Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

10 cze 2014, o 13:58

Panowie , czy jest możliwość ze paczka po dotarciu do Polski przestaje być śledzona ?
Zresztą tylko w jednej wyszukiwarce pokazuje mi status przesyłki i kończy się on po dotarciu do PL.

10 cze 2014, o 14:00

W zasadzie wszystko jest możliwe. Po dotarciu do PL losy naszej przesyłki śledzimy na stronie Poczty Polskiej.
Jaką pocztą to szło ?
Możesz podać numer trackingowy ?

10 cze 2014, o 14:06

fake4r napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Oczywiście , to numer:
YC159685127

I przesyłkę "widzi" tylko ta wyszukiwarka http://www.yw56.com.cn/english/DIY.asp

10 cze 2014, o 14:09

Przesylki YC przychodza jako zwykly list (bez polecenia) wrzucany do skrzynki , chyba ze masz dobrego listonosza i ci przyniesie do reki. Generalnie te przesylki nie maja zadnego sladu w trackingu ze zostaly doreczone - nie ma sledzenia ich na stronie PP.

swiezak82 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Na szczescie na takie pytanie mam juz przygotowany dzbaneczek z wodą i woreczek lisciastej herbaty , momencik zaparzam..... fusy gotowe .. wywróżyło ze dojdzie szybciej NL , chociaż może być lekkie przekłamanie na korzysć SG ponieważ dzisiejsze warunki lablatoryjne nie byly idealne :)

A na powaznie nie ma reguly czasem SG przychodzi szybko a czasem NL.

10 cze 2014, o 14:18

basa dzięki , czyli uzbrajam się w cierpliwość i zaglądam do skrzynki lub czekam na listonosza.
Jest nadzieja że mi to listonosz przyniesie bo zawsze go korumpuję ;)

10 cze 2014, o 14:24

Witam, czy mógłby mi ktoś sprawdzić te przesyłkę? Przetrzepalem kilka wyszukiwarek przesyłek i tylko jedna ja widzi, lecz status jest z 6 czerwca.
Z góry dzięki za pomoc.
RS124641275NL

10 cze 2014, o 14:40

TowarzyszLenin napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

RS124641275NL PL 07/06/2014 Shipment Despatched from Transhipment Hub

Re: Odp: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

10 cze 2014, o 17:01

adamson napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Też nadal czekam na SR5 4111.

Ja też czekam. Mam taki sam status na trackingu - w sumie dobrze wiedzieć, że nie jestem jedyny ;-)

10 cze 2014, o 18:30

Gravis napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

RS124641275NL PL 07/06/2014 Shipment Despatched from Transhipment Hub

a co oznacza taki status ?mam ten sam z tą samą datą. tez nlpost.

10 cze 2014, o 18:38

Mniej więcej tyle, że przesyłka została wysłana do Amsterdamu, gdzie zamelduje się po kilku dniach, a po następnych około 2 - w Warszawie.

Mój zakup u Goldwaya (24 maja) wysłany NL post 26 maja, 27 ze statusem Transhipment..., 1 czerwca w Amsterdamie, 3 w Wawie, 5 w domu.

Re: Odp: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

10 cze 2014, o 18:43

Teisejas napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Też nadal czekam na SR5 4111.

Ja też czekam. Mam taki sam status na trackingu - w sumie dobrze wiedzieć, że nie jestem jedyny ;-)

Też mam ten numer i równie felerny jak mój 4081 i także sř5 nigdy więcej!
4081 wysłany 17.04 i dalej czekam ten chodź 4111 wysłany 22.05 ale chyba też przyjedzie dużo dużo bardzo dużo poczekać. :-( aj aj trzeba melisy na parzyć. Całe szczęście że 4111 sř 2 doszedł w końcu do domu po mimo że 2 paki z tego samego 4111 sř 2 a różnica 2tygodni na raty go dali.

10 cze 2014, o 18:59

Odnośnie tego 4081:
-jaki masz ostatni statut z trackingu?
- jak się odniósł do tego sprzedający?
- zakładałeś spór?
Odpowiedz