zakladam ze nie masz spolki, tylko jestes OSOBA FIZYCZNA WYKONUJACA DZIALALNOSC
wiec w zwiazku z tym mozesz uzywac prywatnrej karty, prywatnych rachunkow na potrzeby filmy i wszystko wliczac (oczywiscie co ma zwiazek z dzialalnoscia) co zostalo kupione na ciebie czy na firme
firma czy ty, to jest po prostu jedna osobowosc prawna
wiec mozesz wziasc cos na siebie, zaplacic swoja karta i normlanie wliczyc na firme
nie musisz w cale brac tego specjalne na firme, mozesz to wziasc na jakikolwiek swoj adres, zameldowania czy firmowy
ja mam przykladowo adres firmowy inny niz zameldowania, a wiadomo ze karty kredytowe masz na adres zameldowania, w zwiazku z tym bralem przesylki na adres zameldowania poniewaz takia dres mam na karcie kredytowej
ja to firma, firma to ja
zauwaz ze pewnie w nazwie firmy masz swoje imie i nazwisko, to wlasnie swiadczy o tym ze wszystko co robisz sam mozesz i nawet bedzie potraktowane przez urzad skarbowy jako dzialanie w zwiazku z prowadzona dzialalnoscia (porzy kontroli przeswietlic ci moga prywatne konto i zakfalifikowac przelewy tam znalezone jako firmowe)
ja place karta visa prywatna (na firme bardzo ciezko dostac), wiec adres mam prywatny, tak kupuje programy
i co sie da przez internet i tak to wliczam w koszty
musisz miec tylko potwierdzenie platnosci, masz papier jako wydruk z konta
i musisz miec papier z urzedu celnego, badz poczty
ale uwaga: JESLI CHCESZ COS WRZUCIC NA FIRME TO MUSI TO BYC OCLOWNE, OVATOWANE
NIE WAZNE ZE WARTOSC JEST 20$ DOLAROW, NIE WAZNE ZE NIE DOLICZYLI CI CLA I VATU NA POCZCIE
SAM MUSISZ SIE UDAC DO URZEDU CELNEGO I ZGLOSIC TO CO KUPILES I ZAPLACIC CLO I VAT OD KWOTY KTORA ZAPLACILES, MASZ NA TO PARE DNI PO OTRZYMANIU PRZESYLKI
NIE MUSISZ MIEC NAWET ZADNEJ FAKTURY OD CHINCZYKA, POTWIERDZENIEM PLATNOSCI BEDZIE WYDRUK Z KONTA (KARTY) NAWET PRYWATNEJ, PRYWATNEGO I DOKUMENT Z URZEDU CALNEGO BADZ POCZTY JESLI TA SAMA DOLICZY VAT I CLO
jesli sie myle, niech mnie ktos poprawi :)