Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
przez mike » 24 kwi 2014, o 18:46
Pierwszy raz zamawiałem coś z Chin, status mojej przesyłki to "Zatrzymanie przez urząd celny 2014-04-24 13:56 WER Warszawa" Czy oznacza to, że na pewno zapłacę cło czy teraz ją weryfikują i możliwe, że wyślą ją do mnie bez dodatkowych opłat?
-
mike
-
- Telefon:: Huawei Ascend G300
przez Robbo » 24 kwi 2014, o 18:49
Jeszcze Vatu nie naliczyli.
Ja i G2
-
Robbo
- AKTYWNY
-
- Pochwały: 16
- Telefon:: Samsung Galaxy Nexus
- ROM: MIUI V5
przez spikeer » 24 kwi 2014, o 18:55
Jak sie pojawi ,,zatrzymanie przesylki w cle '' to masz pewny vat a nie clo jak to telefon.Przysla wtedy polecony do domu co masz zrobic.A jak masz,, zatrzymanie przez urzad celny'' to moga puscic paczke dalej

-
spikeer
-
- Pochwały: 6
- Telefon:: Zopo ZP980+ 2Gb SGS
- ROM: 4.2.2
przez mike » 25 kwi 2014, o 12:40
Jak sie pojawi ,,zatrzymanie przesylki w cle '' to masz pewny vat a nie clo jak to telefon.Przysla wtedy polecony do domu co masz zrobic.A jak masz,, zatrzymanie przez urzad celny'' to moga puscic paczke dalej

no właśnie dzisiaj się pojawiło "Zatrzymanie przesyłki w cle 2014-04-25 09:59 UP Poznań 2"
fuck
co teraz? jak kombinować żeby zapłacić jak najmniej?
-
mike
-
- Telefon:: Huawei Ascend G300
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości