Teraz jest 29 kwi 2025, o 23:08

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

UMi C1 “2014 Quad-core Killer”

UMi znane jest powszechnie z interesujących smartphonów w bardzo przystępnej cenie.
Obrazek
Nie inaczej będzie z modelem C1, choć producent na wyrost nazwał go Quad-Core killerem. Na pierwszy rzut oka rzuca się ciekawy design słuchawki. Telefon będzie miał metalową obudowę co jest rzadkością w tanich produktach. Producent zapewnia,że zaprojektował C1 tak, żeby odprowadzał ciepło w jak największym stopniu. Specyfikacja nie robi wrażenia, na pokładzie znajdziemy czterordzeniowy SoC MTK 6582, wspierany będzie przez 1 GB ram. ...
Czytaj więcej : UMi C1 “2014 Quad-core Killer” | Wyświetlone : 3803 | Odpowiedzi : 20 | Dział : Nowości

Przypadkiem skasowałem konto na aliexpress

Tak jak w tytule.
Dostałem masę spamu od alibaba.com, moja pierwsza myśl skąd mają mój adres email, po krótkim namyśle skasowałem konto, nawet przez myśl mi nie przeszło, że to oni odpowiadają za aliexpress. Więc tak durnym sposobem skasowałem konto na aliexpress a dnia 17 lipa kupiłem telefon (sic!) jeszcze nie dotarł. Teraz kurna nie wiem co zrobić, do kogo pisać...
Aktualnie mój status z r4v.pl wygląda tak:
1 Shipment Submitted 2014-07-23 18:30:00 Transit
2 ...
Czytaj więcej : Przypadkiem skasowałem konto na aliexpress | Wyświetlone : 1138 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Pytania, problemy

Kalendarze Toolix

Kalendarze Toolix to przydatna aplikacja zawierająca kilkadziesiąt gotowych, aktualizowanych kalendarzy, prowadzonych przez ekspertów i pasjonatów z różnych dziedzin. Zamiast za każdym razem szukać informacji w Internecie albo notować w kalendarzu to, o czym nie chcesz zapomnieć, pobierz gotowy kalendarz z wydarzeniami na interesujący Cię temat.

Dostępna za free w Google Play ->Google Play - Kalendarze Toolix

Korzystam i polecam.!
Czytaj więcej : Kalendarze Toolix | Wyświetlone : 2950 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Przydatne Programy i Aplikacje

Onda v989 bije rekord w Antutu

Nie tak dawno pisaliśmy o tanim mocarnym tablecie Onda v989

Obrazek

Tablet ten miał osiągnąć wg. producenta ponad 40k w Antutu .Chiński producent był jednak zbyt skromny, okazuje się, że urządzenie to w popularnym benchmarku osiąga kosmiczny wynik 55,527 punktów.

https://www.youtube.com/watch?v=jU1nm-Adbvs

Przypomnijmy specyfikację urządzenia. Zastosowano w nim ośmiordzeniowy chip Allwinner A80T wspierany przez 2GB ram, Onda zastosowała w tablecie również bardzo wydajne GPU:Power VR G6230. Producent pokusił się o ekran o przekątnej 9,7 cala (rozdzielczość: ...
Czytaj więcej : Onda v989 bije rekord w Antutu | Wyświetlone : 1612 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Nowości

Xiaomi Redmi Note z LTE

Xiaomi Redmi Note cieszy się ogromną popularnością na świecie w tym również w Polsce. Xiaomi nie próżnuje, nowa wersja Note z obsługą LTE jest już na ukończeniu. Zdjęcia oraz specyfikacja wyciekły do internetu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Najważniejszą zmianą w następcy Xiaomi Redmi Note jest podmiana MTK 6592 na Snapdragona 400(MSM8928) o taktowaniu 1,6 GHZ, wspomagany przez 2GB ram. Jak możemy zauważyć na zdjęciach aktualizacji ulegnie wersja Androida do 4.4.2. Reszta specyfikacji pozostała bez zmian wciąż ...
Czytaj więcej : Xiaomi Redmi Note z LTE | Wyświetlone : 1866 | Odpowiedzi : 9 | Dział : Nowości

Zte Red Bull 2 z MediaTekiem!

