Siemanko mam problem z korzystaniem z NFC ;/
No to od początku:
Telefon przyszedł do mnie z androidem 6.0 po włączeniu po kilku aktualizacjach jest android 8.0.0 i OxygenOS 5.0.6. Przy próbie uruchomienia google pay wywalało błąd i aplikacja się nie uruchamiała. SafetyNet też nie przechodziło poprawnie. Oczywiście wszystko na zablokowanym bootloaderze i bez Roota. Postanowiłem odblokować bootloader i wgrać TWRP - poszło z tym bez problemów. Przez TWRP wgrałem Magisk 17.1. Po tej operacji safetynet przeszedł poprawnie bez dodatkowego grzebania w Magisku. Status w Magisku pokazuje: SafetyNet Poprawny - czyli według mnie wszystko ok. Po tej operacji google Pay zaczeło sie uruchamiać :) Dodałem kartę ING jako główną płatność przez google pay. I teraz tak przy próbie płatności jak dobrze rozumiem wystarczy że odblokuję telefon, mam włączone NFC i dane mobilne po czym zbliżę do terminala i powinno wyskoczyć że płatność zaakceptowana tak? U mnie nic się nie dzieje. Próbowałem w dwóch różnych sklepach i dupa. Co robię źle czy co może być nie tak skoro SafetyNet pokazuję Pass na zielono i google Pay się uruchamia normalnie? W magisku może ukryć googlePay? Pomocy :)