Porównanie chińskich telefonów, zakupionych w Chinach i wyprodukowanych w Chinach.
Odpowiedz

Re: Porównanie aparatów i zdjęć w chińskich telefonach

13 lut 2018, o 18:12

Zrozimiałeś w ogóle co jest wyżej napisane? A przypuszczać to sobie możesz, mi4c robi równie słabe fotki w gorszym świetle, domena telefonów bez OIS. X722 robi ładne fotki w trybie HDR ale jakość (szumy,ostrość) nie są lepsze z pewnością od Cool1. Bokeh jest w apce głównej uaktywniany ikonką u góry i prezentuje się świetnie moim zdaniem.

13 lut 2018, o 20:45

Oczywiści Mi4c to nie lustrzanka, ale moim zdaniem zdjęcia nocne nie są takie najgorsze:
https://zapodaj.net/5cf9dabd08055.jpg.html

Dasz radę zrobić lepsze Coolem1?

14 lut 2018, o 10:19

Sluchajcie powoli przymierzam sie do zmiany telefonu.
Dla mnie jedna z wazniejszych spraw jak nie najwazniejsza jest jakosc zdjec. Szybkosc itp mniej wazne.
Do tej pory uzywalem Mi5 3/64 - co mogloby godnie zastapic ten telefon pod wzgledem zdjec? Musza byc lepsze dodatkowo wskazana stabilizacja - krece rowniez duzo filmikow dziecku i sie mocno przydaje.
Nie chce RAWow czy pozniejszej zabawy ze zdjeciami tylko aby bezposrednio wychodzily jak najlepsze.

Co polecacie w cenie okolo 1200-1400 zl?

14 lut 2018, o 10:47

Do zdjec- dołóż 150zl i kup sobie S7 w bestcena

Wysłane z mojego LEX722 przy użyciu Tapatalka

20 lut 2018, o 10:00

Zobacz meizu pro 6 plus w cennie 980-1330 ( chiny-polsks) kolega w dziale meizu dal recke. Jak dla nnie zdjecia super

12 kwi 2018, o 19:51

SHARP Aquos S2 - zdjęcia w naturalnym świetle.

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

12 kwi 2018, o 19:55

SHARP Aquos S2 - zdjęcia nocne w całkowitej ciemności z użyciem diody doświetlającej LED
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

12 kwi 2018, o 19:59

Zdjęcia w sztucznym świetle, ustawienia Auto
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

12 kwi 2018, o 20:02

Sharp Aquos S2
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

26 sie 2018, o 20:40

na szybko porównanie mi5s (lineage 15) vs sharp s2 (trebled rom)- oba z użyciem google camera (różne wersje z racji faktu, że na jednym działa wersja x, na drugim wersja y): https://photos.app.goo.gl/pFXnLqhYzD1nU7Qi9 , całe info w exif'ach
zdjęcia nie retuszowane, nie poprawiane, nie celowane ze statywu itp - jak się któreś ruszyło, to tak zostało. Im ciemniej, tym bardziej widać przewagę mi5s, również dlatego, że w sharpie żadna z testowanych przeze mnie wersji niechętnie podbija ISO, a bardzo chętnie schodzi bardzo szybko do czasu ekspozycji 1/14s, co skutkuje większą podatnością na ruszenie ujęcia. Oczywiście poza tym cały czas imx378 (pixel 1,55um) > imx 363 (1,4um)
Odpowiedz