Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

24 cze 2014, o 22:14

stifler959 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak W-wa nie trafia to później też nie trafia przynajmniej tak było w moich przypadkach.

Nie ma reguły, różnie to bywa.
Dla przykładu jedna starsza paczka:
Spoiler:

24 cze 2014, o 22:17

stifler959 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak W-wa nie trafia to później też nie trafia przynajmniej tak było w moich przypadkach.

Oczywiście nie prawda. Z Wawy może wyjść bez żadnego statusu zatrzymania i zatrzymają w następnym WER.

24 cze 2014, o 22:25

hudyj napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

U mnie dziś pokazało się "Item sent to WARSZAWA WER, MPC PMIH (KLIA)" więc chyba w końcu coś ruszyło po 3 tygodniach leżakowania

mogłeś wkleić dla porównania wszystkie statusy

24 cze 2014, o 22:31

fake4r napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Oczywiście nie prawda. Z Wawy może wyjść bez żadnego statusu zatrzymania i zatrzymają w następnym WER.

ja mowię jak było w moich przypadkach a już troszkę rzeczy ściągnałem, ale może i faktycznie masz rację :) tylko po czym tak stwierdzasz?? bo ja zazwyczaj miałem inne sytuacje.

24 cze 2014, o 22:33

Po sobie ;)

24 cze 2014, o 23:07

gotenks-china napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja również z niepokojem czekam na jakiś Update statusów na singpost i quantium. U mnie sytuacja jest identyczna tylko z datą 21.06 a nie 18. I tez mam dobre wspomnienia z paczek singpost realizowanych przez 4px, stąd jak zobaczyłem tracking number zaczynający się od RQ to zacząłem szperać i niestety nic dobrego nie znalazłem. Mam nadzieje ze jednak te paczki dochodzą tylko nikt tu o tym z lenistwa nie pisze :)

Sent from my TOSHIBA WT8-A using Tapatalk

24 cze 2014, o 23:59

Mógłby mi ktoś sprawdzić co z moim statusem ? :) Bardzo proszę :)

RC014294123MY

Nie mam o tym pojęcia , bo zawsze kurierem wysyłam wszystko i chyba źle zrobiłem , bo jak patrzę to NOT FOUND w statusie i dodatkowo pokazuje mi Malezję :(

25 cze 2014, o 06:41

Wysłanie przesyłki 2014-06-10 14:40 SINGAPORE SŘ2
Nadejście przesyłki 2014-06-23 21:34 WER Warszawa
Nadejście przesyłki 2014-06-25 00:53 WER Rudna Mała
Wysłanie przesyłki 2014-06-25 05:36 WER Rudna Mała

mi pieknie ominał celnikow wiec dzisiaj moge sie spodziewac kuriera wrescie

25 cze 2014, o 06:47

Jak na Rudną poszło to nie wiem hehe.

Wysłane z mojego ZTE V965 przy użyciu Tapatalka

25 cze 2014, o 06:50

to jest rejon Podkarpacia przesyłka mi idzie do Rzeszowa

25 cze 2014, o 07:01

Rozumiem. W moim przypadku akurat Rudna nie oznacza nic dobrego ;)

Wysłane z mojego ZTE V965 przy użyciu Tapatalka

25 cze 2014, o 07:41

Mad_MAX napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

U Ciebie faktycznie lipa po calosci . Nie ma nawet pierwszego statusu , czyli wygenerowanie etykiety wysylkowej przez nadawce. Ja mialem ten pierwszy status 10 dni, bo dopiero wczoraj kolega z forum mnie oswiecil, ze to nie oznacza fizycznego wyslania paczki. Nasmarowalem spora wiadomoc do Apollo, ze wystawie negatywa, bo czekam juz 20 dni od zaplaty i... dzisiaj mam juz status fizycznego nadania paczki :
2014-06-24 22:41, Item posted over the counter, MPC PMIH (KLIA)
Odpowiedz