Cześć!
Niedawno zakupiłem telefon feiteng h9500 (rewelacja :) ) android 4.2.1. Spotkała mnie niemiła niespodzianka, mianowicie:
pamięć wewnętrzna - 0,98gb
phone storage - 1,7gb
karta sd - 8gb
Nie mogę instalować aplikacji na karcie sd, przykładowo instalując asphalt 7, zużywam całą pamięć "phone storage" i gdy chcę zainstalować np nawigacje czy cokolwiek innego dużego to wywala błąd, że za mało miejsca na karcie pamięci :| oczywiście "defalut write disk" mam zaznaczone na SD.
Moim skromnym zdaniem wystarczyłoby połączyć pamięć wewnętrzną z phone storage. Dałoby to dwie pamięci (wewnętrzna i SD). Problem, mam nadzieję, by się rozwiązał, - tylko jak to zrobić i czy jest to wykonalne?
Czytając dalej informacje na podobny temat, aplikacja "Directory bind" by w 100% pomogła, ona zmienia ścieżki dostępu z "phone storage" na "karta SD" przy czym jednocześnie przenosi te pliki na kartę SD. Normalnie cud miód i orzeszki, tylko są dwa ale:
1) ta apka zmienia ścieżki dostępu już zainstalowanych aplikacji - co jeśli chcę zainstalować automapę Europy (3gb)?
2) zakładając, że na pierwsze "ale" przymknę oko, to pojawia się problem, że ta apka potrzebuje root'a. Za Chiny nie mogę tego mojego Feitenga zrootować :( SuperOneClick się zawiesza, a ZhuoDaShi wywala błędy... Wszystko robię zgodnie z poradnikami, nie wiem co jest źle, komputer wykrywa telefon jako "my htc" więc sterowniki też są ok...
Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mądry pomógł mi rozwiązać ten uporczywy problem ;)