Po długim oczekiwaniu, mijających tygodniach które nie były pozbawione 'przecieków i plotek' i wielu spekulacjach w końcu zaprezentowane zostały Xiaomi Mi5s i Xiaomi Mi5s Plus.
Xiaomi Mi5s jest następcą flagowego Xiaomi Mi5, który w ostatnich tygodniach znacznie potaniał, więc stał się obiektem pożądania wielu fanów marki i nie tylko. Dzięki świetnej specyfikacji, polecany był w wielu przypadkach, czy z odświeżoną wersją Mi5s będzie podobnie? Wszystko wskazuje na to, że tak.
Z głównych zmian, w pierwszej kolejności wartym odnotowania jest fakt, że odświeżona wersja została pozbawiona szklanego wykończenia, zastąpił go metal, który został w ten sam sposób wygięty na krawędziach, dzięki czemu z całą pewnością najnowszy model będzie leżał świetnie w dłoni.
Nowością w Xiaomi Mi5s jest ultradźwiękowy czytnik linii papilarnych, a samo Xiaomi może się pochwalić, że jako pierwszy na świecie wykorzystuje tę technologię. Minusem może tu być fakt, że jednak nadal miejsce w którym się znalazł owy czujnik, to przestrzeń pod ekranem, a nie jak na początku zakładano, tuż pod taflą wyświetlacza - ale jak wiadomo, postęp nie może być zbyt szybki, więc pewnie takie rozwiązanie zobaczymy dopiero w przyszłości gdy technologia ta zadomowi się na rynku. Jednostką napędzającą najnowszy model Xiaomi jest Qualcomm Snapdragon 821, który od Snapdragona 820 mocniejszy jest o dość symboliczne 10%. W nowym Xiaomi Mi5s wyświetlacz się nie zmienił, nadal ma przekątną 5.15 cala i rozdzielczość Full HD, oraz oferuje jasność na poziomie 600 nitów. Ciekawostką wartą odnotowania jest fakt, że w wersji 4GB/128GB wspiera on również technologię odczytującą siłę nacisku. Bateria będzie miała 3200mAh, a sam telefon wspiera QC 3.0 (9V 2A) USB Type-C port. Reszta specyfikacji to: 802.1 ac dual band Wi-Fi with MU-MIMO, Bluetooth 4.2, Bluetooth HID, Wi-Fi Direct and Wi-Fi Display.
Obsługiwane pasma LTE:
FDD-LTE B1, B3, B5, B7 and B8
TDD-LTE B38, B39, B40 and B41
Xiaomi Mi 5S to także agresywna polityka cenowa, kwota początkowa to 1999 Yuan ($300) za wersję 64GB, oraz 2299 Yuan ($345) za wersje 128GB - jeśli pośrednicy nie przesadzą z marżami to mamy absolutny hit.
Xiaomi Mi5s Plus został wyposażony w... prawie tą samą specyfikację, lecz bez obsługi 3D Touch, a powierzchnia użytkowa wyświetlacza zwiększona została do 5.7" cala. Wymiary większego modelu to 154.6mm x 77.9mm, a waga wynosi 168 gram. Mi 5S Plus będzie posiadał NFC, 4G+, a całość będzie zasilać bateria 3800mAh z technologią Quick Charge 3.0. Wyświetlacz będzie posiadał szkło zaokrąglone w technologi 2.5D. Dostępne będą cztery warianty kolorystyczne: silver, dark gray, rose gold, oraz gold.
Mi5s: 3 GB RAM/ 64 GB rom – 1999 juanów,
Mi5s: 4 GB RAM/ 128 GB rom – 2299 juanów,
Mi5s Plus: 4 GB RAM/ 64 GB rom – 2299 juanów
Mi5s Plus: 3 GB RAM/ 64 GB rom – 2599 juanów.
Specyfikacja:
- Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Oba modele wejdą do sprzedaży 29 września za posrednictwem strony JD.com oraz w oficialnych sklepach Xiaomi na terenie Chin.
Edit marx:
Telefony w przyszłym tygodniu pojawią się w sklepie Gearbest, już teraz można dokonać zakupu.
MI5S oraz MI5S PLUS
http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_471491.html?wid=21
http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_471391.html?wid=21
http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_471385.html?wid=21
Autor postu otrzymał pochwałę