przez arcziramm » 31 maja 2014, o 12:01
Cóż.. Kolejny email do PP naskrobany. Nie lubię pisać listów w takim tonie, ale czasem jak widać trzeba...
"Witam serdecznie,
Dziękuję a odpowiedź na mój email. Jednak chciałbym zaznaczyć kilka kwestii.
Przyznam się, że kolejna odpowiedź w postaci identycznego szablonu nie jest zbytnio satysfakcjonująca. Choć tym razem widzę, że udało się ustalić prawidłowy kraj nadania, gdyż tydzień temu w odpowiedzi na moją wiadomość zostałem poinformowany, że krajem nadania są Chiny.
Kolejną rzeczą jest sprawa informacji tzw. "trackingu" i miejsca gdzie znajduje się aktualnie przesyłka. Zdaję sobie sprawę, że system wykaże tylko tyle informacji, ile zostało do niego wprowadzone. Jednak problem nie leży w systemie informacji. Z mojej rozmowy z przedstawicielem SingPost wynika jasno, że paczka została wysłana do Polski w dniu 10 maja i po takim okresie czasu już się na terenie kraju. Świadczy o tym m.in. to, że paczki później wysłane przez SingPost dotarły do adresatów. Jasno z tego wynika, że problem nie leży w informacji zawartych w systemie przez SingPost, co raczej po stronie Poczty Polskiej. W odpowiedzi dowiedziałem się, że : "Dopóki przesyłka fizycznie nie dotrze do naszego kraju nie będziemy mogli ustalić jej statusu". To skoro paczki wysłane w okolicy 10 maja są na terenie Polski a Państwo nie mogą ustalić ich statusu, to w takim przypadku co sie z nimi dzieje? Z tych wszystkich przesłanek można wywnioskować tylko jedno, że nieposortowane i nieprzeskanowane przesyłki zalegają gdzieś w magazynach i są przykrywane kolejnymi, które docierają do kraju.
Mój głos jest jednym z kilkuset oczekujących na przesyłkę wysłaną w tym okresie z Singapuru do Polski. Dlatego proszę o skontaktowanie się z WER Warszawa (z którym skontaktowanie się jest wręcz niemożliwe) i pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Z wyrazami szacunku,
XXXX"
Zobaczymy co odpiszą...
Ostatnio edytowano 31 maja 2014, o 12:39 przez
arcziramm, łącznie edytowano 1 raz