[zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

Postprzez allali » 30 kwi 2014, o 22:21

Mam problem. Dostałam nr paczki RD170771026CN, którą rzekomo wysłał 15 dni temu. Nie da się jej śledzić otworzyłam spór a on ciągle mi go anuluje. Mówi że paczka jest w tranzycie. Co to znaczy? KIedy ją wyśle? Jak odzyskać pieniądze?
allali

Telefon:: plus

Postprzez mlb » 30 kwi 2014, o 22:33

allali napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zobacz ile napisal ten lamus w aukcji o czasie wysylki, bo sa takie wredne typy, co pisza nawet 15-20 dni i nowi tego nie widza.
Wal ostro w kazdy kanal dostepu do Aliexpress, wysylaj wszedzie dostepne reklamacje , pytania itd do Ali . Mi tak kiedys pomogli, nawet na czacie byla mila pomocna rozmowa. Caly czas odswiezaj spor.
Pisz ze wszedzie jest ten status - China Post has not received parcel# RD170771026CN . Paczka nie jest nadana , sprzedawca to klamca i wysyla podrobki. To na nich dziala.
mlb
AKTYWNY

Pochwały: 2
Telefon:: Samsung

Postprzez allali » 30 kwi 2014, o 22:39

mlb napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zobacz ile napisal ten lamus w aukcji o czasie wysylki, bo sa takie wredne typy, co pisza nawet 15-20 dni i nowi tego nie widza.
Wal ostro w kazdy kanal dostepu do Aliexpress, wysylaj wszedzie dostepne reklamacje , pytania itd do Ali . Mi tak kiedys pomogli, nawet na czacie byla mila pomocna rozmowa. Caly czas odswiezaj spor.
Pisz ze wszedzie jest ten status - China Post has not received parcel# RD170771026CN . Paczka nie jest nadana , sprzedawca to klamca i wysyla podrobki. To na nich dziala.

Jego strona już nie istnnieje, ma zablokowane konto.. Nic nie mogę sprawdzić:(
allali

Postprzez allali » 30 kwi 2014, o 22:41

allali napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jego strona już nie istnnieje, ma zablokowane konto.. Nic nie mogę sprawdzić:(

On miał na wysyłkę 20 dni, minęlo.. i pojawił się nr paczki 15 dni temu niby nadana.. czyli minęło 35 dni razem... szlag!
allali

Postprzez tik » 30 kwi 2014, o 23:01

Stradivarius napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

od 14.04 ;)

agula napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie sieje paniki tylko spokojnie pytam, bo pierwszy raz mi się coś takiego zdażyło
tik

Telefon:: samsung

Postprzez drago68 » 1 maja 2014, o 07:17

Dla informacji.
Despatch No.: 4096 zameldował się w WER W-wa.
Spoiler:
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez katze » 1 maja 2014, o 08:22

Wczoraj tez wyladowala paczka z china post z dispatched 12 kwiwtnia :)
30.04.2014 19:39 - Nadejście przesyłki, WER Warszawa

Wysłane z mojego Lenovo A850 przy użyciu Tapatalka
katze

Telefon:: lenovo a850
ROM: custom

Postprzez Mayger » 1 maja 2014, o 09:15

evotech92 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No tak, bo nasze paczki szły razem. A kiedy Ty swoje dane wysłałeś? Bo może po prostu wcześniej i dlatego się z Twoją paczką szybciej rozprawili :)
Mayger

Telefon:: Lenovo A820

Postprzez ALEX-77 » 1 maja 2014, o 10:47

Moje dwie paczuszki China Post z BEIJING z 09 i 13 Kwietnia też się zameldowały wczoraj w WER Warszawa :lol: natomiast jedna z 16-go też BEIJING nie załapała się :-/
ALEX-77
AKTYWNY

Pochwały: 27
Telefon:: Xiaomi Redemi Note
ROM: MIUI Polska

Postprzez Stradivarius » 1 maja 2014, o 11:50

Jedna moja paczka wysłana TNT dotarła wczoraj, 5 dni po zakupie. Bez VAT-u.
Stradivarius

Telefon:: OnePlus 3T

Postprzez pawelg » 1 maja 2014, o 11:52

ALEX-77 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To farciarz z Ciebie, bo moja w BEJING leżakuje od 10 kwietnia :(
pawelg

Pochwały: 3
Telefon:: lg

Postprzez pucy » 1 maja 2014, o 12:12

Co oznacza w praktyce ze przesylka dodana- Shipment Submitted: przesyłka TNT. Ten status wisi 3 dzien
pucy

Telefon:: inew v3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI