Teraz jest 29 kwi 2025, o 11:44

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Samsung Star II Duoz C6712

Samsung Star II, czyli bezpośredni następca popularnej Avili, został zaprezentowany w styczniu tego roku. Od jakiegoś czasu można go kupić również w naszym kraju. Bardzo prawdopodobne, że latem pojawi się jego nieco inna, bardziej funkcjonalna wersja.
Obrazek
Samsung Star II Duoz C6712 to – zgodnie z nazewnictwem Koreańczyków – telefon na dwie karty SIM. Co ciekawe, to niejedyna cecha, która odróżnia go od pierwowzoru. Duoz został wyposażony w 3,2-calowy ekran typu pojemnościowego oraz pojemniejszą ...
Czytaj więcej : Samsung Star II Duoz C6712 | Wyświetlone : 2976 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Dual SIM

Jaka domena

Jaka nazwa domeny była by odpowiednia dla tego serwisu.
poza telchina.XX rozważam tez inne nazwy.
Ciekaw jestem waszych propozycji.
Czytaj więcej : Jaka domena | Wyświetlone : 3483 | Odpowiedzi : 8 | Dział : Sprawy organizacyjne forum

Kasowanie nieaktywnych użytkowników i postów bez odpowiedzi

Z powodu bardzo dużej bazy danych i co za tym idzie sporego obciążenia dla serwera z serwera zostaną usunięci użytkownicy bez pełnej aktywacji konta, ponadto zostaną usunięte posty bez odpowiedzi.

W przypadku niewystarczającego zmniejszenia bazy danych skasowani zostaną użytkownicy nie udzielający się na forum.

Tak więc zapraszam do udzielania się na łamach portalu.
Czytaj więcej : Kasowanie nieaktywnych użytkowników i postów bez odpowiedzi | Wyświetlone : 2645 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Sprawy organizacyjne forum

Paypal - płatność w dolarach bez przewalutowania

AKTUALIZACJA 08.09.15r

Wiele osób narzeka na niekorzystne kursy walut i podwójne przewalutowanie stosowane przez operatora płatności PayPal.
Poniżej przedstawię najtańszy obecnie sposób płatności za pomocą paypal. Metoda ta pozwala bez prowizji dla Paypal dokonywać płatności w walucie innej niż złoty polski.

Zaczynamy od założenia konta walutowego w T-mobile Usługi Bankowe(AliorSyn)
i zamówienia karty debetowej rozliczanej w Dolarach lub EURO. Opłata za wydanie karty wynosi 10 zł.
Dla kupujących w Chinach i USA wybieramy kartę ...
Czytaj więcej : Paypal - płatność w dolarach bez przewalutowania | Wyświetlone : 243421 | Odpowiedzi : 882 | Dział : Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI

Opłaty celne za towary sprowadzane z Chin

najczęstsze pytania :
http://www.katowice.ic.gov.pl/prawo/pod ... odp_of.pdf

Jakie jest cło na towary sprowadzane z chin
Prawie każdy towar sprowadzony z chin podlega ocleniu. Aktualny wykaz cła można znaleźć tutaj:
http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds...e=20110602

lub
http://www.mf.gov.pl/index.php?const=2&dzial=516&wysw=5

Z cła zwolnione są towary do 45 euro (Art. 52 pkt.3). Dokładny opis znajdziesz poniżej.
USTAWA z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług

Art. 51. 1. Zwalnia się od podatku import towarów umieszczonych ...
Czytaj więcej : Opłaty celne za towary sprowadzane z Chin | Wyświetlone : 729355 | Odpowiedzi : 5036 | Dział : Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI

Nowy smartphon Xiaomi M1

Chińscy producenci sprzętu elektronicznego często zaskakują komórkami, które do złudzenia przypominają najpopularniejsze urządzenia wiodących producentów telefonów. Ekipa odpowiedzialna za modyfikacją MIUI dla Androida zapowiedziała, że też chce mieć własną komórkę. Podobieństwa do Galaxy S i iPhone’a nie dało się uniknąć

Obrazek

Na stronie MIUIandroid.com pojawiły się grafiki prezentujące nowy sprzęt. Xiaomi M1 będzie dwurdzeniowym smartfonem z układem Qualcomma o taktowaniu 1,2 GHz i 4 calowym ekranem o rozdzielczości 480×854 pikseli. Prawdopodobnie w obudowie ...
Czytaj więcej : Nowy smartphon Xiaomi M1 | Wyświetlone : 3408 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości

Niesamowite kształty telefonów

W chinach można kupić prawie wszystko, tyczy się to też telefonów w przedziwnych kształtach.
Mamy oczywiście całą kolekcje markowych samochodów z zabudowanym telefonem dual sim i z pełną funkcjonalnością współczesnych telefonów.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Silną pozycję zajmują też telefony zabudowane w zegarku które poza standardowym dual sim, radiem FM , kamerą i kompasem maja też zabudowany moduł GPS!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Są też inne telefony o zadziwiającym wyglądzie ...
Czytaj więcej : Niesamowite kształty telefonów | Wyświetlone : 3894 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Kłopoty techniczne i powrót forum

witam,
jak pewnie zauważyliście forum znikło z netu na jakiś czas co spowodowane było zablokowaniem konta przez mojego darmowego dostawce hostingu, z powodu dużego obciążenia serwera. Zaproponowano mi płatną wersje tego hostingu ale nie przyjąłem ponieważ wpływy z reklam nie pokrywają kosztów płatnego serwera.
Jak by nieszczęść bylo mało to jakieś 3 miesiące temu została zbanowana przez google domena bij.pl w której była też strona telchina.bij.pl
W google ten serwis była na czołowych pozycjach dla ...
Czytaj więcej : Kłopoty techniczne i powrót forum | Wyświetlone : 8642 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Sprawy organizacyjne forum

BCradio

www.BCradio.za.pl

<object type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.bcradio.panelradiowy.pl/player.swf" id="audioplayer" height="22" width="300">
<param name="movie" value="http://www.bcradio.panelradiowy.pl/player.swf">
<param name="FlashVars" value="playerID=1&soundFile=http://s2.eradia.pl:7060/;&titles=BCradio&buffer=0&rightbg=000000&lefticon=ffffff&righticon=ffffff&loader=000000&leftbg=000000&track=ffffff&bg=ffffff&rightbghover=000000&tracker=ffffff&autostart=yes&animation=yes&playerID=panelradiowy.pl&initialvolume=60">
<param name="quality" value="high">
<param name="menu" value="false">
<param name="wmode" value="transparent">
</object>
Czytaj więcej : BCradio | Wyświetlone : 2392 | Odpowiedzi : 0 | Dział : HydePark

Doładowanie telefonu za DARMO!

Sposób na Darmowe Doładowanie Komórki

Długo szukałem sposobu jak za darmo zasilić telefon, przeszukałem internet, trafiłem na wiele stron, ale większość z nich okazała się tylko ściemą gdzie można zarobić kilka groszy albo nie wypłacają zarobionej kasy.

W końcu trafiłem na ciekawą witrynę a co najważniejsze działającą - co sam sprawdziłem. Po 4 dniach uzbierałem 30zł co mnie zaskoczyło! Zleciłem doładowanie komórki a 5 minut później miałem już kasę na telefonie! W pierwszy miesiąc zarobiłem ...
Czytaj więcej : Doładowanie telefonu za DARMO! | Wyświetlone : 3252 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165497 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570