[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez volf51 » 10 wrz 2014, o 20:10

kr1s1983 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak nie wpadnie na cło to dzisiaj po 16 juz wyszła
lg l7 - zopo zp 998 - oneplus one -lenovo k3 note- oneplus one - leeco le pro 3 x720
volf51

Telefon:: Leeco. Le. Pro 3
ROM: Lineage OS

Postprzez Dymon » 10 wrz 2014, o 21:20

Nie siedzę w temacie więc mam takie pytanko. Jakiś czas temu znalazłem informacje, że najmniejsze prawdopodobieństwo nałożenia vatu istnieje w przypadku nl post. Z tego co tu czytam to chyba już tak nie jest. Rozumiem, że w przypadku każdej dostępnej poczty szansa ovatowania jest taka sama? Nie zależy mi nawet na czasie doręczenia ale właśnie na uniknięciu dodatkowych kosztów :)
Dymon

Pochwały: 2
Telefon:: Nubia Z7 Max
ROM: Lineage OS

Postprzez TiTuS » 10 wrz 2014, o 21:29

pax napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

PAX mnie uraziłeś bo robisz ze mnie idiotę który nie wie jak używać wyszukiwarki.
Po pierwsze - użyłem jej, wyników było zero.
Po 2gie - napisałem nawet że pytam tylko dlatego że nic mi nie znalazło a tłumaczenie zwrotu "pre-advised" też jest różne i mocno zależne od kontekstu.
Po 3cie - nawet nie pokusiłeś sie o to aby samemu sprawdzić co pokazuje wyszukiwarka, zatem zrobię to za ciebie :
"Nie wyświetlono żadnych wyników, ponieważ słowa pre-advised nie ma w żadnym poście."

Ani nie narzekam na czas, ani mi sie nie spieszy, pytam wyraźnie i precyzyjnie co oznacza ten zwrot w terminologii logistyków.
Rozumiem że niektórzy mają już dość czytania kolejnych postów w tym wątku zatem zadam fundamentalne pytanie - po co w ogóle do niego zaglądacie? Jeśli masz dość - nie zaglądaj i nie wylewaj swoich żali. Zostaną tu ci którzy szukają pomocy i ci którzy mają ochotę i czas pomagać. Sorry ale wychodzi typowa polska mentalność w maruderów w tym momencie.
Także przepraszam jeśli kogoś uraziłem, nie miałem takiego zamiaru, chciałem pokazać jak sprawa wygląda z innego punktu widzenia.
Pozdrawiam.

Autor postu otrzymał pochwałę
TiTuS

Pochwały: 8
Telefon:: Mi 5s

Postprzez szwagru11 » 10 wrz 2014, o 21:47

Witam, paczka z telefonem wysłana przez sprzedawcę niby 20.08 pocztą chińską, do dzisiaj nie ma jej w trackingu. Druga wysłana 27.08 to samo, sprzedawca sprawdzony, brałem już dwa telefony od niego i zawsze było ok, tylko tyle że wysyłał do tej pory singpostem. CZy to normalne, że tak długo nie ma ich w trackingu? Czy to china post ma teraz jakieś zatwardzenie??
szwagru11

Pochwały: 2
Telefon:: HTC

Re: Odp: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez hellhammer » 10 wrz 2014, o 21:51

Zbyszko napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak nie trafisz na pechowy transport, to do Polski powinno przybyć około czwartku-piątku.

hahha a skad Ty to wiesz :D? bzdura totalna.

Skoro Sqilmax zapytał tutaj na forum, wiedząc że przecież tutaj nie ma osób, które posiadają wiedzę tajemną, więc można sobie urządzić prognozy.
A moja "prognoza" nie była z d* wzięta jak twój post, tylko według statystyk z ostatnich kilkunastu tygodni średnia przychodzenia despatchy do WER Wawa wynosi 0,8/dzień.
Reszta to już prosta matematyka, w gimnazjum na pewno musiałeś to ogarnąć.[/quote]
Ja juz czekam 18dni na 4przesylki wiec o kant dupy z tymi Twoimi wyliczeniami. 2 ida sg i 2cn
hellhammer
VIP

Pochwały: 25
Telefon:: sony

Postprzez Zbyszko » 10 wrz 2014, o 21:58

hellhammer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Widzę, że masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Napisałem _statystycznie_ i tyle w temacie.
Kończę, bo jakoś nie mam ochoty tłumaczyć takich prostych rzeczy.
Zbyszko
AKTYWNY

Pochwały: 6
Telefon:: Coolpad 7320
ROM: Xposed GravityMod v4

Postprzez Zbyszko » 10 wrz 2014, o 22:02

szwagru11 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Może w rzeczywistości nie wysłał, a podał jakiś fikcyjny numer przesyłki?
Zbyszko
AKTYWNY

Pochwały: 6
Telefon:: Coolpad 7320
ROM: Xposed GravityMod v4

Postprzez swiezak82 » 10 wrz 2014, o 22:41

szwagru11 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zakładaj spór "no tracking information" i powinno się wyjaśnić. Miałem ostatnio take dwie sytuacje jeden gość zawinął sklep i nawet nie odpowiedział na spór a drugi zaakceptował go na drugi dzień. Wiec szkoda czasu a też myślałem, że wszystko ok bo tak zapewniali
swiezak82
VIP

Pochwały: 51
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.1.2

Postprzez lagarto » 10 wrz 2014, o 23:20

Droga mojej przesyłki chyba nie jest normalna? Kilka chińskich miast z lotniskami jeszcze nie pojawiło się w tym trackingu więc wszystko przede mną. Chińczyk po pierwsze źle zaadresował (albo China Post coś pokręciła) - jako kraj docelowy cały czas miałem Finlandię.
W tej chwili wygląda to tak:

Obrazek

Czy ta paczka do niego wraca???
Podaję numer przesyłki jakby ktoś chciał sprawdzić: RM600542731CN
lagarto
AKTYWNY

Pochwały: 42
Telefon:: Redmi 4 PRO

Postprzez qwasek » 10 wrz 2014, o 23:49

TiTuS napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Sorry, że się wtrącam ale użycie słów "pre advised" (bez łącznika) ma już 106 wyników w tym temacie, więc jest co poczytać. Zero nie zawsze jest 0. Jak widac wyszukiwarki nie są idealne (acha, w google też można poszukać) ;P

Ale żeby nie było, ze offtop: zwrot "item is pre-advised" imo oznacza, że wysyłający wydrukował nalepkę z numerem ale NLPost nie otrzymał jeszcze przesyłki (w swojej sortowni), czyli przesyłka jest zapowiedziana/oczekiwana w sortowni (jest w transporcie z Chin do NL), taki przykład z trasy:

Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
qwasek

Telefon:: Lenovo A820
ROM: MIUI

Postprzez skip850 » 11 wrz 2014, o 08:38

Obrazek

Zaprawdę niezłą drogę wybrali sobie do Grudziądza.
Może jeszcze całe koło zrobią i dopiero mi wyślą...
skip850

Telefon:: xperia

Postprzez lagarto » 11 wrz 2014, o 09:55

Miał ktoś do czynienia z przewoźnikiem CNE? Chinka mi napisała, że może w ramach rekompensaty tym wysłać. Ponoć paczka dochodzi w 7-10 dni ale nie można śledzić.
lagarto
AKTYWNY

Pochwały: 42
Telefon:: Redmi 4 PRO

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI