Wiem tyle, że ubezpieczyciel to UNIQA. Sprawa rozwalenia tego telefonu była dość delikatna, ponieważ zrobił to mój znajomy (dałem mu telefon żeby coś obejrzał; jemu wypadł z rąk). Mieliśmy się solidarnie poskładać na kolejną szybkę (poprzednio sam sobie ją zbiłem i zapłaciłem 350 zł) ale okazało się że nadzieja leży w jego ubezpieczeniu. Podobno jest ubezpieczony od tego typu wypadków. W związku z tym zadzwoniłem gdzie trzeba (support UNIQA, nic nielegalnego), opisałem całą sytuację i kolejnego dnia odezwał się do mnie likwidator szkód.
Wycenę dostałem w Krakowskim serwisie przy Basztowej LOT (jeżeli ktoś kiedyś by szukał) za 30 zł. W przypadku ew. niezgodności (coś dopisać, skreślić) zmiany na tym dokumencie są nieodpłatne. Więc chyba dobry deal
Ciężko było mi znaleźć serwis który byłby skłonny mi wydać taki dokument, bo wszyscy którzy zobaczyli logo LeTV od razu odmawiali Dlatego też umieszczam "reklamę szeptaną" bo na prawdę nie tak łatwo było znaleźć serwis w centrum Krakowa który by mógł wydać taką wycenę wraz z diagnozą dla telefonu importowanego z Chin