przez Ola_Fasola » 28 lut 2014, o 11:21
I ja się doczekałam swojej przesyłki, wreszcie! Zamawiałam z AnteLife 24.01. Trafiło na obchody chińskiego Nowego Roku, więc wysyłka była blisko po miesiącu - 18.02 (zgrzytałam zębami, bo rozwaliwszy swój telefon musiałam się przesiąść na przedpotopowego androida, gdzie prawie nic nie działa). Sklep doradził mi znajomy, który sam kupił tam telefon miesiąc wcześniej. Jako że jestem zakupową rutyniarą, od razu się zapytałam "a Urząd Celny nie przechwycił?". Kumplom najwyraźniej się udało, ale liczyłam się z tym, że vat będzie, zależało mi tylko, żeby w miarę szybko to oclili. Do PL przesyłka dotarła w zeszły weekend, we wtorek 25.02 dostałam list z UC z prośbą o przesłanie dokumentów (WER Pruszcz Gd) - wysłałam mailem jeszcze tego samego dnia wszystko i od tego wtorku cisza, status przesyłki się nie zmienił, ciągle wisi jako "zatrzymane w cle". Więc dziś zadzwoniłam (dodzwonić się tam graniczy z cudem), żeby się upewnić, że wszystko dostali i miły pan potwierdził, że oclono 26.02 i że powinnam tę przesyłkę już lada chwila dostać :) Ulżyło mi, naczytałam się o tym, jak Poznań nie chce telefonów puszczać i wysyła do UKE do ekspertyzy...