[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Odp: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez sixty » 7 lip 2014, o 08:42

basa napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja też czekam na 4158, ale licze na odbiór koło środy :). Tak mi mniej więcej wynika z porównań dostaw singpost. Tylko ponoć z tym sr5 czasem różnie jest. Tak, że pozostaje cierpliwie czekać.
sixty

Telefon:: Xiaomi Redmi 1SW
ROM: MIUI

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez Calvex » 7 lip 2014, o 09:25

Mój numer przesyłki 9229071666.

I teraz telefon gdzie leci ? Prosto do mojego miasta, czy jeszcze gdzieś do Zabrza na odprawę celną ? No i jak jest z tym cłem, podatkiem, vatem...

Bo już słyszałem dwie wersję

1. Zapłacę tylko vat od wartości paczki
2. Zapłacę vat + DHL bierze 80 zł dla siebie za odprawę celną.
Calvex

Telefon:: Asus Zenfone 5 T00F

Postprzez drago68 » 7 lip 2014, o 09:33

Odprawa celna zakończona, to jeżeli DHL nic nie chciało od Ciebie to paczkę dzisiaj otrzymasz bez żadnych opłat.
DHL odprawia paczki w swojej siedzibie tutaj akurat Katowice. UC Zabrze nie ma nic do czynienia z DHL.
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Re: Odp: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez demonstario » 7 lip 2014, o 10:02

sixty napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja też czekam na 4158, ale licze na odbiór koło środy :). Tak mi mniej więcej wynika z porównań dostaw singpost. Tylko ponoć z tym sr5 czasem różnie jest. Tak, że pozostaje cierpliwie czekać.

No a ja czekam na Despatch No.: 4159 i jakoś mam wrażenie, że z tydzień jeszcze poczekam...
demonstario

Telefon:: Lenovo A850
ROM: MIUI PL v5 4.1.10

Postprzez Doman » 7 lip 2014, o 10:58

sullifan napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Czy jest jeszcze szansa aby próbować załatwić przejście tego towaru przez UC czy już po wszystkim, możecie coś poradzić w tej sytuacji - nigdy nie miałem wstrzymanej paczki

Czy w tym wypadku sprzedawca z ALI powinien po zwrocie zwrócić mi pieniądze za towar? Jak to jest?

Poczytaj tutaj:
http://www.forum.bigchina.pl/viewtopic. ... w=previous

Byc moze jestes w stanie samemu okleic towar etykietami CE.

Swoja droga to sam jestem ciekaw, co sie dzieje z przesylka ktora wraca do Chin. Kto placi za przesylke zwrotna oraz czy my dostajemy zwrot pelnej kwoty na karte za odeslany towar od Ali?
Doman
AKTYWNY

Pochwały: 17
Telefon:: Xiaomi Redmi 3/4

Postprzez Calvex » 7 lip 2014, o 11:03

drago68 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Czyli jest szansa, że dostanę telefon bez żadnych opłat typu Vat i tych 80 zł dla DHL ?
Calvex

Telefon:: Asus Zenfone 5 T00F

Postprzez drago68 » 7 lip 2014, o 11:17

Napisałem Tobie, że jak DHL nie chciał od Ciebie żadnych papierków: upoważnienia i screnów z aukcji, to nie powinien być naliczony vat oraz opłaty dla DHL.
Jak dostaniesz to napisz jak się to skończyło.
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez pete67 » 7 lip 2014, o 11:26

ChinaTronic....
żałuję jak diabli, super komentarze, 99,8%
wiele komentarzy o szybkiej wysyłce... a tu "Now is Shopping Season" cały rok...
Zakup 16 a dopiero po 10 prawie dniach "The shipment arrived at operation center"
od 30 06 destpatched to ACT...
Przyznaję, że przysknerzyłem, ale to już ostatni raz :|

Pytania.... ;)
Kilka razy przewineło się tutaj stwierdzenie, że sklep IBUYGOU przy wysyłce DHL tak pakują i opisują paczkę, że "tu jeszcze nikt nie skarżył się że DHL z ibuygou pobrał VAT"
1 podsumujcie proszę czy faktycznie tak jest? ten sklep rzeczywiście ma taką skuteczność? Czy ktoś z Was u nich zapłacił VAT?
2 Jak jest z paragonami z chińskiego sklepu, czy dobrze rozumiem, że paragonów nie ma po to aby celnik mógł traktować zakup jako gift?
czy ktoś brał dokument sprzedaży z chińśkiego sklepu?
pete67
AKTYWNY

Pochwały: 17
Telefon:: Redmi Note
ROM: MIUI POLSKA

Postprzez Punisher » 7 lip 2014, o 12:05

Nie ma reguły, jak DHL "wylosuje" Twoją paczkę do kontroli to nawet ibuygou nie pomoże wtedy, ale fakt że paczki opisują dobrze i w normalnych warunkach większość przechodzi. Poczytaj na forum MIUI Polska, tam dużo osób zamawiało DHL.
Jakieś pytania ? Pisz na PW :)
Punisher

Pochwały: 4
Telefon:: Xiaomi MI3 White

Postprzez resmiki » 7 lip 2014, o 13:17

Czy od dawna SINGPOST ma takie lagi ?

Kupiłem dwa rozne urzadzenia z bateriami Li-Ion z wysyłką SINGPOSTEM. Jedno od 28 czerwca, a drugie od 30 czerwca mają statusy odpowiednio:

jedno Package sent, SINGAPORE SŘ5
drugie Package sent, SINGAPORE SŘ2

Już po tych urządzeniach zakupiłem etui do telefonu i myszkę z dostawą CHINA POSTEM. Etui jest w Warszawie, a myszka dzis w doreczeniu. Moze nawet i za chwilę zmienia sie statusy, ale jak na razie CHINA POST wyraznie górą.
resmiki

Pochwały: 3

Postprzez mumefo » 7 lip 2014, o 13:28

Witam
Czy ktoś na forum czeka na Despatch No.: 4160 SINGAPORE SŘ2
mumefo

Telefon:: htc
ROM: 1

Postprzez znafca » 7 lip 2014, o 13:38

Nadanie przesyłki 2014-07-02 11:04 International Postal System
Wysłanie przesyłki 2014-07-04 09:17 SHANGHAI
Nadejście przesyłki 2014-07-07 07:29 WER Warszawa

China post daje rade chociaz to też loteria bo nadal czekam na pake, która wyleciała 29 czerwca
znafca

Pochwały: 7
Telefon:: Redmi Note Pro

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI