Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
24 kwi 2016, o 10:05
To kwotę w PLN podajemy w przybliżeniu jak rozumiem. Bo oni i tak wyliczą sobie po swoim kursie itd.?
24 kwi 2016, o 10:14
Tak.
24 kwi 2016, o 11:35
Czy jeśli coś kupilem wcześniej ,a jeszcze nie zapłaciłem i teraz wejde przez stronę planetplus na ali i oplace zamówienie to zostanie naliczony cashback ?
24 kwi 2016, o 11:36
Nie, transakcja musi być w jednej sesji. Było to już tu wcześniej napisane.
24 kwi 2016, o 12:00
Czy jak mam na wishliscie 6 przedmiotów to lepiej za jednym logowanie wszystko kupić czy się wylogowywać i kazdy kolejno? Widziałem gdzieś wpis ze są problemy z naliczaniem zwrotu z kilku transakcji naraz, czy ktoś teraz próbował i bez problemu przeszło?
24 kwi 2016, o 12:23
Czy w przypadku zakupu przez PP na Aliexpress, a braku środków na koncie/karcie żeby sfinalizować transakcję, jest ona niezaliczana, czy traktować ją jako z odroczoną płatnością i zapłacenie np w poniedziałek nie zrobi różnicy? Przecież chyba to Aliexpress finalnie potwierdza transakcję.
Pytam bo mam wirtualną kartę mBanku i ją zasilam tylko przed zakupami. Ogólnie pieniądze mam w innych bankach. Teraz mam tam kilka stów, ale na całe zakupy nie starczy. Zrobiłem wczoraj przelew, ale do jutra się zapewne nie zaksięguje.
Czy dla pewności użyć innej karty kredytowej?
Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka
24 kwi 2016, o 12:35
Kolego, czytaj to co się tu pisze - transakcja ma być wykonana w jednej sesji logowania na Aliexpres przez PlanetPuls. Potem będzie płacz, że nie ma cashbacka.
24 kwi 2016, o 13:16
Hej,
czy naliczenie Cashbacku ma wyglądać jak na przykładzie poniżej czy otrzymaliście dodatkowo jakiegoś maila etc.?
U mnie nie było nic do momentu ręcznego wysłania formularza - zaraz po tym wskoczyło info w tej tabeli "Moje konto cashback".
Pytam bo planuję zrobić jeszcze jeden zakup i chcę mieć pewność czy wszystko jest OK ;)
24 kwi 2016, o 13:51
No jak oczekiwany to ok mozesz kupowac dalej.
24 kwi 2016, o 16:19
Co mam podać w pozycji miasto?
Nie ma mojego, nie ma nawet sąsiednich.
Straszna lipa.
Zostawiłem wybierz miasto.
24 kwi 2016, o 16:36
Masz jeszcze opcię - "inne miasto"
24 kwi 2016, o 16:37
Czy ma to jakieś znaczenie że po przeniesieniu ze strony planetplus na aliexpress jesteśmy już zalogowani lub dopiero musimy się logować?