Obecne opinie dhgate.com, warto?

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Obecne opinie dhgate.com, warto?

Postprzez dziubson » 18 kwi 2020, o 13:23

Cześć,
chce kupić dwa telefony za pośrednictwem dhgate.com, dokładnie od Seller: mi_flagship_store. Na pytania obsługi platformy DG poprzez chat otrzymałem informacje, ale nie na wszystkie moje pytania odpowiedzi były zgodne z prawdą dotyczącą płatności co zweryfikowałem sam, ale opinia ogólna ok. Odesłano mnie do szczegółowych pytań do sprzedawcy a ten nie odpisuje na moje pytanie i również otrzymuje komunikat, że wyłączył on powiadomienia o otrzymaniu maili ale może je czytać. Chce kupić dwa identyczne telefony Xiaomi (Note 9S lub Note Pro) według moich poszukiwań mają najtaniej i przesyłka SF eParcel pomija opłaty celne- tak twierdzi sklep DHgate.

Jednak zastanawiam czy nie utopie lub zblokuje sobie przez pewien czas kwoty ponad 1600 zł lub wpadną dodatkowe opłaty celne. Jakie są wasze doświadczenia zakupowe z tą platformą /sklepem lub sprzedawcą?
dziubson
 
Posty: 155
Dołączył(a): 17 mar 2013, o 02:06
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 6

Reklama

Re: Obecne opinie dhgate.com, warto?

Postprzez SpeedoFST » 19 kwi 2020, o 14:02

nie warto, utopic nie utopisz ale zablokujesz na jakies do 2 miesiecy, sf eparcel = swiat przesylek = piotr zlodziej kocon = oplat dodatkowych nie bedzie bo nigdy nie zobaczysz swojej paczki, jak ja na przyklad ;) https://swiatprzesylek.pl/tt/SF6042111036554

Autor postu otrzymał pochwałę
SpeedoFST
AKTYWNY
 
Posty: 374
Dołączył(a): 13 cze 2015, o 21:08
Pochwały: 15
Telefon:: SGS8

Re: Obecne opinie dhgate.com, warto?

Postprzez keizel » 25 kwi 2020, o 11:07

Ktos ma jeszcze jakieś doświadczenie zamawiając z tej strony
keizel
 
Posty: 3
Dołączył(a): 10 lip 2015, o 03:18
Telefon:: alcatel Idol

Re: Obecne opinie dhgate.com, warto?

Postprzez marx » 29 maja 2020, o 11:12

ja mam pozytywne doświadczenia, telefon bez opłat typu VAT
marx
Administrator
 
Posty: 10738
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 01:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 266
Telefon:: Dual sim

Re: Obecne opinie dhgate.com, warto?

Postprzez muchor » 29 maja 2020, o 13:26

Kupiłem niedawno Xiaomi Note 9S poprzez DHGate, przyszedł w 2 tygodnie, bez żadnych opłat. Córka bardzo zadowolona z telefonu.
muchor
 
Posty: 7
Dołączył(a): 7 cze 2019, o 07:12
Telefon:: Leeco
ROM: Lineageos 16.0

Re: Obecne opinie dhgate.com, warto?

Postprzez -greg- » 8 lip 2020, o 16:27

Kupiłem 5. czerwca Mi Box S. Wysyłka pocztą belgijską. Do Polski dotarł po 19 dniach. Niestety potem trafił na UC. Doręczony 3. lipca.
-greg-
 
Posty: 24
Dołączył(a): 20 sie 2017, o 00:01
Pochwały: 6
Telefon:: UMIDIGI A5 Pro
ROM: oryginalny

Re: Obecne opinie dhgate.com, warto?

Postprzez rodan77 » 9 lip 2020, o 07:03

Kupiłem w kwietniu Mi Boxa i Amazfit Bip Lite.
Sprzedawca podał fake tracking, towar dotarł do Polski ale nie do mnie.
Na szczęście DhGate zwrócił środki.
rodan77
VIP
 
Posty: 1155
Dołączył(a): 17 lut 2016, o 21:36
Pochwały: 93
Telefon:: Meizu 16

Re: Obecne opinie dhgate.com, warto?