Wygląda na to,że nowe chipy Mediateka całkowicie wyprą SoCe Qualcomma z Chin
Obrazek
Kolejną "ofiarą" podmiany Snapdragona na procesor z serii MTK jest ZTE Redbull 2.Jak pamiętamy poprzedni model łączył ładny design z całkiem dobrą wydajnością. ZTE prawdopodobnie zdecyduje się na umieszczenie najmocniejszego chipu na rynku czyli MTK6595.Powinno to zaowocować zwiększeniem wydajności oraz obniżeniem kosztów produkcji co będzie miało wpływ na zmniejszenie ceny końcowej telefonu.Więcej szczegółów już wkrótce bowiem premiera telefonu nastąpi już we wrześniu. ...
Czytaj więcej : Zte Red Bull 2 z MediaTekiem! | Wyświetlone : 983 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Coolpad 9971

Coolpad 9971 to bez wątpienia kolejny przedstawiciel high-endowej serii Daguan.
Obrazek
W przeciwieństwie do Dauguan 5 Colpad 9971 napędzany jest Snapdragonem 801(taktowanym częstotliwością 2,5 GHZ) wspieranym przez 3GB ram z 13 megapikselową kamerką tylnią i 5 megapikselową z przodu.Producent pokusił się o duży 5,5 calowy ekran o rodzielczości 2K. Taka specyfikacja sugeruje nam,że telefon będzie bezpośrednim konkurentem Xiaomi Mi 4 oraz OnePlus One.

Źródło:
Gizmochina.com
Czytaj więcej : Coolpad 9971 | Wyświetlone : 1037 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości

Naliczanie cłai/vatu telefon

Hej!
Zakupiłam na aliexpress telefon, za który zapłaciłam 316$$, czy ktoś orientuje się może ile mogę spodziewać się do zapłaty za cło i/lub vat?
Czytaj więcej : Naliczanie cłai/vatu telefon | Wyświetlone : 962 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pytania, problemy

Allwinner A33 nowym 4-rdzeniowym procesorem za 4$!

Allwinner znany jest z produkcji procesorów dla tanich tabletów, gdzie sprawdza się doskonale i dobrze się sprzedaje. Producent niedawno ogłosił wejście na na rynek procesorów 64-bitowych, jednak wciąż ma na uwadze tańsze urządzenia i tak dostaniemy nowego Allwinner'a A33 - 4 rdzeniowy procesor za 4$.

Obrazek

Allwinner wypuszczając nowy SoC, będzie celował w tańsze tablety za 30-60$, zachowując jednocześnie dobrą wydajność.
A33 będzie procesorem z 4 energooszczędnymi rdzeniami Cortex-A7 i dwurdzeniowym procesorem graficznym Mali-400MP2. Będzie ...
Czytaj więcej : Allwinner A33 nowym 4-rdzeniowym procesorem za 4$! | Wyświetlone : 1402 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Baidu użyje MTK6595 w swoim smarthphonie

Chiński konkurent Google'a Baidu uchylił nam rąbka tajemnicy na temat telefonu nad którym pracuje od dłuższego czasu.
Obrazek
Obrazek
Telefon jak można się domyślić będzie mocno związany z wyszukiwarką od Baidu.Innowacyjną funkcją funkcją smartphone'a ma być korzystanie z tej wyszukiwarki bez połączenia internetowego.Kolejną ciekawostką jest fakt rozpoznawania obiektów na zdjęciu za którą odpowiada technologia DNN. Gdy uchwycimy na zdjęciu jakiś interesujący nas budynek(sklep,zabytek) telefon wyszuka nam informację o nim.Technologia ta ma też zapewnić rozpoznawanie mowy ...
Czytaj więcej : Baidu użyje MTK6595 w swoim smarthphonie | Wyświetlone : 1023 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165497 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570