ddr napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Rozładowałem telefon, mam 0% (wg tego co system wyświetla #pdk) telefon zalicza zgon. Ładuję go do 100% (wskazań systemu, to co na wyświetlaczu, na wyłączonym ciągle), odłączam, korzystam, powtarzam procedurę gdy padnie do 0%. Gdzie będzie błąd, dlaczego twierdzisz, że będą różnice? Jeśli załóżmy, (hipotetycznie), że stary poczciwy Jiayu G4S (którego komuś podarowałem) ma baterię 3000mAh realne, to procedura którą opisałem pozwala naładować go (pełny, załadowany pb) powerbankiem xiaomii 10000mAh z bangood (oryginal #pdk) trzy razy, a czwarty dobija od zera do 25% wskazań telefonu, to czy jeśli zrobię ten sam test na powerbanku samsunga/opo/huawei czy jakimkolwiek innym, to czy nie będzie on miarodajny? Dodam, że rozbieżność typu: wszystkie ładują trzy razy, czwarty 10, 25, 40% nie ma dla mnie znaczenia, werdykt remis.
Dobrze wiem o co chodzi zarówno Kot Paskowy, jak i ddr, ale... to nie chodzi o laboratoryjne testy, o pomiary z miernikiem, o obciążenie prądem stałym by rozładować 13000 mAh i podać suche dane, ... mnie interesują 'życiowe testy', dające pogląd na to, jak się sprawdzi dany sprzęt w normalnym użytkowaniu (magazynów o technice/komputerach się już naczytałem, tam nie rzadko były profesjonalne testy i pomiary, a potem się okazywało, że mocno sponsorowane ;) )

PS. pomimo, że polecaja 10400 sam mam oba... i 10000 w silikonie, jest najmniejsze, wchodzi do każdej kieszeni i za 11$ trudno mi wskazać konkurenta