Rejestrator jazdy

kamery sportowe, rejestratory jazdy, monitoring,
Dyskusje, promocje, pomoc.

Re: Rejestrator jazdy

Postprzez kamilq05 » 26 mar 2017, o 23:58

No z tym GPS to jak sądzę może być różnie. Jak będziesz chciał udowodnić, że ktoś Ci wymusił i nie twoja wina, a na nagraniu będzie że jedziesz troszkę za szybko, to jak najbardziej wezmą prędkość pod uwagę i będą się zastanawiać, czy oby twoja podwyższona prędkość nie przyczyniła się do kolizji, bo np nie dałeś się zauważyć (chociażby jadąc 12km/h za szybko). A jak się okaże, że Ci fotoradar pstryknie zdjęcie albo nagrają cię ynsygnią i na pomiarach będzie prędkość, która zupełnie nie zgadza się z tym co naprawdę widziałeś na liczniku, to w sądzie okaże się, że urządzenia policyjne są cacy bo z homologacją, a twoje jest be, bo żadnych certyfikatów nie ma, żadnych błędów pomiarowych i na nagraniu masz tylko prędkość orientacyjną, a w żadnym stopniu nie może być ona brana po uwagę, bo na nagraniu masz 61km/h, a w rzeczywistości może to być 58km/h albo 65km/h. I taka logika. Dwa zupełnie różne podejścia, bo dwie sytuacje, kiedy prędkość z nagrania jest na korzyść dla właściciela, albo dla państwa. A dla mnie, to właśnie taka prędkość podana z GPS będzie dokładniejsza niż licznik, który może się zmienić w zależności od rozmiaru kół, czy nawet ciśnienia w kołach,a w GPS zawsze jest odczytywana z satelit i sądzę, że dość dokładnie. A zdarzają się takie przypadki, kiedy te homologowane sprzęty policyjne mierzą wartości inne niż sugeruje licznik, prędkość na nagraniu i czas przejazdu między dwoma słupkami oddalonymi od siebie o 100 metrów. Tylko ciężko takie coś udowodnić jak sądzę, bo sąd będzie się krył tym co napisałem wyżej. A w sytuacji opisanej na samym początku, już nie będzie rozterek, czy prędkość jest orientacyjna, czy rzeczywista, tylko od razu będą się zastanawiać nad Twoją współwiną.

A zakaz używania jakichkolwiek wideorejestratorów, czy z GPS czy bez, to chyba jak dotąd tylko w Austrii spotkałem. I to ponoć są za to takie naprawdę spore jak dla Polaka kary. Moim zdaniem głupota, no ale ich cyrk, ich małpy. Dura lex, sed lex.
Xiaomi Redmi Note 3 Pro
kamilq05

Telefon:: Redmi Note 3 Pro
ROM: Miui Polska

Postprzez rm_125 » 28 mar 2017, o 11:56

Panowie jaka kamerka jest teraz na topie ?

Powiedzmy, że tak do 30 $

Na ali są bardzo popularne te za 18 $ i komentarze są pozytywne ale jak z funkcjonowaniem.
rm_125
AKTYWNY

Pochwały: 3
Telefon:: Note 4x
ROM: chiński

Postprzez coobah » 30 mar 2017, o 15:17

Jak do $30 to chyba G1W-CB

Gdyby ktoś chciał zaoszczędzić $2 przy zakupie kamery G1W-CB ze sklepu Gearbest to jest aktywny kupon: GB3RDDHE

A kupić ją można tutaj:

G1W-CB
coobah

Pochwały: 6
Telefon:: GALAXY A5

Postprzez rm_125 » 30 mar 2017, o 16:05

własnie zamówiłem ją 2 dni temu ale z magazynu UE
rm_125
AKTYWNY

Pochwały: 3
Telefon:: Note 4x
ROM: chiński

Postprzez akir » 5 kwi 2017, o 18:46

Dotarła dzisiaj xiaomi mija, pierwsze wrażenie kompletne dno. Jakość nagrania z nie dużych odległości zbliżona do suszarki, kolejny problem za Chiny nie łączy się z wifi. Wybieram hotspota którego tworzy wpisuje haslo, otwieram mi home aplikacje, ślicznie wszystko widzi, twierdzi że musi pobrać plugin. Downloading do 25% i piękna informacja że nie można pobrać pluginu.

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
akir
AKTYWNY

Pochwały: 14
Telefon:: huwawei

Postprzez Rafal1435 » 5 kwi 2017, o 19:25

akir napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To chyba kupiłeś podrobke bo nagrywa w bardzo dobrej jakości albo spodziewales się go pro 4
Rafal1435
AKTYWNY

Pochwały: 22
Telefon:: Elephone P9000

Postprzez akir » 5 kwi 2017, o 19:52

Kupione na GearBest, nagrywają telefon nie idzie odczytać napisów

akir
AKTYWNY

Postprzez Rafal1435 » 5 kwi 2017, o 20:32

akir napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie rozumiem, pokaz nagranie ulicy a nie telefonu, to nie kamera do nagrywania makro
Rafal1435
AKTYWNY

Postprzez akir » 5 kwi 2017, o 20:46

Rafal1435 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie rozumiem, pokaz nagranie ulicy a nie telefonu, to nie kamera do nagrywania makro

Udało się komuś połączyć przez WiFi? Po zmianie kraju na Chiny pobiera plugin, kolejno wyskakuje połączenie z kamerą potwierdzam. Ostatecznie wyrzuca błąd przy 65%

akir
AKTYWNY

Postprzez akir » 6 kwi 2017, o 09:31

W sobotę mam dać to na prezent. Nie wiem czy to zwrócić... Kamera uboga w opcje, brak możliwości zrobienia zdjęć. jakość nagrań w samochodzie no dobrze może być. Tylko problem z tym wifi

akir
AKTYWNY

Postprzez Flyagaric » 6 kwi 2017, o 10:02

Problem może być w twych zbyt wygórowanych oczekiwaniach - kupiłeś kamerkę za 30$.
Problem WiFi rozwiązuj ze sprzedawcą - niech powie co robić.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez Rafal1435 » 6 kwi 2017, o 11:04

Flyagaric napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Gdzie xiaomi mijia jest za 30$?
Wszystkie te pseudo Pier***e o których piszesz są fajne jak masz na w domu, w samochodzie najważniejsze jest blokowanie nagrań ręcznie i automatycznie reszta jest zbędna, to wifi by się przydało ale myślę że niedługo to naprawia
Rafal1435
AKTYWNY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do kamery sportowe, rejestratory jazdy, monitoring