postprzez fake4r » 6 lis 2014, o 16:50

Nie są.
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI