Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
przez WulfgarValuss » 13 maja 2014, o 13:25
Artiz, to że trafi w cło to jest czysta loteria, to jest taki polski interes. Studia celne trwają tylko rok, więc tam o półgłówków nietrudno :P
A komuś jeszcze idzie pocztą szwedzką SE?
Sent from my computer using keyboard
-
WulfgarValuss
-
- Telefon:: Arc :(
- ROM: stock
przez Kamil1994 » 13 maja 2014, o 13:43
Ma ktos pomysl dlaczego WER Warszawa trzyma moja paczke od wczoraj od 10?
Zadnych zmian statusow, paczka malutka, zaden telefon itp.
-
Kamil1994
-
- Telefon:: SAMSUNG I9300
przez drago68 » 13 maja 2014, o 13:49
PP pozwalniała kurierów rozwożących paczki po WER-ach i zatrudnili nowych, którzy nie wiedzą co mają robić jeszcze.
Taka restrukturyzacja zatrudnienia ..., dlatego paczki stoją w WER W-wa. Też tak miałem tydzień temu.
-

drago68
- VIP
-
- Pochwały: 86
- Telefon:: Xiaomi RN4
przez mlb » 13 maja 2014, o 13:50
Moje światełko właśnie zgasło :
"SECURITY checks at Shanghai’s two airports are being upgraded from today and all passengers and baggage will be tested for explosive materials from next week.
Airport authorities gave no reason for the security upgrade. However, the city is hosting an important Asian summit on May 20 and 21 which will be chaired by President Xi Jinping.
Delegations from nearly 40 countries and international organizations will be arriving in the city for the Shanghai Summit of the Conference on Interaction and Confidence Building Measures in Asia.
More passengers at the Hongqiao and Pudong international airports will be asked to take off shoes and belts and more people will be asked to open carry-on bags during random checks from today, a security official with the Shanghai Airport Authority said.
Passengers will also be asked to take battery chargers and other electronic devices from bags during security checks.
“Passengers are advised to come to airports earlier, at least two hours before takeoff, to receive the checks that will take a longer time,” the official said.
From May 15, all passengers will undergo anti-explosives inspections and body searches, the airport authority said.
More security check channels will be opened and there will be more staff on duty to speed up the flow of passengers, it said.
Airports on China’s mainland normally have three levels of security checks. The lowest, Level 3, is used most of the time, while the highest, Level 1, requires passengers and their belongings to be checked twice — by X-ray and manually.
The upgraded security checks are of Level 2, the same as those in place during World Expo 2010 and the Beijing Olympics.
The Asia conference was launched in 1992 and has 24 member states accounting for nearly 90 percent of Asia’s territory and population.
To ensure a safe summit, Liu Yanping, vice minister of public security, inspected security work at the Shanghai Railway Station and Hongqiao Transport Hub, which includes Hongqiao Airport, on Tuesday night. Liu also checked security at railway station in neighboring Suzhou."
-
mlb
- AKTYWNY
-
- Pochwały: 2
- Telefon:: Samsung
przez mortimer » 13 maja 2014, o 13:50
Pewnie dużo ich mają i czeka w kolejce. A że taka malutka to się nie kwapią zbytnio... Status jaki masz ostatni?
-

mortimer
- AKTYWNY
-
- Pochwały: 96
- Telefon:: , a w nim bateria.
przez Kamil1994 » 13 maja 2014, o 13:51
Tyle ze ta paczka powinna juz trafic do mojego UP. Podlegam bezposrednio pod WER Wa-wa.
Ostatni status: Przyjecie przesylki WER Warszawa wczoraj o 10.
Ostatnio edytowano 13 maja 2014, o 13:52 przez
Kamil1994, łącznie edytowano 1 raz
-
Kamil1994
-
- Telefon:: SAMSUNG I9300
przez szkielet6 » 13 maja 2014, o 13:52
Witam jestem nowy na forum i nowy jeśli chodzi o Ali. Zamówiłem przesyłkę 25 kwietnia, 29 została wysłana. Otrzymałem tracking ale nigdzie do dnia dzisiejszego nie mogę sprawdzić co z moją przesyłką. Próbowałem skontaktować się ze sprzedawcą ale bezskutecznie. Czy któs z Was mógłby mi pomóc namierzyć moją paczkę.
Numer RD002443973CN
-
szkielet6
-
- Telefon:: Samsung
przez zoozool » 13 maja 2014, o 14:01
Albo nie wysłał jeszcze(np zamawia hurtem towar bo taniej i po 2 tyg wysyła), albo leci nie rejestrowaną.
-
zoozool
-
- Telefon:: apple
przez WulfgarValuss » 13 maja 2014, o 14:05
Czasami są problemy w rejestrowaniu paczek, za parę dni powinno Ci się coś pojawić. Nawet jak się nie pojawi to pewnie dostaniemy paczki dopiero pod koniec maja, bo zarówno Twoja i moja została wysłana tego samego dnia
-
WulfgarValuss
-
przez Damianos54 » 13 maja 2014, o 14:08
A Damiankowi los sprzyja :)
Wysłanie przesyłki 2014-04-29 15:56 SINGAPORE SŘ2
Nadejście przesyłki 2014-05-12 08:38 WER Warszawa
Wysłanie przesyłki 2014-05-13 01:10 WER Warszawa
Nadejście przesyłki 2014-05-13 10:21 WER Szczecin
Zatrzymanie przez urząd celny 2014-05-13 13:09 WER Szczecin
Zwolnienie przesyłki przez urząd celny 2014-05-13 13:09 WER Szczecin
-
Damianos54
-
- Telefon:: Lenovo k910
przez WulfgarValuss » 13 maja 2014, o 14:11
Nie dość, że Ci szybko przyszła to jeszcze od cła uwolniony :P a ile mogą iść paczki SE wysłane 29 kwietnia? (niby poszły 18 kwietnia, ale w to nie wierze)
-
WulfgarValuss
-
przez basa » 13 maja 2014, o 14:14
@szkielet
sprawdź dokładnie opis aukcji czy nie ma gdzieś na dole napisane że koleś wysyła przesyłką bez numeru trackingowego (nierejestrowana) czesto tak jest przy tanich rzeczach i darmowej wysyłce że chinole wysyłają to bez trackingu i gdzies na dole małym druczkiem jest o tym wspomniane. A numer trackingu musi jakiś wpisać to wymyśla na prędce.
@damianos
Zwolnienie przesyłki przez urząd celny nie zawsze oznacza ze nie naliczyli vatu , jeżeli w paczce był rachunek na realną kwotę urząd nabija vat według dokumentu i nie ma potrzeby trzymania i wysyłana poleconego tylko od razu już idzie z bonusem. Lepiej mieć przygotowane pieniądze jak listonosz przyjdzie bo nigdy nie wiadomo.
Przy okazji mam pytanie czy zna ktoś program na andro lub ios do śledzenia przesyłek obsługujący śledzenie serwisu ws-shipping.com ?
Po rosyjskich forach widze ze WS to tak srednio 1,5 - 2 miechy dochodzi więc trafilem najgorzej jak można a do tego nie da się tego śledzić nigdzie oprócz wyżej wspomnianej strony. Ale może jest jakiś wspomagacz na andro któy widzi WS-CN ?
Ostatnio edytowano 13 maja 2014, o 14:17 przez
basa, łącznie edytowano 1 raz
-

basa
- VIP
-
- Pochwały: 74
- Telefon:: OneMinus Two
- ROM: RAM
Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI