Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: Opłaty celne za towary sprowadzane z chin

5 gru 2013, o 18:39

Ja już kilka paczek miałem z DHL z Pyrzowic, i zawsze było ok, jedna paczka nawet bez opłaty przeszła, ale chyba faktycznie jest to naciąganie klientów. Tylko Chińczyki nie chcą wysłał innymi kurierami.

Re: Odp: Opłaty celne za towary sprowadzane z chin

6 gru 2013, o 20:27

maaciek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Chłopaki w UC wyrabiaja normę na święta :-D

Wysłane z mojego AMOI A920W przy użyciu Tapatalka

8 gru 2013, o 03:01

Witam,

Moj pierwszy post, pierwszy zakup w ALI

Zamówiłem artykuły do makijażu. Kilka sztuk tego samego produktu. Lączna kwota wyniosła 66 USD. Paczka nie będzie duża, produkty są raczej małe, płaskie.

Jeśli będe miał pecha, jakie koszty mnie czekają? Czytam i czytam ale nie mogę pojąć kiedy płaci się CŁO a kiedy VAT. Z góry dzieki za odp.

Zamawiane - China Post Air Mail

8 gru 2013, o 09:09

Poszukaj sobie tutaj
Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

8 gru 2013, o 10:38

witam wszystkich, zamówilem telefon z alliexpress dhl-em, kwota jaką zaplacilem to 200 dolarów a chinczyk napisał 40.
mam pytanie czy telefony marki Jiayu mają CE? ktos kupowal juz marki tyych telefonó i jak przechodziły?

8 gru 2013, o 10:47

Dlaczego prosisz o coś wcześniej nie sprawdzając samemu??
http://telchina.pl/g3-i-g4-certyfikaty-ce-t5651.html
Łatwiej zadać pytanie niż coś przeczytać ze zrozumieniem.

8 gru 2013, o 11:07

przepraszam ale jestem tu nowym użytkownikiem i troche słabo ogarnięty. czyli rozumiem ze płacę tylko vat i telefon jest u mnie?
dziekuje za pomoc

8 gru 2013, o 11:08

TAK

9 gru 2013, o 01:45

drago68 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie bardzo wiem co to za lista

9 gru 2013, o 09:29

Jest to lista całego asortymentu, gdzie możesz sprawdzić po nazwie i kodzie czy na dany towar występuje CŁO, VAT i ile wynosi...!!!!!!!!!

9 gru 2013, o 12:28

A co jeśli dostałbym pismo z UC z prośbą o jakiś rachunkek, czy coś, i zadzwoniłbym do nich i powiedział, że to prezent od znajomego z chin, z którym utrzymuję stale kontakt przez skype i wysłał mi to na święta np. ?

I że nie mam takowych rachunków ?

Pytam na przykładzie pojedynczych rzeczy np. torba / dres czy coś..

Przecież nie mam wpływu na to co "znajomy" wysyła mi jako prezent i jak wypełni deklarację na paczce - oczywiście wysłane AirMailem.

9 gru 2013, o 12:40

dmxzor napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

muszę Cię zmartwić ale w UC nie pracują dzieci. Czasami można się z nimi dogadać, ale pod warunkiem że się nie robi z nich debili.
Odpowiedz