Postprzez smietana » 4 sie 2020, o 11:41

SpeedoFST napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Chodzi o samego sprzedace na dhgate, sklep dhgate czy ten rodzaj przesyłki? Chciałem zamówić dokładnie z tego sklepu co był podany wyżej na dhgate ale z inna przesyłką Europe Prority Line HKW.
1. Czy warto kupować na DHgate? Nie są to jakieś refuby?
2. Czy warto od tego sprzedawcy?
3. Przesyłka chroni od vat czy jak się uda czyli 50/50?
4. Jest może coś takiego jak przelewy24, payou etc?
smietana
AKTYWNY
 
Posty: 500
Dołączył(a): 6 lis 2016, o 18:33
Pochwały: 22
Telefon:: xiaomi

Re: Obecne opinie dhgate.com, warto?

Postprzez mag12 » 4 sie 2020, o 13:09

Kupiłem buty sportowe, niedrogie. Najpierw poczta SF, minęło ze 2 m-ce, czekam. Potem przychodzi awizo z numerem poczty nederlandzkiej. Odbieram na poczcie- buty. Szły długo, choć nie było na nich śladu użytkowania, jakby piechotą. Kombinacje z numerem przesyłki ale w końcu sukces. Więcej kasy trochę strach inwestować w towary z DHgate.
mag12
 
Posty: 160
Dołączył(a): 22 maja 2016, o 17:26
Pochwały: 5
Telefon:: sharp s2

Re: Obecne opinie dhgate.com, warto?

Postprzez smietana » 31 sie 2020, o 10:25

DHGate to totalne dno jesli chodzi o jakosc pbslugi przez sam portal, płatnosci nie dzialaja jak powinny, mimo zgloszenia dalej nic, dwa odpisuja na czacie jakby chcieli a nie mogli. Wybieram platnosc za pomoca another payment method, mimo, ze mam PLN, zamienia mi na USD, przy wybieraniu Przelewy na pasku pay pojawiaja sie EURO a na gorze mam DOLCE. Pal licho to klikam pay, przenosi mnie do stronki Platnosci Skrill, z ciekawosci wybieram platnoaci Trustly to pokazuje mi PLN, a nie zadne USD,EURO.
Portal oferuje takie nie bezpieczne strony do oplat jak sofort, trustly, nie wiem jak jest ze skrill. Nie chce placic karta z mbanku, bo potem wrazke refundu trace na tym. A dwa nie wiem czy zaplace 617zł wtedy za Redmi Note 9S.
Sprzedawca nie gwarantuje vat przy darmowej wysylce europe priority line, dhl kosztuje 130zl i tam tylko gwarantuje vat. To za taka cene mozna juz miec ten telefon z banggood i tez bez vat i szybko, a do tego sklep pewniejszy i platnosci normalne.
Ciekawe jak sie sprawa rozwinie, jak nie naprawia przelewy24.pl do 4 wrzesnia to daje cancel i tyle.
smietana
AKTYWNY
 
Posty: 500
Dołączył(a): 6 lis 2016, o 18:33
Pochwały: 22
Telefon:: xiaomi

Re: Obecne opinie dhgate.com, warto?

Postprzez smietana » 3 wrz 2020, o 10:13

Odradzam ten gowniany dhgate, oklamuja ludzi w zywe oczy. Wymuszaja platnosci przez skrill np bo maja podpisane umowy i twierdza ze przelewy24 tak dzialaja ze przekierowuja do skrill. Darowalem sobie zakup tam telefonu bo i sprzedawca kazdemu sprzedaje inne informacje... Dno i kilogram mulu. Omijajcie dhgate. Bo tylko stracicie kase. Stronki skrill, trusty, sofort podajesz swoje dane na ich stronach login i haslo do konta bankowego. Potem dopiero przekierowuje Cie do strony bankowej.
smietana
AKTYWNY
 
Posty: 500
Dołączył(a): 6 lis 2016, o 18:33
Pochwały: 22
Telefon:: xiaomi

Re: Obecne opinie dhgate.com, warto?

Postprzez marx » 3 wrz 2020, o 11:53

płacąc skrillem nie trzeba podawać żądnych danych logowanie do banku
marx
Administrator
 
Posty: 10738
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 01:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 266
Telefon:: Dual sim


Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama
cron