Pytania o ofertę, status, paczkę do GearBest !

Promocje i oferta sklepu GearBest.com

Re: Pytania o ofertę, status, paczkę do GearBest !

Postprzez teodor99 » 12 wrz 2017, o 17:56

Marcin_P1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dziwna sytuacja bo wcześniej nie było problemu z wysyłką były wysyłane w ciągu 2-3 dni i jechały
Mam 8 zamówień z czego jedno zostało wysłane, Najstarsze z 25.08 ma też cały czas status Processing wtf ?
Brak towaru sprzedaż w ciemno ? Blokowanie kasy użytkownikom na zakup towaru ?

Podobny przypadek miałem na Ali myfriend po 2 tygodniach odpisał , don't worry be happy - towar idzie a podróż jest długa, jak nie przyjdzie zwrócimy dolary .
W końcu mogłem założyć spór i napisał , że spoko urząd celny odwalił paczkę ( bluetooth w środku ) i oddaje kasę .
teodor99

Telefon:: Xiaomi

Postprzez boroch » 12 wrz 2017, o 19:31

teodor99 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dziwna sytuacja bo wcześniej nie było problemu z wysyłką były wysyłane w ciągu 2-3 dni i jechały
Mam 8 zamówień z czego jedno zostało wysłane, Najstarsze z 25.08 ma też cały czas status Processing wtf ?
Brak towaru sprzedaż w ciemno ? Blokowanie kasy użytkownikom na zakup towaru ?

Podobny przypadek miałem na Ali myfriend po 2 tygodniach odpisał , don't worry be happy - towar idzie a podróż jest długa, jak nie przyjdzie zwrócimy dolary .
W końcu mogłem założyć spór i napisał , że spoko urząd celny odwalił paczkę ( bluetooth w środku ) i oddaje kasę .
A nie kupiłeś przypadkiem preordera?

Wysłane z mojego Hi10 plus przy użyciu Tapatalka
boroch
AKTYWNY

Pochwały: 21
Telefon:: ZTE Axon 7, Sharp S2
ROM: stock

Postprzez teodor99 » 13 wrz 2017, o 12:23

Nie to nie preordery standardy klasyki : przykładowo Mi band 2 , Yeelight , jakaś latarka
statusy wysyłki na tronie się przesuwają wczoraj był status 20 wysyłka niby ticket odesłali , że 20.09 wysyłka tego co 25.08 kupione a dzisiaj jest wysyłka 20-22.09
teodor99

Telefon:: Xiaomi

Postprzez boroch » 13 wrz 2017, o 12:31

teodor99 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
To dziwne. Mi zakupy z GB wysyłają na bieżąco. Z wyjątkiem preorderów rzecz jasna.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
boroch
AKTYWNY

Postprzez dlugi8 » 18 wrz 2017, o 11:37

Witam chciałbym się upewnić czy moje zamówienie WW1709150550391092 będzie dzisiaj wysłane. Troszkę zamieszałem bo poprosiłem o anulowanie zamówienia a jednak zmieniłem zdanie i chcę otrzymać zamówienie. Proszę potwierdzić, że towar będzie wysłany :)
dlugi8

Telefon:: Sony

Postprzez kstempniak » 18 wrz 2017, o 12:39

Mam ten sam problem z preorderem. Kupiłem za ponad 100$ i od momentu zakupu termin wysyłki był przesuwany średnio codziennie. Zamawiałem chyba 25 sierpnia z wysyłka od 28 sierpnia. Dzisiaj jest 18 września a termin rozpoczęcia wysyłki już jest 21 sept. Czyli już prawie miesiąc kantują aż przykro. Moja pierwsza przygoda z tym sklepem i zapewne ostatnia. Płaciłem przez PAY-PAL więc o zwrot się nie boje, ale mogą być pewni że napiszę o tym kanciarstwie gdzie tylko się da.
kstempniak

Telefon:: 607068726

Postprzez boroch » 18 wrz 2017, o 13:23

kstempniak napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Te terminy wysyłki dotyczą sprzedaży bieżącej, a nie preorderów. Jak kupowałeś w preorderze , to miałeś napisane kiedy jest planowana wysyłka.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
boroch
AKTYWNY

Postprzez clorox » 18 wrz 2017, o 14:03

kstempniak napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak wyglądają w zasadzie preordery u majfrendów. Zbierają kasę i dopiero zamawiają u producenta. I zwykle jest obsuwa czasowa, a dodatkowo często pierwsza wysłana partia to nie do końca przetestowane buble. Ale pelikanów na preorder nie brakuje, bo "taniej i pierwszy będę miał". :-)
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
clorox
VIP

Pochwały: 96
Telefon:: Cool 1
ROM: leree

Postprzez kstempniak » 19 wrz 2017, o 21:24

clorox napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak wyglądają w zasadzie preordery u majfrendów. Zbierają kasę i dopiero zamawiają u producenta. I zwykle jest obsuwa czasowa, a dodatkowo często pierwsza wysłana partia to nie do końca przetestowane buble. Ale pelikanów na preorder nie brakuje, bo "taniej i pierwszy będę miał". :-)

Amazfita pace nie nazwałbym nie przetestowanym bublem.
kstempniak

Telefon:: 607068726

Postprzez Hessus » 22 wrz 2017, o 23:03

Tez wlasnie zamawialem Amazfit i od tygodnia jest status processing. Da sie to jeszcze anulowac bo nie widze takiej opcji? Placilem karta kredytową.
Hessus

Telefon:: htc

Postprzez rrudy102 » 26 wrz 2017, o 18:39

Witam

Zamówiłem telefon (Mi5)
Paczka od 27 sierpnia teoretycznie jest w WER Warszawa i nic się z nią nie dzieje.

RF472427094SG

Jutro minie miesiąc. Czy już mam ruszać procedurę refundu? Jak wygląda z perspektywy sklepu taki przypadek? Kiedy uznaje się, że paczka zaginęła w akcji?
rrudy102

Pochwały: 1
Telefon:: ZTE Axon 7

Postprzez xany » 26 wrz 2017, o 18:57

rrudy102 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dzwoniłeś pytać się do Warszawy czy jest w ogóle taka paczka?
Naprawa chińskich telefonów
Kontakt pw forum z opisem oraz co trzeba wymienić

Aktualnie użytkuję Cool1 :)
xany
AKTYWNY

Pochwały: 8
Telefon:: Leeco Cool1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do GearBest.com